8241
Beatos virtuvė

Marinuoti Marijos baravykai žiemai

(11)

Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko. Labai greitas gaminimo procesas, bet, kaip taisyklė, reikalauja laiko pasiruošimui.

Reikės:
  • Šaukštelio citrinos rūgšties
  • Šaukštelio druskos
  • Lauro lapelių
  • 8-10 grudelių nemaltų juodųjų pipirų
  • 6-8 gvazdikėlių

Labai greitas gaminimo procesas, bet, kaip taisyklė, reikalauja laiko pasiruošimui. Taigi mums reikės:

1. Daugiausia laiko teks praleisti blizginanat (su soda!!!) stiklainiukus, kuriuose iki pat žiemos bus laikomi grybai, bet prieš tai reikia patikrinti, ar neleidžia dangteliai. Įpilam šiek tiek vandens į stiklainiuką ir pastatom apverstą, jei neleidžia – tinka. Iš visų pusių sąžiningai nušveičiam stiklainius ir jų užsukamus dangtelius. Pilam šiek tiek verdančio vandens ir be jokių kempinių dar pateliuskuojam (žudom bakterijas ir kitą blogį). Apverstus padedam ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio kol paruošime grybus.

2. Apvirtus grybus sumetam į puodą ir įpilam tiek vandens, kad tik apsemtų (aš daugiau nepilu, nes būna per glitu). Beriam prieskonius. Užverdam. 15 minučių. Su kiaurasamčiu turinį į stiklainiukus, užpilam nuoviru, stirpiai užsukam stiklainiukus, apverčiam, laukiam kol atšals, sudedam į šaldytuvą. Tokie baravykai yra geriausi ne tik per Kūčias, bet ir per gimtadienį, savaitgalį, kai užeina draugų, arba nori “kažko skanaus”, bet niekaip nesupranti ko.

Štai tokia puikus būdas Marijos baravykų grobiui įprasminti. Bet jei dar liko baravykų – išsivirkite Marijos siūlomos sriubos.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Mieloji,Beata:) parašė:

    labai patiko, Marijos receptas:) bet kadangi apie grybus ir ju marinavima ,nieko neismanau, iskilo klausimas:) kokiam gi kiekiui yra duoti ingridientai?:) (kg,litrui) Labai aciu:)

    • Ingridientų kiekiai parašė:

      Kiekiai nurodyti „iš akies“, o šiaip proceso metu, patarčiau ragauti 🙂
      Aš marinavau iš vakaro apvirtus baravykus, jų buvo geras puspuodis, o sumarinavau du litrus.
      Skaunaus.

  2. Skamba idomiai parašė:

    …bet nenurodyta kokiam kiekiui vandens ir/arba kokiam kiekiui grybu tas marinatas.

  3. Lina Lina parašė:

    Mariut, o punkto Nr. 1 neina pakeisti į ‘išplaukite stiklainius ir dangtelius indaplovėje’? (aš didelė šito išradimo gerbėja)

  4. marinuoti baravykai ziemai parašė:

    Viskas gal but ir skanu, taciau parasyta ko ir kiek mums reikes tik neaisku kokiam kiekiui baravyku

  5. BARAVYKU MARINAVIMAS parašė:

    Stiklainius , išplautus su soda, reikia iškaitinti orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje. Naujus nenaudotus dangtelius , išplautus su soda, pavirinti 10-15 min.

  6. Dalia parašė:

    praleidus vargus del stiklainiu ir dangteliu(ruosiau kitai dienai), be dideliu matavimu, tiesiog pabandziau ir rezultatas nuostabus. Eigoje( beskanaujant), man atrodo, kad rugsties gal reiktu maziau, o druskos daugiau, as dar cesnako skilteliu imeciau, bet cia gi niuansai, kiekvienas turi savo skoni susirast. Svarbiausia, kad viskas taip paprasta. Aciu BEATA

  7. Darius parašė:

    katik isviriau sios dienos baravykus baltus ir bandysiu marinuot ,aisku jei zmona stiklainius isplaus ,dar noreciau suzinot recpta ,baravykai svieste ,jei galima.

  8. egle parašė:

    zinau labai patogu stiklainiu kaitinimo buda.ISPLAUTA STIKLAINI UZDEKIM APVERSTA ANT VERDANCIO ARBATINUKO GARU PAKAITINKIM KELIAS MINUTES,KOL STIKLAINIS APRASOS IS KARTO GALIMA PILIGRYBUS AR DARZOVES .TUOMKART KAITINKIM KITA ARBA APVOSKIM ISKAITINTATRUMPAM LAIKUI,GALIMA NETGI IR MIKROBANGINEJA ,IK
    REIKIA TRUPUTI PALAUKTI KOL PRAVES KAD NESUTRUKTU

  9. Aurelijus parašė:

    Visada stiklainius 1-2 minutes pakaitinu mikrobanginėje, bet plaunu indaplovėje.
    Dangtelius paverdu puode ir dar karštus rankšluosčiu užsuku.
    Dabar bandžiau vietoje citrinos rūgšties naudoti actą, gavosi skanūs grybukai

  10. Grybautoja parašė:

    Pirmas toks pamatytas receptas be nurodytų kiekių. Kas virtuvėj kaip namie, kaip nors prasisuks, o kas neturi patirties, geriau tegu pasiieško tikslesnių nurodymų.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.