8241
Beatos virtuvė

Marijos Baravykų sriuba

(5)

mmmmmmmmm kokia skani baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis ir lydytu sūreliu.

Reikės:
  • 1.5 litro vištienos sultinio
  • 15 gražių baravykų (gali būti ir apvirti iš vakaro)
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • saujelės perlinių kruopų
  • nedidelės svogūno galvos
  • morkos, kelių bulvių
  • sviesto pagal skonį
  • 100 g natūralaus lydyto sūrelio
  • krapų arba petražolių
  • druskytės, pipiriukų, lauro lapo

1. Užsiverdame pusantro litro višienos sultinio ir greitai, mažais gabaliukais susipjaustome šoninę ir svogūną. Kepame paeiliui: šoninė, tada svogūnas.

2. Sultinukas užvirė, metam ten perlines kruopas ir keptuvės turinį. Greitai pasismulkiname baravykus, skutam ir pjaustom kvadratukais morkas ir bulves. Viską į puodą.

3. Leidžiam pavirti 7-10 minutes. Į puodą, pagal skonį metam: druska, pipirai, lauro lapai. Aš į savo baravykų sriubą visada įdedu sviesto ir gerus du šaukštus natūralaus arba su skoniu lydyto sūrelio. Sriuba netrukus sutirštėja ir tampa mmmmmmmm kokia skani. Viskas. Prieš patiekiant į stalą pabarstom krapais ar petruškom.

O jei dar turite baravykų ir įkvėpimo paskaitykite apie šio recepto autorę Mariją ir jos dar vieną jos prigrybautų baravykų paruošimo būdą. Marinuoti Marijos baravykai.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Baravyku sriuba parašė:

    Aciu Beata uz skanios baravyku sriubos recepta. Tikrai labai labai skani sriubyte.

  2. as parašė:

    Bet perlines per 7-10min neisverda. Viriau daug ilgiau. Sriuba labai skani.

  3. Luka parašė:

    Sriubyte labai skani…valgau ir negaliu sustot….aciu 😉

  4. Donata parašė:

    Labas, Beata norejau paklausti o jeigu aš šita sriubyte sutrynciau ir bacona idečiau ant pačio galo? kaip manot?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.