8241
Beatos virtuvė

Mano mėgstamiausios pomidorų salotos

(7)

Pomidorų salotos su grietine... Na nieko čia nepadarysi, tokie jau dėsniai, kad pomidorinė rūgštelė, nugesinta ir praturtinta kažkuo pienišku, yra idealus derinys mūsų gomuriui, todėl visur pomidoras peršamas su mozarella ar su aitresne feta, ar minkštu ožkos sūriu. Bet prieš tai, kol į Lietuvą atkeliavo visos šios užsenietiškos naujienos, mes nuo seno žinojome gerą derinį – pomidorai su grietine. Kartą net mano draugė anglė Laura pasakojo man apie puikiąsias savo mamos salotas – daug krapų, pomidorų ir grietinė. Ei, sustabdžiau aš ją – taigi čia pačios lietuviškiausios salotos! Tai štai tokias ir jums noriu pristatyti – su padidintu kiekiu krapų ir svogūnų...

Reikės:
  • Pomidorų
  • Daug daug krapų
  • Daug daug svogūnų laiškų
  • Vilkyškių grietinės salotoms
  • Druskos
  • Pipirų

Viską supjaustome taip, kaip patinka, sudedame į dubenį ir pagardiname grietine, druska, pipirais. Tiesa, jei tiekate šias salotas svečiams ar šventiniam stalui, tai nebūtina visko paskandinti grietinės padaže. Tiesiog ant salotų viršaus uždėkite keletą šaukštų grietinės (Vilkyškių grietinė salotoms puikiai išlaiko formą), pakrapykite krapais ir štai jums labai estetiškas salotų vaizdelis…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Aš tai nenaudoju Vilkyškių produktų, kokybė ne kažką…

  2. kriste parašė:

    Tikriausiai reklama su ta Vilkyškių grietine 🙂

  3. irma parašė:

    Pritariu Ingai. Nenaudoju jokių Vilkyškių pieno produktų, nes kokybė tikrai labai prasta. O ir kaina per didelė prastos kokybės pieno produktams. Žemaitijos pieno, Rokiškio, Pieno žvaigždžių – liuks produktų galima rasti.

  4. Ausra parašė:

    Aha, as taip apt jau keletas metu atsisakiau Vilkyskiu. Apskritai tai neperku ir grietines apskritai. Perku riebesni piena – man geriausiai tinka 3,5 Dvaro (jis vienintelis normaliai issiplaka, ruosiant kapucino). Perku sveizia grietinele (velgi, pasiteisino tik Dvaro ir Salteksnio)- naudoju sviezia, kai surugsta- rugscia – visada tikras produktas. Gamykliniu raugintu produktu -kefyru, grietiniu, jogurtu neperku – man visa tai turi perrugusi prieskoni. Jogukrta vasara pati darau (pridedu naturalaus graikisko jogurto i virta atvesinta piena), o ziema perku ta pati graikiska (kratais- ir turkiska- bet jis labai brangus) jogurta, kuris pakankamai riebus (buna 4-9 %) , islaiko forma. Ji valgome ir desertui (su uogienemis, vaisiais, varskes kremu, grietinele), ir salotu padazui, ir dar simtui kitu patiekalu 🙂 Sviestas pats geriausias (kaip senu laiku mociutes)- yra Salteksnio sveriamas. Tinka ir lydymui. Kai tokio negaunu, perku bet koki 82 %.

  5. Gitana parašė:

    Vilkyškių kokybė mane tenkina, tiek šios grietinės, tiek ir kitų, ypač sūreliai patinka:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.