8241
Beatos virtuvė

Lašiša su morkom, porais, špinatais ir džiovintais pomidorais

(0)

Toks labai moteriškas, sakyčiau, patiekalas išėjo: ir elegantiškas, ir bulvių anei jokių ryžių čia nepridėjau, nors manau, laukinių ryžių mišinuko samtelis visai tiktų.

Reikės:
  • 500-600 g lašišos filė (trys, keturi gabaliukai)
  • 4 didokų morkų
  • 2 porų
  • 250 g špinatų (vietoj jų galima kokį kitą žalią dalyką įdėti)
  • saujos saulėje džiovintų, aliejuje laikytų pomidorų
  • šviežių bazilikų kuokštelio
  • raudonėlio
  • druskos, pipirų
  • aliejaus

 

Kaip paruošti:

1. Morkas nuskutame ir supjaustome ar sutarkuojame šiaudeliais.
2. Porus supjaustome žiedais.
3. Į puodą, kuriame ruošime daržoves, įpilame šaukštą aliejaus, sudedame ten morkas ir porus.
4. Daržoves troškiname ant nedidelės ugnies kokia 10 minučių uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami.
5. Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome ir sudedame į puodą.
6. Leidžiame viskam pasitroškinti keletą minučių.
7. Įdedame druskos, pipirų, džiovintų raudonėlių.
8. Nuplauname špinatus ir, nukratę nuo jų vandenį, sudedame į puodą ir uždengiame. Po minutės išjungiame viryklę ir paliekame dar pasitroškinti.
9. Lašišą pabarstome druska, pipirais, raudonėliu ir sudedame į įkaitintą keptuvę.
10. Kepame apie 8-10 min., pradėdami kepti nuo tos žuvies pusės, kuri yra su oda.
11. Į lėkštę dedame kalną daržovių, ant jų lašišos bei galima skiltelę citrinos.

Čia reikės geriausia kokio tvirto puodo ar keptuvės su geru dangčiu, nes visos daržovės išsitroškina savo garuose be papildomo skysčio, tik su trupučiu aliejaus. Taigi viename puode daržoves paruošti, o keptuvėje iškepti lašišą – labai greita, sveika ir spalvota vakarienė. Tinka pirmadieniams po smagių savaitgalių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.