8241
Beatos virtuvė

Kitoks aguonų vyniotinis

(29)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 4 kiaušinių
  • 60 g lydyto sviesto
  • 150 g tamsiojo muscovado ar farinas cukraus
  • 100 g aguoninio kepinių įdaro
  • 60 g kvietinių miltų
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 g maskarponės sūrio (vietoj sūrio galima naudoti vien tik grietinėlę – tuomet vyniotinis bus drėgnesnis ir puresnis)
  • 250 ml riebios grietinėlės
  • 1 šaukšto cukraus
  • saujos šaldytų aviečių ar kitų uogų
  • saujelės migdolų riekelių papuošimui

Kepame biskvitą:

  1. Į dubenį mušame kiaušinius, suberiame cukrų ir paplakame mikseriu apie 5 minutes, kad masė suputotų, padidėtų ir pasipūstų.
  2. Aguoninį kepinių įdarą ir miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalį miltų mišinio beriame į dubenį su kiaušinių ir cukraus mase ir išmaišome šaukštu. Taip dalimis įmaišome visus miltus.
  3. Pasiruošiame stačiakampę, gilią skardą ir išklojame ją sviestiniu popieriumi. Popierių patepame lydytu sviestu, kad nepriliptų biskvitas. Tešlą supilame į kepimo formą. Svarbu, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Palyginame ją šaukštu.
  4. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
  5. Kai tik biskvitas iškepa, traukiame jį iš orkaitės. Laikydami už kepimo popieriaus kraštų iškeliame jį iš skardos ir, kartu su popieriumi, kol karštas, susukame į ritinį. Atvėsusio biskvito taip nebesusuksite – jis sulūš, tad svarbu tai padaryti iš karto. Suvyniotą biskvitą paliekame atvėsti.

Ruošiame kremą:

  1. Maskarponės sūrį lengvai paplakame elektriniu plakikliu su šaukštu cukraus.
  2. Supilame grietinėlę ir suplakame kremą elektriniu plakikliu.
  3. Kremą sukrečiame į konditerinį maišą. Žinoma, galima išsisukti ir su šaukštu.

Sukame vyniotinį:

  1. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniojame ir nulupame kepimo popierių. Biskvito ritinėlį padedame ant pjaustymo lentelės ar kito patogaus paviršiaus – viršuje turi likti biskvito užsirietę kraštai.
  2. Imame konditerinį maišą su kremu ir į biskvito ritinio vidų spaudžiame kremą. Geriausia tai daryti išilgai juostomis. Nepamirškite užpildyti ir užlenktų biskvito kraštų. Kremas turi užpildyti visą ritinio vidų.
  3. Dabar pirštais į kremą prikaišiojame šaldytų uogų. Biskvito kraštus viršuje lengvai paspaudžiame, kad jie priartėtų vienas prie kito, ir staigiu bet atsargiu judesiu vyniotinį apverčiame, kad susijungę biskvito kraštai atsidurtų apačioje.
  4. Vyniotinio viršų aptepame likusiu kremu ir pabarstome lengvai paskrudintomis migdolų riekelėmis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Evita parašė:

    Sveiki , norėjau paklausti kaip paciai pasidaryti ta aguonu misinuka , nes parduotuveje neradau . Gal smulkiau sumalti aguonas ir ideti cukraus pudris , jei taip tai kiek ?

  2. Jolanta parašė:

    Sveiki,
    kaip manote, jei tamsųjį cukrų pakeisčiau į paprasto cukraus ir medaus mišinį? Ar medus radikaliai nepakeistų skonio? 🙂 Nuoširdžiai dėkoju už atsakymą.

  3. Agnė parašė:

    Norėčiau paklausti, ar netinka kepimo popierius vietoj sviestinio?

  4. Giedre parašė:

    Siandien Maximoje sutikau tris moteris, kurios gamins si pyraga. Visos, deja, neradom aguonu kepiniams. Kaip issprest sia problemele?

  5. Solveiga parašė:

    aš ir pabandžiau šiandien- atrodo puikiai, nors lydytą sviestą sudėjau į tešlą 🙂 su septynių mėnesių mergyte sunku susikaupt 🙂 o ir cukrų dėjau paprastą, bet atrodo mmmmmm

  6. Dalia parašė:

    Laba. Norejau pasakyti, kad labai puikus receptas. Vietoj saldytu uogu naudojau saldytas trintas uogas ir riesutu nenaudojau, bet gavosi labai labai skaniai. Aciu!

  7. ruta parašė:

    Miela, Beata,
    pirmiausia graziu Jums svenciu ir ramybes visai Jusu seimai..
    ir griztant prie beutes:)

    kur ta sviestuka det?
    visa 60g sviestinio pop istepimui nauot?

    ar tikrai nieko nesumaisiau?
    aciu
    Ruta

    • Beata Nicholson parašė:

      sviesta taigi ištirpdžiau ir supyliau i biskvitą

      • Jurate parašė:

        Į dubenį mušame kiaušinius, suberiame cukrų ir paplakame mikseriu apie 5 minutes, kad masė suputotų, padidėtų ir pasipūstų.
        Aguoninį kepinių įdarą ir miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalį miltų mišinio beriame į dubenį su kiaušinių ir cukraus mase ir išmaišome šaukštu. Taip dalimis įmaišome visus miltus.
        Pasiruošiame stačiakampę, gilią skardą ir išklojame ją sviestiniu popieriumi. Popierių patepame lydytu sviestu, kad nepriliptų biskvitas. Tešlą supilame į kepimo formą. Svarbu, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Palyginame ją šaukštu.
        Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
        Kai tik biskvitas iškepa, traukiame jį iš orkaitės. Laikydami už kepimo popieriaus kraštų iškeliame jį iš skardos ir, kartu su popieriumi, kol karštas, susukame į ritinį. Atvėsusio biskvito taip nebesusuksite – jis sulūš, tad svarbu tai padaryti iš karto. Suvyniotą biskvitą paliekame atvėsti> tai kurioje vietoje cia parasyta kad sviestas dedamas I tesla,hmmmm

    • Julija parašė:

      aš irgi supratau,kad reikia lydytą sviestą tept popierių 🙂 bet gavosi laabai skaniai 🙂 visiems labai patiko 🙂

  8. Sandra parašė:

    Nuostabaus skonio! Dejau silauoges. Tik sviesto man tiek daug nereikejo:) Aciu, Beata! Jus nuostabi:)

  9. Asta parašė:

    Sveiki, gal galite nurodyti kepimo skardos išmatavimus. Ačiū. Smagių artėjančių švenčių!

  10. Aurute parašė:

    Isbandziau ir as si kepineli. Tik nesupratau kodel kepant ant virsaus susidare toks trapus plonas sluoksnis pakiles nuo pacios teslos. Labai sunku buvo suvymiot, nes i viduri sutrupejo tas sluoksnis. Mano vyniotinis pavirto plokstsiniu:-(. Gal skarda per maza…, nes ga

  11. Dainora parašė:

    Labas, kepiau si vyniotini kaledoms, super gavosi, visi valgydami gyre, kad labai skanus. Nepersaldus, na labai patiko. Aciu Beatai:)
    Kita karta bandysiu pagal si recepta daryti torta, tik padidinsiu normas, nes vyniotinis ne itin didelis ir kaip mat ,,istirpo“ 🙂
    Aguonu ruosini pirkau Prismoj, mokejau apie 5 LT. Kiturr niekur nesu radusi.

  12. Polly parašė:

    Superinis vyniotinis!
    Didzioji dalis dingo nuo stalo akimirksniu, o tai kas liko – per nakti dar labiau „prisigere“ maskarpones surio ir grietineles kremu ir pasidare dar gardziau…
    Yummmm!

  13. Simona parašė:

    Su sventemis, Beata. Ruosiuosi si pyraga naujiesiems issikepti (na ir kas,kad jis labiau Kaledinis, bet kaledoms buvo angliskas pyragas ir imbieriniai sausainiai). Norejau paklausti:turiu maltas aguonas is anksciau nusipirkus,bet jos ne idarui skirtos ir uztai jose nera cukraus pudros. Ar jos tinka? Ka tokiu atveju reiktu recepte pakeisti?

  14. Asta parašė:

    Labai skanus!dejau trintas braškes į krema.. O vietoj aguonų mišinio nusunkiau nuo Kūčių likusii aguonpieni ir likusias maltas aguonas sumaisiau su mitais..

  15. Diana parašė:

    Labai skanus gavosi. Naudojau „Demerara“ rudąjį cukrų, šaldytas vyšnias be kauliukų ir padvigubinau maskarponės kiekį, nes kepiau didelėje skardoje,- gavosi toks „gerulis“- storulis. Ačiū už puikų receptėlį 🙂

  16. Digna parašė:

    Kepiau du variantus 1. su aguonų mišiniu, 2. tik su miltais. Abu variantai puikūs. O cukraus pudrą galima pasigaminti namie: paprastą cukrų sumalti su kavamale. Natūraliau ir be krakmolo 🙂

  17. ga parašė:

    bet tai kaip man gavosi 😀 apacioj nusedo suplakti kiausiniai, o aguonos sukilo I virsu 😀 kvepejo kaip kiausiniene, bet suvalgiau, ka darysi, nesupratau tik, kodel ? 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.