8241
Beatos virtuvė

Kepti obuoliai portugališkai (Macas assadas)

(5)

Puikus ir lengvas desertas!

Reikės:
  • 6 obuolių (renetai)
  • 2 šaukštų cukraus
  • Malto cinamono ir 6 cinamono lazdelių
  • 3 šaukštų Porto vyno (kaipgi be jo)
  • 2 šaukštų vandens

 

 

Kaip paruošti:

1. Iš kiekvieno obuolio išimame graužtuką (didelis pagalbininkas šiuo atveju būtų kažkieno išgalvotas genialusis graužtukų išėmikas) ir vos įpjauname obuolius peiliu, kad šie kepdami nesutūptų, o gražiai išsišieptų.

2. Indo, kuriame keps obuoliai orkaitėje, dugną pabarstome cukrumi, ant jo tupdome obuolius.

3. Sumaišome cukrų su cinamonu ir įberiame į obuolio viduriuką, įkišame po trumputę cinamono lazdelę.

4. Apšlakstome obuolius vandeniu, Porto vynu ir kepame gerai įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 20 minučių.

Puikus ir lengvas desertas!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Eglė parašė:

    pabandysiu šiandien ta patį padaryti su kriaušėmis, tik kriaušes nulupsiu ir neišiminėsiu graužtuko 😀 sėkmės man 😀
    p.s. įtariu, kad kriaušėms 20 minučių bus per daug…

  2. Tarp kita ko parašė:

    Kalbant/rašant taisyklingai lietuviškai būtų „graužtukų išėmiklis“, ne išėmėjas. Priesaga „ėj“ vartojama kalbant apie žmones, o ne daiktus. : )

  3. […] su tamsios mėsos patiekalais. Per praėjusias Kalėdas su mama jį išbandėme su antiena ir keptais obuoliais. Taip pat jis, mano manymu, puikiai papildys patiekalus, kuriuose naudojami […]

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.