8241
Beatos virtuvė

Kavos pyragas

(81)
Reikės:
  • 150 g sviesto
  • 120 g rudojo cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 150 g grietinės (30 % riebumo)
  • 4 šaukštų kavos
  • 220 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Įdarui:
  • 100 g rudojo cukraus
  • 100 g razinų
  • 200 ml vandens
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 šaukšto cinamono
  • 1 šaukšto maltos kavos

Labai tiks, pavyzdžiui, naujametiniam desertui – tada, kai jau tik kavos ir ko nors saldaus… Arba sausio antrosios rytui. Arba tiesiog sekmadienio vakare, geriant arbatėlę su draugėmis.

Ruošiame tešlą:

  1. Į dubenį dedame kambario temperatūros minkštą sviestą, rudąjį cukrų, mušame kiaušinius ir suverčiame grietinę. Viską gerai išplakame elektriniu plakikliu.
  2. Į plakinį įpilame 4 šaukštus stiprios kavos ir išmaišome šaukštu (gali būti ir karšta) – tinka ir ruošta aparatu, ir užplikyta puodelyje.
  3. Miltus atskirame dubenyje gerai išmaišome su kepimo milteliais ir suberiame į dubenį su sviesto, cukraus ir kiaušinių mase, išmaišome šaukštu.

Ruošiame įdarą:

  1. Razinas nuplauname, užpilame vandeniu ir pabrinkiname.
  2. Į dubenį beriame rudąjį cukrų, pasmulkintus graikinius riešutus, kupiną šaukštą cinamono, šaukštą maltos kavos bei pamirkytas razinas. Viską išmaišome šaukštu.

Kepame pyragą:

  1. Renkamės apvalią, atsegamą torto formą. Jos dugną ištiesiame kepimo popieriumi, o kraštus patepame sviestu.
  2. Pilame pusę pyrago tešlos į formą ir lengvai paskirstome tešlą mentele ar šaukštu.
  3. Ant pirmojo tešlos sluoksnio tolygiai suberiame įdarą. Pasiliekame šiek tiek cukraus, cinamono ir kavos mišinio įdaro dubenyje – juo pabarstysime pyrago viršų.
  4. Ant įdaro suverčiame likusią tešlą ir vėl lengvai paskirstome ją, o viršų pabarstome įdaro dubenyje likusiu cukraus, cinamono ir kavos mišiniu.
  5. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (81)
Komentarai
  1. Violeta parašė:

    Sveika Beata 🙂

    Šiandien ryte stebėjau tavo laida ir mąsčiau: rudasis cukrus kurį naudojai labai patraukė akį, nes paprastai kepiniams naudoju šiek tiek kitokį rudą cukrų. Kur galima įsigyti tokį tamsu rudąjį cukrų? Ar šiam pyragui tiktų ir „Dansukker“ rudasis cukrus ?

    Lauksiu žinių, beje pyragas atrodo nepaprastai gardžiai! 🙂

  2. Rita parašė:

    Jau kaip šitas pyragas mane vilioja:)) būtinai po švenčių atsikvėpus kepsiu!

  3. Regina parašė:

    sveikos merginos:), ziurejau ir as kaip graziai Beata sukasi virtuveje :). Siandien as irgi ieskojau rudojo cukraus ir radau toki labai tamsu Billington’s cukru „IKI“ parduotuveje. Aciu uz recepta ir geru receptu kitais metais :)!

  4. Ausrine parašė:

    o sakykit, ar isliks skanus pyragas, jei iskepsiu vakare (valgysim tik sekancia diena)
    ar vis tik kepti pries patiekiant 🙂

  5. Roberta parašė:

    Labai skanus pyragas! Tik man per saldus 🙂

  6. SigitaZ parašė:

    Esu pirkus DanSukker farino cukrų maksimoje, jei neklystu 500 g. kainavo apie 4 litus. Mane taip pat sudomino šis pyragas, beliko riešutų įsigyti ir naujųjų metų progai iškepsiu jį savo šeimynai. Ačiū Beatai už receptą, už visas puikias idėjas. p.s. įdomu kaip ten su tais šašlykais, ar dar buvo jie valgomi pabėgę ant žarijų 🙂

  7. Alina parašė:

    Labai skanus pyragas,vakar kepiau,tik razinų nelabai mėgstu,tai daugiau dėjau savo džiovintas slyvas,jei kai kam per saldu galima įdėti citrinos cukatų ar paprasčiausiai įtarkuoti žievelių,aš taip darau,jei noriu truputį gaivesmio skonio,o Farino cukraus visada randu didesniam prekybos centre,mačiau ir iki ir maximoj.

  8. jolanta parašė:

    Aciu Beatai,ryt kepsiu kavos pyraga,labai sudomino. Daznai daug ka kepu.Patinka kaip Jus seimininkaujat! Graziu svenciu,laimingu Naujuju Metu!

  9. Laura parašė:

    Ačiū, Beata, su dėkinga už puikius receptus – šio pyrago produktai visada namie:)
    Laimingų metų ir sėkmės!

  10. deimantė parašė:

    Kepiau, labai labai skanus, tikras damuciu pyragas 🙂

  11. Rasa parašė:

    Sveiki, norėjau pasiteirauti apie kavą, ji turi būti tirpi ar ne? 🙂

  12. lora parašė:

    Labai skanu:))

  13. Danutė parašė:

    Fantastiškas pyragas. Kepiau Naujųjų belaukiant. Svarbiausia labai greitai sumaišomas. Kepiau kaip, laidoje buvo minėta, 40 minučių. Buvo galima net netikrinti ar iškepė. O jau skonis – mmmmm. Super super super

  14. Rita parašė:

    Aciu Beata uz puiku pyraga, labai skanus ! Esu pastry chef UK , taigi kartais nusigvelbiu kokia ideja is jusu:)

  15. Viktorija parašė:

    Sveiki, o noriu paklaust ar kava ta stipria su tirsciais ir supilt?

  16. Bananas parašė:

    O kiek reikėtų dėti cukraus,jeigu naudosiu paprastą baltąjį? Man per brangus rudas:/

  17. juratr parašė:

    tikrai begalo skanus pyragas. tik turiu viena klausimeli , as kepiau su paprastu cukrumi tai man gavosi sausokas. o klausimelis tai toks:
    kai iskepe pyragas iskilo graziai bet man ji istraukus is orkaites isai eme ir sukrito. ka padariau netaip? gal peranksi istraukiau? gal reikejo ji orkaitei atvesinti?

  18. Laura parašė:

    esu netiksa kalbant apie pyragu kepima 😀 bet sitas pyragas gavosi puikiai 🙂 nerealaus skonio 🙂 tik as dar truputi pridejau fantazijos ir persijojau miltus su kepimo milteliais per sieteli 🙂

  19. Indre parašė:

    labai skanus gavosi pyragas!

  20. Ausra parašė:

    Nuostabus pyragas. Siandiena pameginau iskepti – skonis nuostabus. Tik musu seimynai labai jau norejosi sokoladinio padazo 🙂 Aciu uz puikia ideja… manau praskaidrino niuria sekmadienio popiete, nes pajuryje vis lyja… Aciu , Beata

    • Beata Nicholson parašė:

      Aušra, jūsų šeimos skonis tikrai nepriekaištingas ir klasikinis – kava ir šokoladas dera kaip agurkas ir krapas, kaip varškės sūris ir kmynai, taip kad drąsiai gaminkite šokoladinį padažą ir liekite juo šį pyragą 🙂

  21. Kristina parašė:

    Labas vakaras, as i si pyraga dejau billington melasos cukraus nes kitokio neradau.. Visai skaniai gavosi.. Tik nezinau ar toks tinka?:) Beje ar bus dar nauju Jusu laidu?:)

  22. Rita parašė:

    Pritariu kepusiems-tikrai puikus pyragas. Skonis toks neatsibodęs.

  23. Kotryna parašė:

    Dažnai gaminu pagal jūsų receptus ir niekad nenusiviliu! Šiuo taip pat! labai gardus ir gana paprastai pagaminamas!

  24. Diana parašė:

    Labai skanus pyragas. Aciu uz recepta :)) siandien vakare vel kepsiu…

  25. Justina parašė:

    Pyragas labai skanus. Mažinau cukraus kiekį, bet kiek per saldu buvo vis tiek. Iškilo klausimas: kodėl man gavosi toks plonas pyragas? Ir tešla skystoka, nors dėjau miltų, kiek nurodyta, tačiau pyragas buvo vos kokių 3 cm storio. Mačiau Jūsų laidą, ir įdaro daug, ir tešla tokia standi… Nežinau, ką ne taip dariau…

  26. Inga parašė:

    Miela Beata,kepu šitą jūsų pasiūlytą pyraga,ir iškilo vienas klausimas-kam įdare vanduo?Padariau viską pagal receptą-įdaras nekoks…Kepu,bet turbūt,kažką ne taip padariau…

  27. Agni parašė:

    http://www.tv3play.lt/play/343293?autostart=true

    Beata, norejau paziureti video, kaip gaminti si pyraga, bet, kaip suprantu, iraso sioje nuorodoje nera.
    aciu

  28. justė parašė:

    labai geras receptas, geros proporcijos, mėgstantys kavą nusikąs pirštus iš skanumo : ) ačiū, Beata.

  29. Greta parašė:

    O ar gautųsi šis pyragas jeigu kepčiau stikliniame orkaitės inde, nes neturiu atsegamos torto formos…? ;/

  30. Janina parašė:

    Labai skanus pyragas. Ačiū labai už recepta. Kepiau su paprastų baltų cukrumi, labai gerai gavosi.

  31. Eva parašė:

    Noriu paklausti del kavos kuri dedasi į įdara, tai turėtu buti malta kava (kuri su tirščiais ar tirpi kava)?

  32. Lina parašė:

    Kaip patartumėt kepti pyragus su vėjaliu ar be?

  33. Andra parašė:

    Vakar išbandytas, super skanus, tiek karštas, tiek šaltas 🙂 tik gal kiek per didelę kepimo skardą paėmiau, labai plonyčiai sluoksniai gavos, bet tai skonio negadina 🙂

  34. Alma parašė:

    Nuostabaus skonio pyragas 🙂 Patiko ne tik man, bet ir mano svečiams, visi valgė apsilaižydami pirštelius 🙂 AČIŪ Beata!

  35. Neringa parašė:

    Super, faktiškai tik sąžinės dėka vos ne viena suvalgiau :), na šiek tiek ir vyras dar gavo paragauti 🙂

  36. Aiste parašė:

    Siandiena isbandziau sio pyrago receptuka.tikrai labai skanus ir labai graziai isejo.stebiuosi,kad net nesusmego 🙂 kadangi orkaitej musu didzioji dalis pyragu iskyla,o baigus kepti susmenga.

  37. Tina parašė:

    Jau mano firminiu patapo 🙂 Kas ragavo vis prašo, kad tik šiuo pyragu sekantį kartą vaišinčiau. AČIŪ už puikų receptuką.

  38. Indrė parašė:

    O kokią kavą naudoti? 🙂

  39. Mileta parašė:

    Beata,
    norėjau Jūsų paklausti, kokią kavą naudoti ir ar turi būti ji sumalta (neįdarui) ? Būtinos razinos? 🙂

  40. Evelina parašė:

    Kepiau šį pyragą 😉 Labai skanus;) Ačiū Beatai;)

  41. Agnė parašė:

    Išbandžiau. Super. Visiem patiko. Ačiū 🙂

  42. Diana parašė:

    Kepiau paprastoje kvadratinėje skardoje, gavosi plonesnis, bet didesnis 🙂 Receptuką šiek tiek pakeičiau – nedėjau riešutų, bet prie razinų pasmulkinau truputį greipfruto žievelių cukatų. Kitą kartą kepant dėsiu gerokai mažiau cukraus ir nebarstysiu viršaus kava,- kažkaip norisi viso to gerokai mažiau, nei recepte. O šiaip pyragas tikrai neblogas, įdomus ir nenusibodęs.

  43. INGA parašė:

    LABAI LABAI SKANUS.PASAKA.KEPSIU IR KEPSIU IR KEPSIU.

  44. Kristina parašė:

    Labas, Beata!
    O ką galima būtų naudoti vietoje grietinės? Dirbu virėja jūroje, dažnai olandus maitinu Tavo receptais 🙂 čia on board neturime grietinės.. turime mascarpone, philadelphia, grietinėlę.. kaip galėčiau pakeisti groetonę?

  45. SigitaZ parašė:

    Nuostabus pyragas 🙂

  46. Robertas parašė:

    Nerealus pyragas… Žmona dabar jį liepia kepti kiekvieną savaitę. Ačiū už nuostabų receptuką..

  47. Migle parašė:

    Sveiki,

    isbandziau ir as Kavos pyraga… 🙂 siaip man pyragai neiseina, tai miltu, tai vel ko per daug perdedu (siandien nusipirkau maistines svarstykles), bet si karta pyragu galeciau net svecius vaisinti ir nebutu geda 🙂
    Aciu, Beata 🙂

  48. Giedre parašė:

    Sveiki. Nesu didele kavos pyragu gerbeja, bet visgi ji iskepiau, nes tiek daug teigiamu komentaru si ta reiskia. Pyragas man patiko, vertas demesio. Kepiau ji 26cm skersmens torto formoje, ir kaip jau kazkuriam komentatoriui atsitiko, taip ir man pritruko teslos (teko virsui dadaryti). Kita karta bandysiu 23 cm, nes 20cm atrodo per maza.
    Pyraga palikau iki galo atvesti ir tada jis buvo nuostabus, nes kai paragavau karsta, man pasirode per daug kavos skonio, skonis buvo labai intensyvus. Aciu uz tikrai gera recepta.

  49. Neli parašė:

    O sakykit, valgant pyraga nesijaucia tarp dantu maltos kavos tirsciu is idaro? Isivaizduoju, kad ta malta kava bekepant pyragui turetu isbrinkti ir gausis tirsciai. Tai kaip ten is tiesu yra? Pyraga kepsiu pirma syk ir vesiuos i svecius, tai kazkaip butu nesmagu, jei burnoj velsis kavos tirsciai.

  50. Rūta parašė:

    Laba,

    Norėčiau Jūsų paklausit, kodėl iškepus pyragą įdaras sukrito ant dugno nors? Ačiū.

  51. Aneta parašė:

    Labai skanus pyragas, tikrai rekomenduoju, ir tikrai dar ne kartą kepsiu 🙂 Ačiū, Beata, už nuostabius receptus ir idėjas, kaip nudžiuginti save ir savo svečius.

  52. Rita parašė:

    Nuostabus pyragas,kepu gal jau 5karta:) Si karta dejau razinas ,ismirkytas brendyje,o cinamona pakeiciau kardamono (1arb.sauksteli)labai nekantraudama laukiu ezultato 😉

  53. Lijana parašė:

    Receptas nukopijuotas is „Zydu valgiai“, 1992m., „Grietininis keksas prie kavos“

  54. JK parašė:

    Nepaprastai skanus – kepiau ne vieną kartą ir visuomet pavyko.

  55. Pasirodė labai skanus. Išbandžiau. Rekomendavau ir draugėms 🙂 Ačiū Beata už tokį skanumyną

  56. Rose parašė:

    Labai skaniai valgiau toki skanu pyraga.

  57. Gintare parašė:

    Man jis šiek tiek per kietas, duininis ir labai saldus. Ateityje ieškočiau kaip padaryti jį minkštesnį ir dėčiau dar mažiau cukraus nei nurodyta recepte.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.