Taip, Jūs teisi. dauguma sojų padažų yra niekam tikę, bet yra ir prekybos centruose yra vertų dėmesio, tik reikia atidžiau sudėtį perskaityti.
Cituoju dalį straipsnio, kurį kaip tik šia tema neseniai radau:
,,Jeigu ant pakuotės surašyti tik keturi ingerdientai: vanduo, sojos pupelės, kviečiai ir druska – reiškia produktas pagamintas natūralios fermentacijos būdu. Tačiau jei ten dar aptiksite dažiklių, konservantų, kvapiklių – tai pusfabrikatis. Apie tai, kad padažas natūralus gali byloti ir jo kaina: natūraliai fermentuoti sojų padažai brangesni.“
Labai skanus troškinys! Šeima labai gyrė… Mėsa tiesiog burnoj tirpo. Šįvakar gaminsiu vėl. Ačiū už puikų jautienos receptą!
Ar tiesa, kad prekybos centruose randamuose populiariuosiuose sojų padažuose yra tik druska, dažai ir vanduo? 🙂 Durnas klausimas, bet aš net per teliką tokią versiją girdėjau. 🙂 O labai mėgstu jį, ypač su trupučiu citrinų sulčių, tai galvoju – ar nenusinuodysiu? Pas mane jo litras sueina per mėnesiuką kaip niekur nieko. 🙂 Kaip žinoti, koks sojų padažas yra geras, kaip išsirinkti?