Kaip paruošti:
Kopūstai:
Kol kiauliena kepasi, paruošti troškinimui kopūstus.
Viską reikės troškinti ant nedidelės ugnies, taigi geriausiai pasirinkti storasienį sunkų puodą, jei toks yra, jei ne, tai puodą, kurio dangtis tvirtai laikosi.
Kaip paruošti:
Bulvės:
Aha, tikrai ne dietiškai skamba, bet kaip skanu…
Dabar su laiku kaip išsisukti. Bulvėms reikės valandos mažiausiai, o iš tikrųjų, aš besisukinėdama turbūt laisvai ir pusantros, jei ne dvi, sugaištu. Taigi bulves dėti į orkaitę, kai mėsa jau ten tris valandas žemesnėje temperatūroje pakepė. Tada orkaitę vėl įkaitinti iki 200- 210 C ir toje karštoje orkaitėje užbaigti kepti mėsą ir bulves.
Pabaigoje. Mėsą, beje, aš pabaigoje vieną kartą apverčiu ir leidžiu apačiai apkepti, bet paskui vėl verčiu oda į viršų, kad oda neprarastų traškumo ir spalvos. Beje, kiaulienai kepant, iš jos išbėgs nemažai skysčio, tai aš jį nupilu į indą, kur nugriebiu riebalus nuo viršaus. O tas sultis sutirštinu su trupučiu krakmolo, pakaitinu, kad sutirštėtų ir puikus padažiukas išeina mėsai…
Taigi jau visai pabaigoje mėsą išimti, suvynioti į foliją, ant jos uždėti rankšluostį ir leisti jai pailsėti kokias 10–15 minučių. Pabaigti kepti bulves. Pašildyti lėkštes ir ruoštis dishing up operacijai. Aš per šią paskutinę dalį pasidarau paprastai pikta ir baisi ragana, rėkauju ant visų, nes nekenčiu, kai maistas ateina į stalą šaltas… Na, bet kaip bus, taip gerai
Kumpio oda turėtų būt nepakartojamos spalvos ir kvapnumo, ir praktiškai turėtų nusiimti kaip kepurė nuo kumpio… Jos pjaustyti bus beveik neįmanoma, taigi reikėtų beveik laužyti ar kapoti tiems, kas nori ta traškia plutele pasimėgauti (aš tai labai mėgstu).
Na, o pati mėsytė, tai labai jau minkštutė ir gabalais krentanti išeina…
Tikiuosi suprantamai parašiau viską.
Linksmų švenčių, skanių kiaušinių ir geros nuotaikos visiems…
O kiek laiko kepti jei mano kiaulienos gabalas apie kilogram sveria?
Labai aciu, buvo nepakartojamai skanu, ir visi jusu receptai tokie aiskus, atrodo, kad gamini pagal drauges uzrasus, o ne is receptu knygos!
Laba diena, o mėsytės nedengti? Kepti atidengtą? Ir kokios kiaulio dalies mėsa čia geriausiai tinka kumpis, ar mentė ?
Beata, jau buvau pradejusi nerimauti, kad viena esu ragana virtuveje ir stengiuosi maksimaliai susikaupti gamindama, vardan kuo geresnio rezultato. Atsipalaidavimas ateina tik atsisedus prie stalo, kai visi nutyla ragaudami… 😉
Buvo labai smagu skaityti šį receptą, nes beveik lygiai taip pat gaminu kumpį, net ir kepimo temperatūra lygiai tokia pati. Išties puikus patiekalas išeina. Man dar patinka tai, kad ryte įmeti skardą į orkaitę, gali veikti ką nori iki pusiaudienio, kada pietūs tiesiog patys išlenda iš orkaitės.
Oi koks geras patiekaliukas, kepiau Velykoms, liuks, desimt balu ir daugiau… 🙂
Laba diena. O mano mesyte, kad ir kiek kepiau, dar ilgiau nei nurodyta, vistiek buvo standi, tikrai nekrito. Gal kalta mesa, pirkau turguje, gal senos kiaules ( 😀 ), Kopustai man taip pat nelabai. bet mesyte labai skaniai sunaudojau karstiems ir saltiems sumustiniams!!!! Gal si karta man nesigavo kaip norejau, bet vistiek be galo didelis aciu uz idejas, tikrai esu isbandziusi ne viena!!! Ir Jusu knygas dovanoju, bei sau noriu 😀
O jeigu orkaite kepa tik su ventiliacijos rezimu, ar reikia visas temperaturas sumazinti 20°? Pradzioje kepti 200° o veliau 130°? Aciu uz patarima 😉
darau panašiai tik dar subadęs kumpį prikaišioju geros rūkytos šoninės dėl aromato.
Kepiau pagal recepta kumpi, tik jis gavosi labai sausas. Gal zinot kodel galejo taip iseiti ?
Kopustai tai musu seimynai nepatiko 🙁
Tikriausiai kvailas klausimas, o ar greitpuodyje irgi galima bandyti kepti?
Beata, ar tiktų kiaulienos sprandinė? labai labai laukiu atsakymo.
Man is sito recepto kopustai superiniai. Viso patiekalo gaminimas uzima daug laiko, bet labai saknu. Sventinis patiekalas.