8241
Beatos virtuvė

Duonos gira su mėtomis pagal Telyčėnus

(1)

Šį receptą atsiuntė p. Vilma Velykų Bobutės konkursui. Ačiū jai ir jos šauniam vyrui, kuris anot p. Vilmos ir atsakingas už visus šventinius patiekalus!

Reikės:
  • ~10 litrų vandens
  • 0,8 - 1 kg juodos duonos kriaukšlių
  • 25 g mielių
  • 200 g cukraus
  • 0,5 stiklinės razinų
  • 25 g šviežių mėtų

Juodos duonos kriaukšles užpilame karštu virintu vandeniu ir paliekame 6 valandoms.
Po 6 valandų-nukošiame. Dedame ištirpintas mieles, cukrų, razinas, šviežių mėtų šakeles. Ir paliekame dar ~12 valandų kambario temperatūroje, kad rūgtų.
Į butelius dedame po pora razinų, pilame girą ir pamirštame ją 3 dienas.

Jei neturite juodos duonos kriaukšlių, galima juodą ruginę duoną supjausčius plonomis riekelėmis padžiovinti ir apskrudinti orkaitėje.

Ši gira – gaivi ir tikrai nesaldi, dideliems saldėsių mėgėjams siūlyčiau cukraus dėti šiek tiek daugiau.
Dar spėsite girą pasigaminti iki Velykų. Jei giros butelių liks po Velykų – ji tiks tik suaugusiems;)

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Vilma parašė:

    Man atrodo šitas receptas iš knygos“Gustavo receptai“

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.