8241
Beatos virtuvė

Burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetas

(20)

Ką čia bepridursi – užvalgai ir nori uždainuoti „Lietuva, Lietuva“... Burokėliai, svogūnai ir lazdyno riešutai čia taip puikiai sutaria, kad geriau ir nesugalvosi, o jau spalvos grožis... Kaip visi paštetai bei užtepai, šis taip pat yra be galo turtingas ir kupinas sodraus skonio.

Reikės:
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių
  • 3 šaukštų lazdynų riešutų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų balzaminio acto
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • 1 šaukšto vandens
  • druskos, pipirų

Produktų užteks puskiliui pašteto pagaminti

  1. Burokėlius, įvyniotus į foliją, iškepkite 180 °C orkaitėje (truksite apie 1,5 valandos, laikas priklausys nuo burokėlių dydžio). Galite naudoti virtus, bet skonis bus ne toks ryškus.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, į keptuvę pilkite aliejaus ir pakepinkite apie 20 minučių ant nedidelės ugnies kol svogūnai pasidarys minkšti ir rusvi.
  3. Į nedidelį maisto kombainą berkite riešutus ir susmulkinkite, kad būtų kaip rupūs miltai, tada dėkite burokėlius ir svogūnus, pilkite aliejų, balzaminį actą, vandens ir sojų padažą, berkite pipirų, pasūdykite ir dar kartą viską sumalkite. Išeis tiršta masė. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad suskystėtų. Paragaukite. Jei trūksta rūgštelės ar druskos, atitinkamai pridėkite dar šiek tiek balzaminio acto ar sojų padažo.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,45 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (20)
Komentarai
  1. laguna parašė:

    Sveiki, o riesutu nereikia pakepinti?

  2. Oksana parašė:

    O su kuo rekomenduotute valgyti si pasteta 🙂 man tai visiskai naujas receptas 🙂

  3. Vaida parašė:

    Skanu ! Super 🙂 Aciu…

  4. Sigita parašė:

    Vau, Beata, sirdingiausias aciu uz si recepta! Pranokau pati save savo prancuzu svečių akyse šiandien!
    Visi labai gyrė ir valgė, o aš savo ruožtu pasakojau apie šauniaja Beata, kuri per malonuma suktis virtuvėje virto visos Lietuvos top kulinare – televizijos žvaigžde- knygų rašytoja! Visi puolėjas žiūrėt tavo bloga ir manau, kad dabar jau pats laikas ji versti į visas kalbas – anglu, prancūzų, ispanų ir „išeiti“ į tarptautine scena!
    Linkėjimai!

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha Sigita, baik tu juokus…bet labai gerai kad prancūzam patiko!

      • Sigita parašė:

        Miela, Beata, ne juokai! Su prancuzais aptarem, kad uz Oliveri tai tikrai geriau! Cia ta „prancuziska-britiska meile“ matyt! Nes zinoma prancuzai nusprende, kad ju virtuvei tai aisku niekas neprilygs ir kad tamstai butina atlikti stazuote kokiam Michèlain étoile restorane, o tada knygas ir prancuziskai pradek leisti!!

        • Beata Nicholson parašė:

          ha ha ha h ah ah ah ha oi juokiuos:))) ačiū už pasitikėjima, teks matyt greitai važiuot į chantily, tavo prancūzam cepelinų arba balandėlių padaryt:))

          • sigita parašė:

            oi, net prisedau is laimes! kad tavo zodziai dievuliui i ausi! kad laiko rastum ir atlektum butu smagiau nei smagu!!! ir ne tik balandeliams daryt 😀

  5. Rūta parašė:

    Miela Beata, avakr isbandziau si recepteli. Tik vietoj lazdyno riesutuku turejau savo pasigamintu, pagardintu zemes riesutu. Jie puikiai tiko 🙂 Valgem su skrudinta duona.. MMMM

  6. Rasa parašė:

    ojeiiiii !! Tikrai čia ir prancūzus, ir eskimus galima sužavėt tokiu gaminiu! Ką tik sukimšau du toast’us su šituo gardėsiu… uf, pilnas pilvas jau 😀
    Tik va mano pastebėjimas: kitą kartą balzamiką keisčiau paprastom citrinų sultim, arba visai nieko rūgštaus 🙂
    Žodžiu – ryt pas mane silkė su šitais burokais, o Kūčių stalas tikrai raudonuos 😀 Nuo burokų, o ne iš gėdos 😀

  7. Rasa parašė:

    Tiesa.. atsidėkodama noriu pasiūlyti išsivirti morkų košės. Receptas paprastas, bet prancūzus tikrai sužavėsi 😀 (išbandytas reikalas). Tai va:
    reikės morkų (tarkim trijų dideliu), aliejaus, druskos, cukraus ir citrinos sulčių/rūgšties.
    Morkas išverdam su lupena, tada nulupam ir sublenderiuojam. Pilam šlaką aliejaus, žiūbsnį cukraus, šiek tiek druskos ir rūgšties. Pakaitinam ir vualią! 🙂 Skanu irgi va taip su duona ar su mėsa. 🙂 Pabandyk, lauksiu atsiliepimo 😉

  8. Monika parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą ❤

  9. Renata parašė:

    Labulis, ruosiuosi gaminti kuciom, o kazin galima butu naudoti vakumuotus virtus burokelius? Dekui, linksmiau svenciu!!!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.