8241
Beatos virtuvė

Lašiša su kumpiu ir žalumynais

(0)
Reikės:
  • Žuviai:
  • 2 gabalų lašišos filė
  • 2-3 juostelių šoninės (galima rinktis ir vytintą kumpį)
  • Garnyrui:
  • šiek tiek šviežių bulvyčių
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • žalių plokščiųjų pupelių arba jūsų mėgstamų salotų, žalumynų
  • Prieskonių:
  • prieskoninės žolelės - kuokštelis petražolių, bazilikų ir krapų
  • druska, pipirai
  • česnako skiltelė (garnyrui)

Rekomenduoju tada, kai žuvies skonio atrodo per daug – kumpis lašišai suteikia neįprasto, išskirtinio skonio ir malonaus sūrumo. Tinka paprasčiausia šoninė, o norintys labiau šventiško patiekalo gali rinktis serano ar parmos kumpį.

Kaip paruošti:

  • Užkaičiame virti šviežias bulvytes.
  • Žuvį apibarstome susmulkintais krapais, petražolėmis ir apvyniojame kumpio juostele, dedame į kepimo indą ir kepame iki 25 minučių 180 C orkaitėje.
  • Pasiruošiame pamėgtas salotas žalumynus arba išverdame žalias plokščiąsias pupeles.
  • Ruošiame padažą bulvytėms: baziliką ir petražoles smulkiai supjaustome, užpilame šaukštu alyvuogių aliejaus, įberiame žiupsnelį druskos, apibarstome pipirais, įspaudžiame skiltelę česnako ir viską gerai išmaišome. Šį padažą dedame tiesiai ant karštų bulvių, viską sumaišome kartu
  • Iškepusią lašišą, paruoštas bulvytes ir salotas sudedame į lėkštę

Rekomenduoju tada, kai žuvies skonio atrodo per daug – kumpis lašišai suteikia neįprasto, išskirtinio skonio ir malonaus sūrumo. Tinka paprasčiausia šoninė, o norintys labiau šventiško patiekalo gali rinktis serano ar parmos kumpį. 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.