8241
Beatos virtuvė

Šio sekmadienio laidoje – mano kulinarinė studija

(8)

Projektai gimsta iš gerų idėjų ir svajonių. Vieną tokių jau seniai nešiojuosu ir vis išsitariu – atidaryti kulinarinę studiją savo virtuvėje. Turėjau ir dar vieną – sukviesti savo gerbėjus į svečius. Tik šiek tiek atidėliojau ir baiminausi, o jei niekas neateis, o kas jei ateis tiek – kad pastatas ims linguoti. Bet ėmiau ir išdrįsau, ir buvau labai laiminga, kad viskas išsipildė puikiai. O kulinarinės studijos svajonę imsiu ir išbandysiu savo laidoje. O tos abi svajonės ėmė ir taip gražiai susipynė bei susiklijavo – mat į svečius atėję  gavo teisę ir mielai sudalyvavo, gražiai sau įsiterpė ir laidą papildė – uždavė daugeliui rūpimus klausimus, į kurius aš jau paruošiau ir laidoje parodysiu savo kulinarinius atsakymus.

Mano svečiai

Tai apie tai ir bus laidoje, apie dalykus, kurių manęs dažniausiai klausiate (tikrai su Brone peržiūrėjom daugumą klausimų FB ir bloge, ne šiaip sau iš akies traukėm), apie tai kas ir kodėl nepavyksta arba kaip pagerinti kartais, rodos, paprastus dalykus virtuvėje. Turėsiu geriausią progą viską parodyti jums –  pirmoje ir tikriausiai didžiausioje savo kulinarinėje studijoje.

Laidoje kalbėsiu apie daržoves, kurias pavadinau podukromis. Tokias kaip juodieji, baltieji ridikai, topinambai, pankoliai. Dauguma jų auga visai ne tropikuose, o Lietuvos dirvožemyje, o vat ant mūsų lietuviško stalo nugula retokai. Visai pamiršti prosenelių sveikatos turtai. Stengsiuos atitaisyti šį praradimą ir parodysiu kaip šias daržoves išsikepti kaip garnyrą prie mėsos – naują ir dar nepabodusį.

Keptos daržovės

 

Baltuosius ridikus susuksiu į visai egzotiškus suktinukus, beveik sušių konkurentus, traškius ir ilgai lėkštėje neužsibuvusius.

 

Suktinukai su žuvimi

Na, o egzotiškus, bet tikrai skaniai valgomus pankolius atiduosiu prancūziškoms salotomos su alyvuogėmis.

Po daržovių gal netikėtai, o gal ir ne, ant stalų šoks paprastoji, gardžioji, lietuviška ir beveik geltonkasė – kepta duona!!! Gi joks giminių balius be jos neįsivaizduojamas ir kur nepažiūrėsi – visi duoną delne spaudžia ir skaniai kremta, o ranka vis į ją tiesiasi net ir sulaikoma. Mano draugė Vilma sako, kad jau jos šeimoje tokia duona – įprastas dalykas ir prie jūros vasarą ir namuose žiemą. Ir ji man papasakojo kaip tą duoną geriau išsikepti, kad būtų skanesnė – svarbu ir duonos rūšis, ir plutos nupjovimas, ir net tam tikras suraikymas gabaliukais, ką jau kalbėti apie aliejaus kiekį, temperatūrą ir pagardinimą. Gardinsiu duoną pačios pagamintais prieskoniais, kad ji suskambėtų kitaip ir būtinai parodysiu kaip išsivirti tikrą sūrio padažą. Bus tos duonos traškėjimo.

Kepta duona

Jau kad rimtiems sekmadienio šeimos pietums įkvėpčiau – bus ir ypatingas, bet paprastai paruošiamas vištienos slėgtainis, keptas formoje, su pistacijų riešutais ir saulėje džiovintais pomidorais. Sultingas ir gardus. Valgomas tiek karštas su garnyru, tiek šaltas. Puiki idėja mėgstantiems vištieną, bet nebeišmanantiems kaip dar ją pasiruošti.

Vistienos slegtainis

Na ir unisonu pabaigoje sudainuos…keksiukai. Tai jie yra pelnyti klausimų rekordininkai – kodėl neiškyla, kodėl subliūkšta, kodėl neiškepa, kodėl prilimpa prie popieriaus ir kaip jiems kremą gardų paruošti. Viską parodysiu ir kepsiu vanilinius keksiukus su grietinėlės ir sūrio kremu bei šokoladiniu. Grietinėlės kremas tikrai nuostabus ir burnoje tirpo.

Beatos keksiukai

Tai iki pasimatymo sekmadienį, 10 val. per TV3. Tikiu, kad jo lauks ir visi į atvirų durų dienas atėję. Kad laukti neprailgtų – štai receptas ir šeštadienio pietums, su mylima kiauliena. Nepritrūkite idėjų ir nepameskite nuotaikos.

kiaulienos troskinys

Tiesa, dar visų pageidavimu paskelbiau ir švilpikų su grybais receptą iš antrosios bulvių laidos. Skanaus.

Švilpikai su grybais

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Laba diena, nusipirkau Jūsų virtuvės duoną. labai skani, labai patiko.:) Panašų skonį ir įsivaizdavau. Ačiū.

  2. Svečias parašė:

    Sveiki,
    O kodel Kaune tos duonos niekur nera, ne vienam prekybos centre? Labai norim paragauti:)

  3. Eglė parašė:

    Sveiki noreciau issikepti keksiuku kuriuos darete sio sekmadienio laidoje, is kur gauti recepta?

  4. Jurgita parašė:

    Laba dienuke.Noreciau suzinoti ar nesugadinsiu keksiuku gamindama su speltos miltais vietoj kvietiniu miltu. Aciu.

  5. Jolanta parašė:

    Sveiki 😉 as del šios laidos keksiuku recepto – žiūrėdama laida nusirasiau receptą – bet blogai nugirdau, kiek miltų – 100 ar 180 gr.??? 🙂 ieškojau visur, bet šio recepto patalpunto taip ir neradau 🙁

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.