8241
Beatos virtuvė

Šeimos kalendorius 2013 jau čia ir prašom jums receptas iš jo: žuvis traškia plutele

(9)

Jau vakar buvo paimtas iš spaustuvės, ir Bronė viską gražiai susidėliojo savo lentynose, ir dabar jau jis keliaus į parduotuves bei knygynus. Tai jau trečiasis kalendorius, pirmasis buvo skirtas keksiukams, antrajame buvo receptai iš praėjusio TV sezono, o šiame – receptai, kuriuos dar galėčiau pavadinti „Mano ir Juditos pietūs“ 🙂 Ir dar vienas, nugvelbtas iš kepinių knygos (lietuviškas tarte tatin, kuris yra rugsėjo mėnesyje).  Kodėl mano ir Juditos pietūs??? Todėl, kad patiekalus fotografuodavome kartu, kai dirbome prie naujosios kepinių knygos, o jų buvo tikrai labai daug, taigi, kiekvieną kartą padarydavau ką nors mums pasmaguriauti – ar sriubos, ar salotų, ar nuostabiausią reikalą – krevečių kokteilį (man su juo kartais taip užeina, kad galiu valgyt ir valgyt, ir niekada neatsibosta: krevetės, avokadas, tabasco, ko gi dar reikia? Paprasta klasika).Taigi, kiekvienas mėnuo, kaip visada, skirtingu patiekalu pažymėtas, kuris tinka sezonui…

Kuo gi pasikeitė Kalendorius nuo praėjusių metų??? Popieriumi. Popierius yra toks, kaip man patinka – labiau matinis, ant jo labai puikiai rašosi ir tušinuku, ir pieštuku. Taip pat truputį kitoks dizainas ir daugiau vietos rašyti. Ir nebėra mano veido per vidurį – cha cha cha… Taigi, palieku jums daugiau vietos…

Tikiuosi, kad kalendorius gyvens ant jūsų šaldytuvo ar spintelės, ar ant sienos. Žinau, kad visokių yra būdų, kaip jūs jį naudojate, bet  jo darbas yra vienas: padėti šeimai gerai planuoti savo gyvenimą, darbus ir užsiėmimus. Čia galima rašyti ką tik norite – nors ir meilės laiškus ar pirkinių sąrašus, tikrai užteks vietos. Na, o metams pasibaigus liks receptų knygelė su dvylika patiekalų.

 

 

O dabar noriu su jumis pasidalinti receptu iš naujojo – 2013 metų – kalendoriaus… Ir dalinuosi receptu, kurį mes patį pirmą nufotografavom su Judita. Puikiausiai atsimenu, kokios buvom laimingos. Žinote, po dviejų dienų pyragų, žuvis ir daržovės yra ypač skanūs ir geidžiami… Greitas ir efektingas žuvies kepimo būdas, kai ji pavoliojama kukurūzų miltuose su prieskoniais, svarbu tik žuvį dėti į gerai įkaitintą keptuvę ir leisti jai apskrusti, ir neperkepti. Iš tiesų, kepimo ilgis priklauso nuo filė storio, bet tikrai ne ilgiau nei kokias 7–8 minutes, ar 10, jei ji storesnė. Daržovės šalia gali būti improvizacija, bet neperkeptos paprikos ir plonai supjaustytos cukinijos lengvai aptinkamos šaldytuvuose ir yra mielos akiai, ryškios.

Tiesa, ant viršelio turbūt pastebėjote dar ir pieštą herojų?? Tai – Liudvikas… Avinukas. Labai džiaugiuosi, kad Liudvikas užsuko mums padėti, jis kiekvienam puslapyje vis ką nors veikia, mus ir save linksmina. Apie Liudviką ir jo nuotykius dar bus ką papasakoti.

Ir kitą savaitę papasakosiu apie dar vieną naujieną, kurią jau turiu savo rankose, o kitą savaitę pasidalinsiu. Kitaip tariant, pažadus, kuriuos daviau praėjusiais metais, pildau 🙂

O kalendorių, tai žinote, kur rasti – pas Bronę parduotuvėje mūsų. Ir jau šią savaitę, tikiuosi, rasite parduotuvėse bei knygynuose.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Natali parašė:

    Beata, dideliausias AČIŪ už tokią puikią dovaną, man labai labai patiko praėjusių metų kalendoriai 🙂 tikiuosi, kad ir šis bus nuostabus pagalbininkas visus ateinančius 2013 metus 🙂

  2. TastyArt parašė:

    Gal ir skonio reikalas, bet štai: http://www.tastyart.lt
    Šios jaunos merginos receptus, nuotraukas, kalendorius ir t.t. daug labiau norėčiau matyti knygynuose. Ir ji viską daro pati viena!
    Gal ir neturi prasmės, tiesiog pikta, kai viską lemia pinigai ir „piaras“.

    • Beata Nicholson parašė:

      Toma dėkoju už jūsų nuomonę Brigitos puslapį žinau, ir esu skaičiusi, ji tikrai gražiai viską daro, ir jai tikrai niekas netrugdo išleisti savo knygos ir kalendorių,i jūsų piktumas manau yra ne vietoje ir nelaiku, padėkite tuomet savo mėgstamai autorei, parašykite laišką paskatinkite, aš tikrai nesu užrėmus durų niekam į niekur, bet atėjus į mano tinklaraštį šitaip purškštauti yra tiesiog nemandagu…Beje Brigita yra prisidėjusi prie jei neklystu ne vienos knygos išleidimo….Sėkmės

  3. Liūtas parašė:

    Pagal viršelį panašu, kad vėl Ula dailininkė. 🙂 Ar tik taip ir nebus? : ))

  4. rasa parašė:

    Labai grazus:) Vėl reikės pirkti arba laukti dovanų….

  5. ingrida parašė:

    sitaip rasyti, kaip rase tastyArt ne tik kad nemandagu, bet ir negalima! Beata nekreipk demesio ir nusispjauk. tegul kam nepatinka tavo mintys, tavo poziuris, knygos, tinklarastis ar gaminamas maistas tiesiog neskaito, o gal jie raso is pavydo, kad patys taip nesugeba!!!!!
    sekmes tau ir toliau

  6. Viktorija parašė:

    Beata,
    Tiesiog ignoruokite piktaji komentara, nes tai nei nuomone, nei kritika, o tiesiog pavydo purslai.
    Is tiesu ir pasaulyje, ir Lietuvoje yra daug mokanciu skaniai gaminti, idomiai tai aprasyti, bet ne kiekvienam uztenka valios, uzsispyrimo ir noro savo meile virtuvei paversti gyvenimu- su visais is to sekanciais pliusais ir minusais.
    Jus saunuole, kad sugebejote ir tepavydi pavyduoliai 🙂

  7. aleja parašė:

    Labai dziaugiuosi nauju kalendoriumi, nes sitas kur kabo ant sienos jau beveik pilnas, vis yra ka i ji uzrasyti ir minciu Kaledoms ir vaikams uzduotys. Visai as jo neplanavau isigyti, bet dukra paeme, sako bus man, gavome Jusu parasa Klaipedoje, buvo gruodis ir as gruodi jau esu prirasiusi. Todel nuosirdziai dziaugiuosi nauju kalendoriumi.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.