8241
Beatos virtuvė

Pirmieji TV laidos atgarsiai ir pyragas su gervuogėmis

(2)

Na mielieji, tai ką – ėjo ir praėjo pirma laida. Labai gerai. Viską aptarėm FB, tai daugiau neaptarinėsim. Man svarbu, kad jums patiko laida, nes dirbam juk ne sau. Aišku, pirmiausia turi patikti mums („mums“ – tai ne save kaip kokią karalienę mūsinu, o kalbu apie savo kūrybinę komandą), ir tikrai mane buvo apėmusi euforija, kai pamačiau pirmą sumontuotą variantą. Atrodė viskas blic. Aišku aišku, be abejonės turiu sau pastabų ir ne vieną…

Ta mano suknelė tai tikrai neatrodė man prie veidrodžio visus dokumentus išryškinanti… Cha cha… Akinius primygtinai užsidėti norėjau. Labai jie man patinka. Aš esu trumparegė ir akinius nešioju ne dėl mados, bet kuris laikas neturėjau, tai būdavau tik su lęšiais, dabar vėl su akiniais. Šiuos, beje, reklamuoju nesidrovėdama: įsigijau labai pigiai. „Fielman“ optikoje „Panoramoje“. Nuėjom rėmų ieškoti Tomui, nes  aš prieš mėnesį tik buvau naujus pasigaminus, jie taip pat labai geri, rankų darbo ir tokie su paslaptim… Bet šiuos pamačiau ir paėmiau. Jie iš pigiausių vyriškų skyriaus, rėmelio kaina 40 lt. Norėjau rožinius imti, bet viena maloni moteris, kuri tuo metu buvo optikoje, paakino imti tuos rudus, vyriškus. Ačiū jai. Aš, beje, prieš kokius metus toje pat optikoje labai akis varvinau į „Kenzo“ rėmelius, bet tie kainavo wuwuha visą minimalų atlyginimą, tai yra 800 lt, pridėjus stiklus – daugiau nei tūkstantis išeina. Todėl pigiaisiais labai džiaugiuosi. Va tiek trumpai / ilgai apie akinius.

Visos laidos, galiu pasakyti, bus skirtingos, tai bus visokių suknelių ir kelnių.

Dabar kitas dalykas – mano kalbėjimas. Man jis kartais užkliūva, tik noriu pasakyti, kad aparatas net užkaista vienu metu ir dirbant rankomis, ir liežuviu, tai vis visokie „aaaaaa“ prasprūsta… Bet ne dėl to, kad Anglijoje gyvenau. Beje, jei galite geriau, visada prašome, aš su malonumu priimsiu asistentą… Cha cha, papildomos geros rankos visada pravers. Tai užteks apie save, dabar – apie jus.

Apie dovanas. Kai virėm su Algiu pomidorų padažą (dar bandykite spėti išsivirti būtinai), tai pasakiau, kad apdovanosiu tuos, kurie pasidalins savo receptu. Dovana atitenka Pauliui, jis atsakė pirmas. Keista, bet iš viso buvo tik trys receptai. Jei atvirai, tikėjausi daugiau, bet manau, pasidalinsite daugiau kitą rudenį gal??? Pauliau, prašau parašyti laiškelį parduotuve pas Beatosvirtuve.lt ir ten Bronė sutvarkys visus siuntimo reikalus.

Beata ir Algis isvire padaza

Kitas konkursas buvo skirtas žagarėliams. Matau, jūs kažkaip neįvertinote mano Montės žagarėlinių sugebėjimų, ji juos daro kaip juvelyrė, tešla kaip popierius, žagarėliai – mažučiukai, trakš, trakšt ir nebėra. Taigi jų išeina visi 147, vakar Montė dar kartą specialiai iškepė ir suskaičiavo, viskas tikslu. Juvelyriniai tie Montės žagarėliai, tikrai reikia ranką atmušti, iš pirmo karto nepavyks…Bet treniruotis galima pradėti dabar. Tiksliausiai spėjo ir  laimėjo Gerdutė Pusk. Miela Gerdute aš jums dar parašysiu FB bet jei skaitote tai parašykite taip pat Bronelei parduotuve (pas) beatosvirtuve.lt

O kas norėtumėt perbėgti per laidą iš naujo, tai visada žinote, kur ieškoti – TV3 Play eteryje. Receptais pasidalinau jau vakar.

Jautienos mesainiai

Sveiki atvykę į naują savaitę, o pirmadienio proga – gervuogių pyragas, bet dabar truputis istorijos apie jį. Kas lieka už kadro? Oi, už kadro lieka labai daug, ir žinote, kas mato daugiausiai to, kas už kadro? O gi Ričardas.

Kai tik pradėjau savo karjerą televizijoje, buvau žinių reporterė, beje, o ne jokia vedėja… ar direktorė. Buvau paprastoji Vilniaus žinių reporterė, man labai patiko tas darbas. Va štai tada sužinojau, kas per dalykas yra montažas ir montuotojas. Kitaip tariant, tai yra žmogus, kuris viską sudėlioja į galutinį vaizdą, jis kai ką uždengia, prakarpo ir išaudžia tą TV vaizdą. Kaip kokia audėja, kuri sėdi ir siūlą po siūlo dūzgia ir stumdo. Patikėkite, darbas ne iš lengvųjų, nes reikalauja daug kantrybės ir akies žvitrumo.

Kai aš pradėjau karjerą TV, tai montavimas būdavo nes kompais, o magais prasukamos kasetės, įrašoma į kasetę reikalingi kadrai, paskui sudėliojami į vieną. Oi sudėtingas dalykas. Aš dabar prisimenu visus montažo režisierius (iš tiesų juos šitaip ir reikėtų vadinti) su gražiausia nostalgija… Viktoras (Vilniaus televizija), Do nuostabioji, (Do pyragas beje yra pakliuvęs į Kepinių knygą, susirasite jį Ypatingų svečių skyriuje). O va štai „Beatos virtuvę“ dabar montuoja Ričardas.

Montuoti pirmą laidą visada būna daugiausia darbo ir sudėtingiausi, o dabar dar ir dėl to, kad mes tik nufilmavom ir iš karto išsiuntėm laidą montuotis. Ričardas yra tas mūsų komandos narys, kuris visko paragauti gauna mažiausiai. Iš tikrųjų, nieko negauna, nes jis maistą mato tik nufilmuotą, tai sako, kad alkanas laidos montuoti negali… Tai va, kai važiavom susitikti dėl laidos reikalų, pamaniau, kad būtinai reikia Ričardui ką nors pagaminti. Atsikėliau ankstėliau ir va 6.30 pradėjau pyragą maišyti. Jis buvo iš to, ką turėjau namuose – nuostabiausios gervuogės, kurios yra tokios subtilios, švelnaus skonio ir ryškios spalvos rudens uogos. Jos visuomet saldžiuose dalykuose superšamos su obuoliais, tai aš irgi šast, ištraukiau obuolių. O toliau viskas elementariai, kaip ir būna pyraguose, tik priedų dar pridėjau: maltų linų sėmenų ir maltų sezamų sėklų. Abi šios sėklos turtingos visokių naudingų riebalų, tad jokio sviesto anei aliejaus nereikėjo, tik grietinėlės. (galite grietinėle pakeisti kefyru pvz)  O miltų norėjau dėti mažiau, kad būtų drėgnas ir klampus, o ne sausas. Tai toks ir išėjo. Kai draugė jį perpjovė, tai sako: ale labai jau sveikuoliškas. Cha, cha cha, va štai.

O šiaip, tikrai geras rudeniškas pyragas. Jei gervuogių nėr, puikiai tiks avietės arba vien tik obuolius dėkite.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Laba diena, Beata. Sudomino informacija, kad jums reikia asistento. Manau, jog butu smagu su jumis dirbti.:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.