8241
Beatos virtuvė

„Kviečiu į svečius“ dar pilna laiko surengti savo vaišes, darbe, sode, gėlyne ar namie…o čia keletas meniu minčių

(0)

Po savo patarimų vakar, kaip suorganizuoti šventę, sulaukiau ir klausimų, o tai kokius receptus rekomenduočiau. Oi, apie moliūgų ir žemės riešutų keksiukus ir fritatą su voveraitėmis jau rašiau, bet čia, mano svetainėje, tikrai daug įvairiausių puikių receptų. Aš ir pati iš jų renkuosi, kai reikia kažko gero seno ir patikrinto. Aišku, pirmuoju smuiku man dabar dažniausiai groja mano daržovių knyga, nes per metus ten sudėjau tikrai daug širdies ir pati naudojuosi ja kaip pačių pačiausių, išieškotų receptų ir skonių lobynu.

Na bet kalbos kalbomis, o kad jau prašėte konkrečių patarimų, tai štai, prašau.

Vis dar galite pasigaminti rudeniu kvėpuojančio šaltalankių ir medaus limonado. Labai paprasta, ir tikrai nustebinsite ne vieną.

Šaltalankių limonadas

 

Jei žmonių kviečiate nedaug, pamėginkite iškepti daržoviškų kesadilijų.

kesadilijos

 

Oi, ir tikrai nepamirškite obuolių – jų tai tikrai pilni krepšiai dabar pas visus – ir pas tuos,kurie turi savo sodą, ir pas tuos, kurių tik tėvai ar seneliai turi savo obelų, ir turbūt pas tuos, kurie visai nieko neturi, bet oboulių – taip.

Paskutiniu metu man labai patinka ploni pyragai, kur mažai biskvito – krimst kelis kąsnelius ir pilnos akys skonio. Tai čia visai tinka prisiminti obuolių pyragą, kurį kepiau su „Vytautu“

Obuoliu pyragas su Vytautu

Tiesa, nepamirškite šiame bloge ne kartą jau linksniuotos pomidorų brusketos. Aš vis ją primenu, nes pagaminti – paprasčiau nebūna, o visi, kurie paragauja, net negali patikėti, kad iš tokio paprastumo išeina toks nuostabus skonis.

Pomidoru brusketa

Į stiklinaites be galo gražu patiekti uogų sluoksniuotinį. Čia receptas su braškėmis, bet jas laisviausiai galite keisti avietėmis, kurių tikrai dar rasite turguje šviežių.

 

Labai gražus ir pikantiško skonio mėgėjus tikrai patenkinsiantis dalykas yra porų, garstyčių ir lašišos tartas iš mano „Kepinių knygos“. Tik neišsigąskite, kad sudėtinga – tikrai ne.

Paprasta pagaminti ir gardu valgyti suktinukus su jautiena ir salierų įdaru. Mmmm, jau dabar noriu.

Beatos lavašo suktinukai su kumpiu

Tai čia aš jums tik kelias idėjas užrašiau, bet kviečiu pasivaikščioti po mano virtualią receptų biblioteką ir tikrai rasite skanaus maisto ne vienai šventei.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.