8241
Beatos virtuvė

Grilio ananasas su graikišku jogurtu, pistacijom, imbieru ir medum

(2)

Vienas dalykas į kurį, sakiau, tikrai verta investuoti yra grilio keptuvė. Aš turiu dvi, bet manau, kad ir tris galėčiau turėti. Privalumai jos yra įvairūs: jos paprastai būna sunkios ir špižinės, įkaista kaip tikras grilis, kaitinamas ugnies ar žarijų, joje kepama be aliejaus (aliejus ar kiti reikalai naudojami, jei norite tepti ne keptuvę, o kepamą objektą) ir, aišku, ji palieka gražias juosteles, o svarbiausia – tą dūminį karamelizuotą keptą skonį. Mėsai puiku, daržovėms labai gerai, aišku ne blynams… Mes naudojam kai, pvz.: kurti grilį nesinori / tingisi / nėra laiko, o valgyti terasoje „al fresco“ labai reikia / norisi / geras oras, tuomet tokia keptuvė yra puiki tarpinė stotelė. O žiemą ja ruošti patiekalai – vasaros prisiminimas. Aišku ne kasdien naudojamas dalykas, bet tikrai naudingas. Jų tikrai yra visokių ir visur.

O dabar apie ant tokios keptuvės iškepamą desertą. Tomas, kai pradėjo su pica eksperimentuoti, tai mes kažkaip daug kepto ananaso pradėjom valgyti. Nes visi žinom ant picos dedamą ananasą ir visi esam tokios picos valgę. Tai, žinoma, amerikietiškos svajonės rezultatas, o ir man pačiai labai patinka jo saldumas ir pikantiškumas kartu. Tomas „Jurgio ir Drakono“ picai naudoja šviežią pakepintą ant grilio keptuvės ananasą, ir aišku skonis yra nepalyginamas. Va štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška, epitetų rasti galiu visokių 🙂

Keptas ananasas02_Beatos virtuve

Ko reikės?

Ananaso, pašildyto medaus (arba agavos sirupo, arba ir be nieko apsieiti galima, arba yra visokių kitokių sirupingų skanių alternatyvų.

Riešutų (aš pasirinkau pistacijų riešutus) ir natūralaus jogurto (aš naudojau graikišką, nes jis standus ir sodrus ir gerai laiko formą), ir pabaigai trupučio cinamono arba džiovinto imbiero miltelių, kad viskas ryškiau skambėtų…

Oi, aš norėčiau šitą desertą valgyti sėdėdama pliaže, įmerkus kojas į smėlį…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Giedrė parašė:

    oi, šita keptuvė yra number 1 mano vasaros pirkinių saraše:)
    Ačiū, Beata, padėjote galutinai apsispręsti, nes vienu metu abejojau, ar joje išgaunamas tas grill skonis ar aromatas. pasirodo taip.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.