8241
Beatos virtuvė

Braškiniai LEDAI

(17)

Oi apie ledus galėčiau kalbėti labai ilgai, tikrai labai ilgai ilgai ilgai ilgai…

Žinote, aš ledus mėgstu labai, bet esu oi kokia išranki. Mane labai dažnai ledai nuvilia. Nepykite, mielieji Lietuvos gamintojai, bet neretai man jūsų ledai yra:

a) perpumpuoti oro;

b) per sintetiniai;

c) pernelyg daug visko prikrauta: šokolado, riešutų, karamelės, oro baliono, pažadų ir niekada neišsipildančių muilo burbulų.

Negaliu sakyt, kad nėra skanių ledų, yra… Tikrai taip, bet manau, kad reikėtų truputį back to basics daug kam padaryti. Mes ir taip valgom be proto daug cukraus ir perdirbto maisto, kam dar reikia ant ledo pridėti visokios abejotinos – net nevadinčiau to šokoladu – masės, kad viena ledų porcija tampa ketvirčiu paros maisto normos? Vieni riebalai, oras ir cukrus.

Mano vaikai, aišku, mėgsta ledus žiauriai, kaip ir visi vaikai. Aš jiems tikrai perku fabrikinius ledus, bet tik tuos, kurie tik vafliniame kaušelyje. Arba pasidarom a la ledus iš šaldytų uogų, medaus ar agavų sirupo ir jogurto. Iš tiesų, tai nelabai galima būtų vadinti to ledais, gal labiau ledų kokteiliu, bet kadangi kokteilinę man pasisekė turėti itin galingą, tai kalną ledo ji susmulkina be vargo. Ir šiaip tiesiog užšaldau visokius vaisių/uogų ir pieno/jogurto kokteilius ar tiesiog sultis tokiuose plastmasiniuose indeliuose. Aš visokių esu turėjusi, bet jie turi viena nemalonią savybę pasimesti, ypač tie plastmasiniai pagaliukai, bet tai visa laimė, kad nekainuoja belekiek.

Apie tai, kas yra ledai ir kokių jų yra, dar gyvenime pasikalbėti bus progų. Va štai Italijoje, kur neseniai buvom, ledai yra pasakiški. Ak kokie jie skanūs, tokiems negaila nieko. Valgai ir salsti. Visi be išimties visada skanūs.

Tai jei jau pradėjom apie ledus, gal galėtumėt pasakyti, kokie ledai jums patinka??? Norėčiau išgirsti…

O dabar apie braškinius ledus su jogurtu ir kondensuotu pienu. Ledams reikia glotnumo ir purumo, vien tik sušaldyta grietinėlė su cukrumi nėra ledai. Yra keletas jų gamybos būdų. Šis yra vienas paprastesnių, labai tinkamas užšaldyti tokias mažas individualias porcijas. Na, juose vis tiek yra cukraus, bet pasakysiu drąsiai ir akiplėšiškai: skanesnių braškinių ledų aš LT nemačiau.

Jei turite gerą maisto kombainą, tai tiesiog padarykite tą skystą masę, tada ją kiškite į šaldytuvą, po kelių valandų viską pamaišykite šakute, o kai visai sušals, išimkite. Bus labai kieta masė, tai palaukite kol truputį aptirps, bet neištirps, tada sudėkite į kombainą ir suplakite viską. Svarbu stambius ledo kristalus sulaužyti ir įpūsti ledams oro. Arba galite tiesiog supilti į plastmasinius indelius ir vaikams pasiūlyti tokį ledų ledinuką.

Taigi,receptas be cukraus, o su kondensovke. Dėl kelių priežasčių: saldumui, pieniškumui, glotnumui ir greitumui.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (17)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Neatidaro man recepto nuorodos.

  2. Eglė parašė:

    Labiausiai mėgstu namie darytus. Irgi pasiimu šaldytus vaisius, blenderyje juos sumalu su trupučiu riešutų pieno (darausi raw vegan variantą, labiausiai patinka), agavų ar klevų sirupo.. Vieni mėgstamiausių yra persikiniai su šviežiu baziliku.

  3. Indre parašė:

    Taip ir man, tokiu atveju galima ieskoti kitu panasiu receptu, bet vistiek noriu Beatos aprasyto :)Bet neatidaro.

  4. Erika parašė:

    Labai gaila, bet man irgi neatidaro nuorodos:(

  5. Inga parašė:

    Ir man neatidaro, o jau prisisvajojau, kaip su vaikais ledus gaminsime ir valgysime. Baisus nusivylimas… 🙂

  6. djmamka parašė:

    neatidaro, sako – nerastas… ledųųųųųųų!!!!!

  7. milkyskin parašė:

    Oi laukiam laukiam, receptuko laukiam. Braškės pelija, reikia gelbėti. Jei turiu ledų gaminimo aparatą, tai tiesiog leisti suktis ir šalti, kol bus tinkama masė ir viskas tikriausiai?

  8. Aurelija parašė:

    Būtinai išbandysiu šiuos braškinius! Iki šiol mano mėgiamiausi buvo natūralus jogurtas + maskarponė + apelsinų džemas su žievelėmis išsukti ir sušaldyti ledų gaminimo aparatu 🙂

  9. Liūtas parašė:

    Aš gaminuosi greipfrutų, kivinių ir kitokių šerbetų pagal Beatos receptą ir džiaugiuosi. Paragavus šerbeto, bet kokie pirktiniai ledai atgrasūs. 🙂

  10. Marija parašė:

    Vilniuj skaniausi ledai yra Oze, Rosso Arancio, kur prie pat įėjimo. Dar neseniai Rimi pirkau naujų latviškų ledų Ekselence su žemės riešutais ir brownie gabaliukais (lietuviai išvertė „su sausainiais ‘Brown'“ ahahaha). Tai visai skanūs, palyginus su visais lietuviškais dadu 🙂

  11. Sonata parašė:

    Plombyras, tas tarybinis 🙂

  12. Rama parašė:

    Mano vyras gamina ledus namie, is plaktos grietineles, kiausiniu tryniu ir dar kazko deda :-), bet visa skanuma padaro karamelizuoti migdolai! Ju daug neprivalgysi, nes jie rieboki, bet kaip skanu, tikra svente kai ju yra 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.