8241
Beatos virtuvė

Gerosios bakterijos taip pat turi apetitą

(154)

Praėjusiems metams besibaigiant man į rankeles pateko labai įdomūs valymo ir namų švarinimo produktai, na tokia praktiškai pasaulinė naujovė. Kaip pateko? Kaip visada – per pažįstamus (ha ha ha…kaip gi kitaip!)

Taigi va per pažįstamus buvau supažindinta su (dėmesio dėmesio!) lietuviško kapitalo įmonės Lietuvoje pagamintais aplinkai ir žmonėms draugiškais valymo produktais, kuriuose pilna gerųjų bakterijų. Čia kalbu apie „Probiosanus“ produkciją (gal ir jūs didžiuosiuose prekybos centruose esate juos pastebėję??).

Gal aš neišsiplėsiu kalbėdama apie gerąsias bakterijas, jei ne miške gyvenate, tikrai esate girdėję ir skaitę, kaip svarbu, kad mūsų organizme, ant mūsų odos ir aplinkoje gyventų gerosios bakterijos, kurios visaip kaip padeda mums gerai jaustis ir būti stipriems. Įsivaizduokite – dabar tos gerosios bakterijos yra perkeltos į įvairiausius valiklius ir namų švarinimo priemones!

Taigi dabar norėdami būti sveikesni galim ne tik sportuot, sveikai maitintis, pozityviai mąstyti, bet ir gyventi namuose pilnuose gerųjų bakterijų.

Kaip apgyvendinti gerąsias bakterijas savo namuose

Man viską išaiškino maždaug taip: stebuklingieji valikliai gaminami sujungiant natūralias medžiagas su gerųjų bakterijų kolonijomis. Tada valikliuose esančios gerosios bakterijos ant nuvalyto paviršiaus sukuria tokią mikrobiologinę aplinką, kuri neduoda vietos daugintis blogosioms bakterijoms, kitaip tariant, gerosios bakterijos nukonkuruoja blogąsias. Ir ta mikrobiologinė aplinka saugo nuo blogųjų bakterijų antpuolio iki 8 dienų ar dar ilgiau. Taip konkuruodamos gerosios bakterijos dauginasi ir nugali įvairius blogus mikroorganizmus, kurie sukelia difteriją, kiaulių gripą, auksinį stafilokoką ir kitas baisias ligas, brrr…

O pasirodo mūsų iki šiol liaupsinti tradiciniai valikliai neatskiria blogųjų ir gerųjų bakterijų, taip sakant, nužudo jas visas iš eilės. Ir kas tada atsitinka? Ogi išsišveitę savo namus tradiciniais valikliais, patys to nežinodami paspendžiam sau spąstus – patenkam į visiškai sterilią aplinką, kuri atbukina imuninę sistemą ir prasideda visokios ligos ir alergijos.

Juk kai gydytojas prirašo mums antibiotikų, tai visada paskiria ir gerųjų bakterijų kursą, kad atstatytų antibiotikų sunaikintą organizmo florą, o dabar galime tas bakterijas atstatyti ne tik viduje, bet ir išorėje. Ne tik susirgę, bet ir prevenciškai.

Nesu eko kareivė, bet naujovė puiki ir pagaminta LIETUVOJE

Šitoj vietoj būtų galima atsikvėpti ir panaudoti anglišką posakį – sounds too goo to be true. Tačiau nuo pat pradžių mane šitie produktai dėl daugelio priežasčių džiugino, kaip vaiką cukrinis gaidelis… Aš kol kas tik kelis išbandžiau. Aišku, gerųjų bakterijų nepamačiau, bet vonios kambarys švytėjo – tikrai gerai šie valikliai ne tik saugo mus, bet ir šveičia. O dar ir kvepia maloniai, taip neįkyriai, gaiviai.

Negalėčiau savęs pavadinti eko kareiviu, visada išlaikau sveiką protą ir kol kas neketinu keltis gyventi į miško vidurį. Tikrai naudojuosi visokiais išradimais, kurie lengvina  buitį ir nėra nieko geriau nei naujos modernios technologijos buityje.

Kas dar man smagu, kad tai lietuviškas verslas  ir kad aplinkinėse šalyse tokia veikla kol kas dar niekas neužsiima. Visada, kai tik galiu, renkuosi lietuvišką produktą. Iki šiol pasaulyje probiotikai kol kas labiau buvo naudojami pramonėje, žemės ūkyje, o vartotojų šios mokslinės naujienos dar nebuvo pasiekę.

Iš tikro, tai pasaulinė naujovė. Šaunuoliai tie lietuviai!

Beatos virtuve_probiosanus valikliai

Jei ir jūs norite išbandyti šį valiklių rinkinį, skaitykite toliau ir dalyvaukite konkurse

 

Aš šveičiu su jais, mano aplinka šveičia su jais, bet ar jie tokie geri, kaip man pasirodė, pasakykite jūs. Dalyvaukite konkurse ir išbandykite Probiosanus valiklius su gerosiomis bakterijomis.

Atsakykite į klausimą – kokį buities darbą labiausiai norėtumėte deleguoti vyrams?

5 mums labiausiai patikusių atsakymų autoriams išsiųsime Probiosanus valiklių rinkinį ir lauksime jūsų nuomonės apie jų efektyvumą.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (154)
Komentarai
  1. […] nuožmiai ir atkakliai gaudo, kad nori nenori pradedi žavėtis. Prie ko aš čia vedu? Skaitykite rubrikoje „Man patinka“ (beje, ten dar ir konkursas […]

  2. Živilė parašė:

    Grindų valymą mielai perleisčiau vyrui.. Feee kaip nemėgstu rinkti pūkų ir trupinių iš visų pakampių.

  3. Monika parašė:

    Klausiate, kokį buities darbą labiausiai norėčiau deleguoti savo vyrui? :)Hm….Manau, kad labiausiai norėčiau, kad mano vyras bent vieną mėnesį pats vienas atliktų VISUS buities darbus :))) Įtariu, kad ši „poveikio priemonė“ būtų labai veiksminga, kadangi, pamatęs buities darbų „paprastumą“ ir „lengvumą“, manau, iš karto sekančią dieną sutiktų su manimi važiuoti į parduotuvę ir buities priemonėms išleisti kiek tik noriu pinigų :))))hi hi 🙂 Svarbiausia, kad tos priemonės būtų tik „Probiosanus“ 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha tai gal susitarkite su vyru kad viena dieną visi darbai yra jo ?

      • Kristina parašė:

        Manau, kad visgi nereiketu vyrams valyti langu ar klozetu. Ir taip jau nykstanti rusis tampa tikri vyrai. Tam ir yrz kuriamos tokios probiotines priemones, kad palengvintu ta,,moteriska,, veikla. Man didziausias dziaugsmas yra triju sunu ir vyro ivertinimas, pagarba mano atliktiems darbams, savo kojiniu susirinkimas ir savaitgaliniu pietu pagaminimas man. Tegul jie atlieka vyriskus darbus: uzdirba pinigelius, ikala vinis. Man svarbiau vyriskas autoritetas sunums, o ne sumoteriskejusi butybe su prijuoste. As uz vyrus, kurie nesislepia po moters sijonu:)

        • Asta parašė:

          chmm, Kristina, keistai isivaizduoji vyru pasislepima po moters sijonu.. Labai normalu, kad vyrai langus nuvalo, klozetus nuplauna ar pietus pagamina, nematau jokio subobejimo.. O vini ir as galiu ikalti kartais. Beje, namie auga du bernai, jie jau gana dideli ir, itariu, nebusiu ismokiusi visu buities darbu, deja..

  4. Ieva parašė:

    Sveika Beata, pasidalinsiu ne tik darbu, kuri perduodu vyrui, bet ir kaip tai padariau. Buities darbai tai tokie darbai, kurie kartais labai padeda sielai. Man asmeniskai be galo gera, kai visur isplauta, sutvarkyta, net jei tai labai trapu ir laikina. Tada tiesiog atsisedu su puodeliu arbatos ir pasidziaugiu sau:) Man pavyzdziui labai nepatinka valyti langus ir sveisti vonia:) Vien pasakymas :“ brangusis isvalyk langus ir issveisk vonia“ tikrai nebutu suveikes:) Bet buvo taip, kad per visus darbus nieko nebespejau, vonia nebebuvo tokia svari ir grazi. Vyras mano atejo ir sako: Zinai, musu vonia tokia purvina jau. Pirma reakcija: “ kad tu zinotum, kiek darbu be sitos vonios as turiu!“ – Taip buvo lengvai galima pradeti bartis. Bet si karta pavyko labai ramiai paziureti jam i akis ir pasakyti: “ Aha, tu visiskai teisus. as irgi taip manau, vonia tikrai purvina“. Ir viskas. daugiau nieko nesakiau, nepuoliau bartis, neliepiau jam valyti ir … vyras pasiieme priemones ir issveite vonia. Paskui ji aisku pagyriau ir tikrai is sirdies pasakiau, kad man taip nepavyksta, as greiciau privargstu sveiciant, jis daug stipresnis ir atlieka viska geriau. Ta pati situacija buvo ir su langais. Kai vyras istare: “ kokie musu langai jau purvini, saulei uzssvietus nieko nesimato“, vel palinksejau gala ir nepriemiau sio teiginio asmeniskai, nesusinervinau, bet atsistojau ir pazvelgiau su juo kartu per langa ir vel sutikau, kad langas tikrai purvinas. Gal ir stebuklas ivyko, bet langus vyras isvale. Per tris kartus, nelabai blizgejo viskas, bet buvo simta karta svariau ir svarbiausiai, kad nesusibarem ir tikiuosi, kad pavasari vel pamatysiu savo vyra valant langus:)

    Sekmes!

    Ieva

  5. Ieva parašė:

    Vonios sveitima 🙂

  6. Simona parašė:

    Deleguočiau dujinės ir orkaitės valymą – tai daugiausiai mano valios pastangų reikalaujantys darbai.

  7. Diana parašė:

    As mielai atiduociau/perleisciau vyrui veidrodziu valyma/blizginima. sis darbas man nesiseka, ir atima daug jegu ir geru emociju (geriau jau 1000 kartu grindis isplausiu ar 1000 rubu islyginsiu, nei veidrodzius valysiu :)). O va vyrui veidrodziu valymas pasiseka tobulai 🙂

  8. Neringa parašė:

    Kartais norisi visus buities darbus atiduoti, kai įsisuka rutina ir jauti, kaip nusibosta tas užburtas ratas, kai tvarkai, o iš paskos eina du mažieji padaužos ir vėl viską verčia 🙂 Bet pats pats nemylimiausias darbelis – skalbinių nudžiaustymas, sulankstymas, dėliojimas į spintas.

    • Beata Nicholson parašė:

      aš save guodžiu kad po 10 metų gal bus lengviau???

      • aleja parašė:

        po desimties metu lankstysite paaugliu didesnius rubus dar didesniais kiekiais ir save guosite, kad dar po desimties tikrai jau bus lengviau, o tada uzplus nostalgija, ach kokie mazi vaikai tada buvo ir as tokia jauna ir nuostabi :))

  9. Inga parašė:

    Labas, mano vyras yra įsitikinęs, kad aš lyginu kojines, nors, atvirai pasakius, aš tikrai to nedarau, tiesiog jas nuimu ir labai gražiai sudedu, sulankstau. Bet aišku jis to nežino, o aš tik smagiai iš to juokiuosi 🙂 Taigi, jeigu galėčiau deleguoti kažkokį darbą, norėčiau aš pamatyti, kaip jis tas kojnes lygina 🙂

  10. Sniegė parašė:

    Negaliu pakęst patalynės keitimo – visada joje pasiklystu 😀

  11. Natalija parašė:

    Sveika, Beata! Siaip namie megstu tvarkytis pati, nes puikiai zinau, kad jei nori padaryti gerai – turi daryti pati. Bet as SIAUBINGAI NEMEGSTU siurbti musu didziules raudonas pagalves svetaineje, o ant ju visada puikuojasi musu dukreles – katytes grazieki pukai. Zodziu per pora dienu pagalves is raudonu virsta pilkomis. Na ir mano vyras net pasiurpsta kai jam sakau koki sestadieni: -Padesi man? Jis:-Aha, padesiu, o ka reikia daryt?As:- Oj cia menknekis, paimk ot siurbli ir pasiurbk MUSU PUIKIASIAS PAGALVYTES!!!Jis:- Ir vel????Taigi nesenai tvarkemes!!!As:- Kada nesenai, nuo to laiko ja pora dienu praejo! O dabar gimus suneliui, ta procedura tenka daryti dar dazniau :DDD O kadangi mano vyras labai pareigingas sia procedura sukandes dantis atlieka, galiu prisipazinti, net geriau nei as. Vat tokia istorija pavadinimu PENKIOS RAUDONOS PAGALVES ir kates seriai!

    • Beata Nicholson parašė:

      Pasisekė su katinu, džiaugiasi pagalvės….OOOOOO kaip iš kokio filmo:)

    • Raminta parašė:

      Tai kam taip kankintis su tom pagalvem, kuriu neimanoma issiurbt? Gal galima butu jas pakeist kuom nors praktiskesniu, ar jas pervilkt nesipukuojancia medziaga. Net gaila zmoniu.

      • Beata Nicholson parašė:

        ha ha ha ha na bet ko tik nepadarysi dėl mylimo katino ir mėgstamų pagalvių:)

      • Natalija parašė:

        OOOO Jus dar nematet musu juodos lovos…..))))) dziaugiuosi kad bent jos atsikratem)))) Gal ir galima pervilk, bet juk jos tokios svelnutes ir tada praratu savo grozi…. Ir kitavertus, vyras visada turi darba!))))

  12. Ieva B. parašė:

    Labai norėčiau, kad mano brangenybė, gyvenimo draugas ir akių šviesa BENT KARTĄ pastebėtų kalkes ant juodų plytelių bei dušo durelių. didžiai susijaudinusi stebėčiau, kaip jis purškia, trina, šveičia jas, nepamiršdamas ir dušo padėklo. taip ir matau jį su trumpikėm, crocsais ir guminėm pirštinėm 😀 švariam duše malonu maudytis ir dviese, ar ne?

  13. PinkCity parašė:

    Man šlykščiausias buities darbas, kurį dažniausiai deleguoju vyrui panašiu principu kaip anksčiau pasisakiusi Ieva – visokių bjaurybių, užstrigusių vonios ar kriauklės vandens nubėgimo vamzdyje, iškrapštymas, kad nesikimštų. Suprantu, kad didžiąją dalį to gėrio sudaro mano ilgieji plaukai, beviltiškai prarandami plaunant galvą vonioje arba šukuojantis virš kriauklės, bet jei reikia prie jų liestis, kai jie jau paliesti kanalizacijos vamzdžio, imu žiaukčioti ir vimdytis. O fui, net rašant apie tai pradėjau purtytis!

  14. Jolita parašė:

    Kaip tik vakar per LRT girdėjau laidą apie šiuos valiklius, labai sudomino 🙂
    O dėl buities darbų, tai nenorėčiau nei vieno perduoti savo vyrui, norėčiau, kad juos nudirbtų KAŽKAS kitas :))) Kad mes abu galėtume tą laiką skirti vienas kitam. Smagu pasvajot 🙂

  15. Ingrida parašė:

    Sveika Beatą,

    labiausiai norėtusi vyrui perleisti prisvilusių katilų ar kepimo formų grandimą 🙂 indus plaut taip pat manau vyrams nepakenktu, gal tada pasistengtu taip dažnai ir vis iš naujų lėkščių nevalgyt 😀

  16. Rasa parašė:

    Labas Beata, susituokusi esu dar neseniai, bet labai gerai atsimenu mamos pamokyma: jei vyras siūlysis padėti – nesakyk „aš pati“, antrą kartą nebesisiūlys. Ir pasirodo mano mama buvo visiškai teisi. labai puikiai atsimenu, kaip pradėjus gyventi kartu vyras pasisiūlė padėti išdžiaustyti skalbinius, o „aš pati“… taip iki šiol vyras galvoja, kad nešvarūs rūbai patys sulipa į skalbimo mašiną išsiskaičiavę juodais – baltais, paskui sulipa ant džiovyklės, o išdžiuvę susilygina ir lenda į spintą… gerai, kad tas velnio liežuvis daugiau nebeapsivertė tų žodžių pasakyt. dabar esam įpratę darbuotis kartu: einu plaut indų – vyras čiumpa rankšluostį, vyras ima šluotą, o aš dulkių šluostę, vienas plauna grindis, kitas tualetą šveičia. net skirstytis nereikia 🙂 o ir darbai nepabosta… juk pradėjęs tvarkytis pirmas gali „okuopuot“ labiau patinkančius darbus. Tad ir visoms merginoms patariu nesakyt slaptažodžio, kad namų ruoša netaptų savaime suprantamu dalyku.

    • Beata Nicholson parašė:

      OIIIIII gyvenimo išmintis ačiū kad pasidalinote Rasa čia yra tikrai verta atsiminti…tas AŠ PATI ne tik namuose bet ir kitur kartais koja pakiša, mes visos juk didžiavyrės…. DELEGUOT ir priimt pagalba

  17. Nomeda parašė:

    Mielai perleisčiau grindų valymą, tik aš už jį išvalau geriau… :))

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha ha ha ha įsivaizduoju

    • PinkCity parašė:

      Man atrodo, kad moterys visus darbus galėtų perleisti vyrams, tačiau šitas „aš padarau geriau“ nuolat kiša koją. Pavyzdžiui, skalbinius maniškis ne tvarkingai išdžiausto, o lengva ranka pamėto, kaip koks sėjėjas. Siurbliuoja tik kambario vidurį, o ne pakampius, ypač jei prieš tai dar reikia pasilenkti ir kokį daiktą į kitą vietą perkelti. Kai gamina valgyt, virtuvė lieka karo stovy. Ir taip toliau…

  18. Simona parašė:

    O as savo barngiajam esu atidavusi labai nesudetinga, bet kasdieni, ir kazkodel man labai nemiela darba – indaploves reikalus 🙂 Kadangi musu visa seima tinginukai, kurie pavalge nesvarius indus sumeta i kriaukle, tai vieninteliam seimos vyrui (o merginos mes net trys 🙂 ) kiekviena vakara tenka iskraustyti indaplove ir sudeti ten nesvarius indus. Merginos tuo tarpu, po skanios vakarienes, jau gali ilsetis ir megautis vakaro ramybe 🙂

  19. Ausra parašė:

    SVeiki, kokį buities darbą labiausiai norėčiau deleguoti vyrui? VISUS 🙂 o jeigu rimtai, tai namuose augindama mažą dukrytę pati juos nusidirbu. Pats geriausias vyro darbas būtų ‘PALIKTI VISKĄ TAIP, KAIP RADAI“ ;))) Deja, deja… 🙂

  20. Irma parašė:

    Galėtų nuo žemės susirinkti savo ir vaiko išmėtytus daiktus 🙂

  21. Giedrė parašė:

    Sveiki,
    Aš vyrui labai norėjau deleguoti tokį darbą kaip namų išsiurbimas. Man nėra nieko baisiau, nežinau kodėl, bet pats baisiausias darbas.. gal dėl to, kad kilimai sunkiai išsiurbiami..Bet jis mano, kad kartą per mėnesį išsiurbus užtenka,tad kiekvieną savaitę reikia „priminti“. Ir dar labai nemėgstu šveisti arbatinuko (maniškis ne elektrinis,o senovinis ant viryklės kaitinamas), tad kaip aš sakau „kartais vyrai gali pasitarnauti tėvynės naudai ir iššveisti arbatinį:) tad maniškis būna priverstas atlikti valstybei tarnybą :). Dar yra tokie darbai kaip lyginimas, grindų plovimas ir viryklės šveitimas, tačiau negaliu naudoti chemikalų, tad tenka apsiginklavus pirštinėm iki alkūnių šveistis 🙂 Visų darbų gi vyrui, kad ir kaip bebūtų neatiduosi 🙂

  22. kristina parašė:

    sveiki.mano vyras gali viska isvalyti,bet tik ekstra atvejais.o as noreciau kad jis isvalytu wc nes ten ruko ryte.o valau visad as.vat ir norisi kad ir jis pabandytu.

  23. Dalia parašė:

    Kaip tada, jei man patinka viską daryt….:P…

  24. Giedrė parašė:

    oj vonios šveitimą tai tikrai su mielu noru vyrams deleguot norėčiau 🙂 ir dar kilimu valymą 🙂 negaliu pakęsti abiejų darbų nes daugiausiai fizinės jėgos reikia.

  25. salamandra_ parašė:

    O aš labiausiai vargstu su drabužių lyginimu, gal todėl, kad į kitus darbus vyras pats nespjauna ir padeda, o moterys, prie gero greit pripranta, tai tnorisi dar daugiau pagalbos… 🙂 Savaitgalį stovėti prie lyginimo lentos….net šiurpas nubėgo, nors dar tik antradienis…

    • Beata Nicholson parašė:

      Man lyginti LABAI patinka tik va laiko stinga…Galėčiau būt lygintoja:)) gal bandykite nelyginti jei taip nepatinka? arba žiūrėt TV mėgstamą, arba klausyt audio knygos? aš klausau labai gerai lyginasi tada

  26. akaba parašė:

    Ne tik noreciau, bet jau ir delegavau – kilimu siurbima 🙂

  27. Giedre parašė:

    Darbas del kurio abu su vyru švelniai tariant pabambame- nebešviežių produktų iš šaldytuvo pašalinimas. Taip jau nutinka, kad kažkuriame tolimiausiame kampe lieka užspaustas koks pradeto maisto indelis ir jo nepastebi iki nepajauti nemalonaus kvapo šaldytuve 🙁 Taip kad mielai perleisčiau šaldytuvo reviziją:)

  28. Lina parašė:

    Na, taip taip, skani vakarienė (ir ne tik!) kaip gerai, tačiau indų kruvelės ar visos krūvos man baisiai nepatinka, jas ir perduočiau į vyro rankas!

  29. Orinta parašė:

    Sveika, Beata,
    o as megstu tvarkytis namus, kartais mano sestadieninis susitvarkymas tampa generaliniu tvarkymu iki stalciu ir spintoje rubu rusiavimo ir zurnalu perdeliojimo. Labiausiai megstu tvarkyti butent minetuosius stalcius ir spintas, ir jie pas mane visada tvarkingiausi, kas bebutu! Ir sutinku, kad issivalius grindis, issivalai siela! Kaip ir iki smulkmenu susirusiavus daiktelius stalciuose, tarsi susidelioji mintis sirdyje i lentyneles. Taciau viskam reikia prisiruosti ir pribresti. As kartais taip nenoriu plauti grindu, kad siaubas! O pats blogiausias darbas, tai isvalyti gartrauki, nuo prisitraukusiu dulkiu ir riebalu viduje! bei kai reikia sveisti orkaite! Nu negaliu pakesti :/// todel sau pasakiau, jei susirasiu vyra, kuris siuos du darbus man padarys – iskart uz jo tekesiu :DDD As esu ypatingai uz ekologija, ir del pacios zemes saugojimo, ir del pinigeliu taupymo, todel sveciu ir su soda, ir citrina balinu, likusia nuo gaminimo. O vienu sveitikliu ekologiniu isvalau ir vonia, ir kriaukle ir tualeta. Man maziau visada yra daugiau. Smagaus sveitimo :))))

    • Beata Nicholson parašė:

      Orinta…gal norėtumet pas mane sutvarkyti stalčių, aš niekaip iki jų neateinu….ooo orkaitės šveitimas yra atskira tema, Anglijoje yra atskiras servisas tam skirtas, pasikvieti ir išvalo…Mano Anyta šitą būdą praktikuoja…ačiū už patirtį

      • Elena parašė:

        kitas variantas įsigyti orkaitę su pirolizės funkcija. netikėjau aš tokiais stebuklais, kol nepabandžiau. pasirodo tikrai – visi prikepę murziai į pelenus nuo žvėriško karščio pavirsta, tada užtenka lengvo rankos mosto tiems pelenams nubraukti. galiausiai tik lengvas apmaudas, kad visus laikiklius prieš valymą išimt reikia, lieka 🙂

  30. Jovke parašė:

    Mėgstu plauti indus, valyti dulkes (tada užplūsta toks jausmas, kad kvėpuoju pačiu gryniausiu oru), plauti grindis (būna net po kelis kartus iškart praplaunu), BET valyti langų, šaldytuvą, vonios kambarį nemėgstu, todėl mielai tai perduočiau vyrui. Su pasimėgavimu žiūrėčiau į jo atliekamą darbą, o kad būtų linksmiau ir greičiau, pati prisijungčiau. Taigi, namų valymo darbai gali ir SUARTINTI, verta susimąstyt ;))) Tiesiog nereikia mums pačioms viską ant savų pečių užsikrauti, reikia savo gudrumu deleguoti ir vyrus.;))) O jei dar valydami paliktume po savęs ir gerųjų bakterijų, išvis būtų super! ;))

  31. Monika parašė:

    sveika,Beata 🙂 man namuose labai patinka tvarkytis paciai.Patinka net ir indus plauti!Po to atsisedus tiesiog megaujiesi svara…dievinu si jausma :)Bet buna ir taip,jog pavargsti,ar tinginukas uzpuola…mano vyrui labai patinka mano sutvarkyti namai,pagamintas maistas…bet jis pas mane nuostabus tuom,kad visuomet paprasytas pagelbeja visuose namu buities reikaluose.Jis visuomet papriestarauja net : – Ar man rankos nutruks jei as indus isplausiu?! ARBA – Pailsek,man lengviau langus isvalyti ir t.t..Niekuomet nesam susipyke,kam ka ir kada tvarkyti,viskas naturaliai nuostabu 🙂 Labai linkeciau to visoms moterims 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      va prašau koks vyras nuostabusis….gal reikės kokį tobulų vyrų konkursą užsukti?

      • Rasa parašė:

        O mano vyras į nusiskundimą kad pavargau sako: “ tai pailsėk, vėliau pabaigsi…“ 🙂 Tokia mintis kad pabaigtų jis, jam nekyla… O labiausiai norėčiau perleisti vonios ir tualeto valymą (iš viso nesuprantu kodėl oficialiai tai nėra priskirta vyriškiems darbams? Juk tai sunkus fizinis darbas!! ) ir lyginimą. Kaip iš fantastinio filmo skamba man istorijos kad kiti vyrai patys lyginasi kelnes, nes žmonos nekokybiškai tai daro…

        • Asta parašė:

          Jo, pas mus seimoje niekas taip gerai kelniu su „kantu“ neislygina, kaip tetis. Ir jis tikrai mamos lygintu kelniu nepripazysta ir jei mums reikia – visada nesam kelnes tetei, kad islygintu „kanta“ 🙂

  32. Lina parašė:

    Sveiki,

    Išbandžiau ir aš šį „stebuklą“ – daviau užduotį, kuri daugeliui valyklų ir skalbyklų darbuotojams buvo „misija neįmanoma“…. Bet apie viską iš eilės.
    Taip jau nutiko, kad atsirado mano namuose nenaujas, bet pakankamai geros kokybės ir gražiai atrodantis verstos odos paltas su prabangia apykakle. Iš patikimų rankų, todėl nebuvo pasmerktas myriop iš karto… Atrodo gražiai, prabangiai, dėvėtas labai nedaug, klasikinis, tinkantis … žodžiu tik nešiok ir džiaukis… 😉
    Bet… jau kvapas… Dievulėliau… 😉
    Jau norėjau mesti lauk, bet tada sužinojau apie gerąsias bakterijas, kurios sugeba visus blogus kvapus „sunemnioti“…
    Išpurškiau, išnešiau į balkoną ir palikau ten jas puotauti visą savaitę…. Retkarčiais apžiūrėdavau, bet vėl pakabindavau ir… netrukdydavau… 😉
    Prabėgo mėnuo… Paltą nešioju, visi grožisi ir sako, kad labai puikus daiktas. Kvapo neliko net pėdsako…
    O buvau pasmerkus jį šiukšlynui… Štai taip bakterijų pagalba prikėliau naujam gyvenimui daiktą.
    Tai tiek apie „bakterijų puotą“… Ir aš ten buvau, regėjau, bet per barzdą nevarvėjo – joms vienoms mėgautis palikau. 😉

    Lina

    • Beata Nicholson parašė:

      OOoo Lina kokia gera patirtis, tikrai žinau kaip būna, kai kvapelis į rubą įsisiurbia,…o dabar kailiniai geriausi patys nuostabiausi :)))) su geru apetitu bakterijos pakliuvo….labai džiaugiuos

  33. Inga parašė:

    norėčiau deleguoti visus 🙂 bet, kadangi, čia iš utopijos srities, tai apsiribosiu ties grindų siurbimu. ir ne todėl, kad man nepatinka siurbti, arba kad vyras tai padaro daug greičiau ar geriau, bet todėl, kad į grindų siurbimą įdeda daugiau širdies. kai aš tvarkausi, man svarbiausia greitis ir kad už akių neužkliūtų nei vienas trupiniukas, nei viena dulkelė, o kas gyvena po foteliais ar komodom, man nelabai rūpi. teisingiau, labai rūpi, bet save raminu : „kitą kartą tai tikrai viską išsiurbsiu, kitą kartą jau tikrai generalinis valymas bus, dabar labai skubu, dar milijonas darbų laukia…“. o kitas kartas kaip neateina, taip neateina…ir vėl bardakas, ir vėl tik takelių apšlavimas. tai va, o vyras kai siurbia, tai jis taip nuoširdžiai viską daro: atitraukia visus stalus, visas sofas, visus kampus praeina. nesvarbu, kad užtrunka tris kartus ilgiau nei aš, bet būna taip smagu matyti, kaip susikaupęs dirba (aišku, gal manęs bijo, kad nepatikrinčiau:) cha cha 🙂 bet svarbiausia rezultatas. o man taip tada ramu, nes žinau, kad jei kas netyčia pastums sofą, neišlįs kokia gyvatė, pernykščiai kūčiukai ar kokie vaiko triusikiukai 🙂 chi chi chi 🙂

  34. edita parašė:

    labiausiai noreciau kad vyras isvalytu langus, nes kai isidejome pastikinius, tai as nepasiekiu vienos puses, bijau isdkristi per langa.Ir dar labai noreciau, kad visada issveistu duso kabina, nes maudosi ir maudosi (labai jau svaruolis). |O jeigu dar su tokiomis geromis priemonemis tai visai butu pasaka.Noreciau jas isbandyti.

    • edita parašė:

      Labai noreciau, kad mano vyras isvalytu langus, nes kai isidejome plastikinius, tai as nepasiekiu kitos puses, bijau iskristi oer langa.Dar labai noreciau, kad issveistu duso kabina, nes maudosi ir maudosi (labai jau svaruolis). Labai butu idomu isbandyti siuos produktus.

    • Beata Nicholson parašė:

      Edita tik neiškriskite per langą…VAJE atsargiai

  35. Eglė parašė:

    Sveika, Beata,
    Su vyru esame pasidalinę veiklos sritis: pagrindinis mano darbas – namų tvarkymas ir maisto ruošimas, apskritai, šią sritį galima pavadinti – jaukumo kūrimas namuose, o vyras rūpinasi mūsų finansine gerove 🙂 taigi, vienintelis darbas, kuris jam retsykiais atitenka – tai vonios šveitimas.

  36. Ingrida parašė:

    Su didžiausiu malonumu deleguočiau dulkių valymą, tai pats sunkiausias darbas man 🙂 Grindų plovimas, ką ir darau kiekvieną dieną, indų, vonios ir t.t. šveitimas su geromis priemonėmis – atgaiva sielai…

  37. Egle parašė:

    Sveiki
    Mano vyras daug dirba ir namuose jam tiesiog nelieka laiko tvarkytis… (grizes zinoma kad nori prie kompo pabut arba jau tiesiai i lova)… tad ir prasyt jo kazka daryt, tarsi sazine neleidzia… Tvarkau viska as. Bet! Buna tokiu savaitgalio rytu, kada jis atsikelia, soka is lovos ir dar net normaliai neprabudes sakyciau, puola tvarkyti namus!!! Net ant manes pykt, neva kodel as nepasijungiu ir kodel abu drauge netvarkom :))) Kaip bebutu tomis dienomis as geriausiu atveju suplaunu indus, o jis padaro visa kita.
    Tegyvuoja tos dienos!!! :)))
    O siaip kalbant apie darba kuri visuomet noreciau jam perleisti, tai KLOZETO VALYMAS!!!! Man ant peties vis toks velniukas sedi ir sako, kad „negraziau“ juo naudojasi, tas ir turetu valyti 😀

    • Beata Nicholson parašė:

      va šito tai dar negirdėjau, šoka iš lovos ir puola tvarkytis????? WOW jūs pagulėkite ilgiau lovoj, tegul tvarkosi :)))

      • Egle parašė:

        man taip pat pirmus kartus buvo toks truputi sokas 🙂 bandziau uzsiklojus savo placia sypsena stebet ji, bet po kurio laiko pradeda sakyt, kad nepadedu, tai keliuosi bent paimituot darba 😀

  38. Rūta parašė:

    Iš tiesų ir aš buvau maloniai nustebinta, kai sužinojau, kad šitos priemonės – lietuvių kurtos. Turiu dulkių erkėms alergišką sūnų, tad naudojam purškalą „apkartinantį“ gyvenimą tiems gyviams 🙂
    O kalbant apie buities darbus, tai ilgai norėjau dalintis jais su vyru, bet po atkaklių bandymų vis tik supratau, kad maniškis kitoms veikloms sukurtas 🙂 gal geriau jis tegu dirba savo darbus ir skiria biudžeto kartais į pagalbą pasitelkt valymo profesionalus (kai tokie „prasineša“ su plaunančiais siurbliais per sofas, kilimus ir čiužinius, va tada tai švaros jausmas valdo:))
    O kai jau būtinai užsireikia pačiai pasiautėt su valikliais po namus, tai darom taip: aš tvarkaus, o vyras gamina. Būnam ir švarūs, ir sotūs tada!

    • Beata Nicholson parašė:

      Aš taip pat labai džiaugiuos ir man vienas iš pagrindinių dalykų kodėl man tie dalykai taip patinka, nes tai MADE in LIETUVA> mes visi turėtum stengtis pirkti kuo daugiau lietuviškų prekių, ir dar tokių gerų ir modernių…

  39. Kornelija parašė:

    Nenoreciau deleguoti nieko 🙂 Mes jau pasidaline darbais. As rupinuos virtuves, vonios, tualeto svara, o man brangiausias siurbia kambarius ir plauna grindis. Kaip gi taip pavyko? Ogi pats pasisiule 🙂 Smagu pora valandu padirbeti kartu (su muzika) – ne tik viskas sublizga, bet ir lasinukus siek tiek pajudini.

  40. Inga parašė:

    Sveikos,
    labiausiai norėjau vyrui perduoti ir po truputi perdaviau vonios šveitimą ir grindų plovimą. Na jeigu galima pafantazuoti, tai būtų neblogai, jeigu ir langus išvalytų, išlygintų, išsiurbtų, dulkes nuvalytų ir t.t. 🙂 Bet daug norėdama galiu likti kaip ta bobutė prie suskilusios geldos. Darbus perdavus tikrai lengviau, yra tik viena bėda: aš juos daryčiau kur kas dažniau, o vyras visai nemato bėdos darydamas tą rečiau. Pykti negali, nes gi padaro ir net geriau už mane, tad tenka susitaikyti ir nematyti fakto, kad vonią būtų buvę neblogai jau prieš savaitę iššveisti. Bet svarbiausias darbas, kurį perdaviau – vaikai. Taip jau nusiklostė, kad šeštadienį, kai aš tvarkausi, vyras su vaikais išvažiuoja į kaimą ir aš viena, be jokių trukdžių viską susitvarkau. O gryžęs visada paklausia: „na ar pailsėjai be mūsų?“ Oi, tie vyrai…… 😀

  41. Gintė parašė:

    och… o kaip tada, jei „nudeleguočiau“ kone viską ;)))). na, gerai, ne viską, iš tikrųjų, mane nervina 2in1 darbai, kai ir makaluojant šepečiu po WC, turiu vis užmesti akį ar mažasis Virėjas neprisivirė ko nors, neprisivĖrė, nepersisvėrė, nespėjo kažko gero ir vertingo, kur nors supilti ar 17-to puodelio (per šį mėn.) supiklinti… tai jei jau naikinu vienas bakterijas namie ir dauginiu kitas, norėč’, kad Kai Kas padirbėtų aukle. ir nuoširdžiai taip, sąžiningai ir stropiai (pvz. ant kokio rogutinio kalniuko ar bulkinėj kokioj…), kad net nematyčiau vaikų besistengiančių man „padėti“ (ne, ne, aš už buitinę edukologiją, bet ne su buitine chemija…).
    va, tada man namų ruoša būna beveik… joga ;), meditacija apsistačius buteliukais namus ir įsijungus kokį ‘mjūziklą“. rimtai. mačiau šituos PRO-biotikus, rodos, „Asorti“, nespėjau nužiūrėt, kad lietuviški (man patinka, esu technologinė patriotė…), o kaina nekanda, ale, vis tiek reikia gi moteriškėms, kad kokia pedantiškai švari kaimynė ar kolegė parekomenduotų patyliukais… ir į temą mums alergijos būtų (ne šunims, bet kažkokiems vidiniams „žvėrims“), ir vonia, Brangusis, murzina, ir WC gramdymas užkniso… 😀
    žodžiu, mėginsiu!

  42. Jurate parašė:

    Aš norėčiau kas savaitgalį vyrui deleguoti po tam tikrą darbą, kad įgautų patirties. O tada per vieną savaitgalį sutvarkyti viska ko išmoko, taip suprastų kaip aš suspėju juos padaryti per vieną dieną. 🙂

  43. Ieva parašė:

    Maniškis be jokių ginčų perėmė iš manęs kilimų siurbimą. Jau geriau pati išsiplausiu grindis, išsišveisiu vonią ar indus išsiplausiu negu siurbsiu kilimus 🙂

  44. Rasiux parašė:

    sveika, o aš viska atiduočiau, kad tik nereiktu kiekvieną dieną būti “indaplove“….kol dirbom abu su vyru tai visi buities darbai buvo abiejų rūpestis,kai išėjau motinystės atostogų,kažkaip per laiką visa buitis atsigulė ant mano pečių…aišku man patinka kad viskas būtų idealiai pagal mane sudėta,išvalyta,todėl nei vieno darbo neperleisčiau ( gal todėl ir atitolo vyras nuo buities darbu 🙂 ),bet indų plovimą perleisčiau bet KAM….ypač po maisto eksperimentų virtuvėje 🙂

  45. kuzia parašė:

    Labaiausia noreciau deleguoti vyrui odiniu baldu valyma ir impregnavima nes kol visus (ypac baltus) issveiti tai oi kaip pavargsti:). zinau kad galima tarnybas atstinkamas pasikviesti bet kainuoja pinigelio o jo visad noris ssutaupyti tai kol kas savom jegom. ai ir dar tualetas… nes trys vyrukai namie tai vis garsinu jiems kad teks patiems sveisti .

  46. Rima parašė:

    Labai noreciau priekiirti tik du kasdienius darbus: indu plovima ir dulkiu valyma 🙂

  47. Irma parašė:

    sveiki, kai apnestejom ir buvau 7-8 men.bei pilvas neleido susilenkti tiek kiek reikia grindim plaut, perdaviau visus namu svarinimo darbus savo brangiausiajam. Jis ir siurbliuodavo ir sveisdavo grindis ir vonios kambari blizgindavo. O as tuo metu guledavau ant lovos ir glostydama pilveli krimtau skanumynus 🙂 xexe..begede… kai lelyte isvydo pasauli, taip ir neperemiau namu ruosos darbu atgal i savo rankas…Vyrelis ir toliau savaitgaliais sekmingai karaliauja svaros klausimais musu namuose..na as tik palanges „praeinu“ su salpiu skudureliu. 😀
    Keista, nes man anksciau labai patikdavo tvarkytis…kazkaip nuramindavo ir atsijungdavau nuo kitu minciu belygindama ar bemazgodama grindis. Taciau dabar as to visai nepasiilgstu!
    Na o kalbant apie pati nemegstamiausia darbeli – tai vyro marskiniu lyginimas! fe… 🙂

  48. Ieva parašė:

    Namu tvarkymas ir pyragu kepimas man yra tam tikra meditacijos forma:) sveisti bei valyti ypac, kai rezultatas akivaizdus yra tikras smagumelis ir siurblys, kai jam suteiki varda kartais tampa puikiu isivaizduojamu draugu. Tiesa su lyginimu vis dar bandau susidraugaiti, bet vyras jau ismoko drabuzius supurksti vandeneliu ir isbegti i lauka, o ir anita zino, kad lyginti nemadinga:D taciau yra vienas darbelis, kuris mano didziausiu troskimu galetu uzgulti vyro pecius, o tu tik prieini ir pasakai- veidrodeli, veidrodeli kss ppp

  49. Ieva parašė:

    Pasaulyje grazisusia. O tobulas vyras namuose isblizgina veidrodzius ir jie tokie svarus, kad pabrezia tavo akiu spalva:) ech tos svajones

  50. Vytautas parašė:

    Beata,ačiū už nuorodą į naujus lietuviškus valiklius,kurie man labai svarbūs,nes kaip nekeista,švarą namuose pagrindinai reguliuoju aš.Visą vedybinį laikotarpį (jau 51-mi metai) dalijomės buities darbais. Dabar kai jau senjorai ir laiko turime pakankamai ,tai sodo tvarkymą vasarą ir buities darbus perėmiau aš. Žmonai daugiausia tenka maisto ruošimas ,nors su malonumu moku tai daryti ir kartais darau aš. Mano nuomone vis tik įvairių buitinių prietaisų valymas,langų valymas,vonios švara geriau paklūsta vyrų rankoms.Aš už darbų dalijimąsi ir pagarbą vienas kitam.Nei vienas ,nei kitas šeimoje neturi šalintis nuo buities darbų.Tai tokia mano pozicija.Svarbiausia ,kad nuo mažens vaikai nematytų plautuvėje nešvarių indų ir jų į ten nedėtų ir nepaliktų neišplautų.Tada jiems gyvenime bus visada smagu gyventi.Nieko nėra nuostabiau ,kaip jauki ir švari aplinka.

  51. rasa parašė:

    Sveiki,o as kadangi esu dirbanti moteris o dirbu 7 dienas nuo ryto iki vakaro,tai ta savaite tvarkosi mano vyrai,ju darbo valandos trumpesnes,svarbiausia moket suvadovaut jiems 😀 tik niekaip nepriverciu laiptines isplaut,mat jiems geda nuo kaimynu 😀

  52. Ausra parašė:

    As megstu sudeti indus i indaplove, issiurbti kambarius galiu su malonumu, nuvalyti langus, kai grazus vaizdas pro juos (turiu omeny pavasari), kartas nuo karto ismesti senus daiktus (cia didziausias malonumas, po to labai palengveja, maziau daiktu reikia tvarkyti). Vyrui ATIDUOCIAU plytel.grindu sveitima virtuveje, vonioje, duso valyma, patartina tris kartus per savaite:) tualeto valyma, indaploves iskraustyma, rubu lyginima ir lankstyma.

  53. Vaida parašė:

    Laba diena,
    Žinokit, o aš pagalvojau, kad tokios progos paskleisti gerųjų bakterijų sluoksnį savam bute, neatiduočiau niekam. Pataikauju aišku truputį, nes vyro neturiu, reikia kažkaip apsigint. Atiduokite man prizą, apsiginsiu pati, be vyro.
    O jei rimtai, iš visų buities darbų mielai pasidalinčiau lyginimo, valgio virimo malonumais.. o gerųjų bakterijų skleidimas bute vis gi liktų man, moteriai.
    Sekmes, Beata

  54. vilma parašė:

    Sveiki, o mes su vyru kaip ir pasidalinę tuos darbus:jo rankose dažniausiai būna siurblys ir indų plovimas jo rankose(indaplovės neturime, o aš juk -moteris ne indaplovė 🙂 )

  55. Marija parašė:

    Mes su vyru taip pat pasidalinę esam buities darbus 🙂 Jis šveičia vonią, siurbia, 98% tvarko indaplovę (sudeda, iškrauna) :), taip pat valo LANGUS :)!!! 🙂 aš plaunu grindis, palaikai per savaitę tvarką, gaminu maistą 🙂 Tai priemones padovanočiau jam kad dar siu didesniu užsidegimu tvarkytų buitį kartu su manim 🙂

  56. Raminta parašė:

    Sveikos,
    Na, o aš savo brangiausiajam perleisčiau visu spintų, spintelių ir įvairiausių spintučių tvarkymą, kad daugiau nebekiltų klausimų kur, kas ir kodėl stovi. Nes tikrai atsibosta, kaip mažam vaikui karoti, kad druska prie pipirų spintelėj virš orkaitės, o kojinės kaip priklauso spintoje, o ne atvirkščiai 😀

  57. Agnė parašė:

    Labas, Beata 😉

    Vyrui labiausiai deleguočiau virtuvės tvarkymą po maisto ruošos, bet kadangi jis jos labai kratosi, tenka man (čia kai kariauja gėris ir blogis, pagal tave, tik gaila, bet dažniau būna nugalėjęs blogis 😀 ) !

  58. Vaida parašė:

    Man patinka visus buities darbus atlikti paciai :O Vistiek vyras nepadarys taip kaip reikia,nes po jo „tvarkymo“ viska tenka persytvarkyt paciai 😀 Vienintelis darbas-akvariumo valymas!!! Sita jis atlieka nepriekaistingai 😀 (as zuveliu bijau!!!! 😀 😀 :D)

  59. Dalia M. parašė:

    Labas rytas, galvojau galvojau…. tai nebus į konkurso temą, bet aš jokio darbo nenoriu perleisti savo vyrui. Paprastai mes visus darbus dirbam kartu buityje. Kaip pvz.: jeigu aš plaunu indus, tai jis nuvalo stalą padėkliukus, prašluoja virtuvę ir atvirkščiai. Kaip sako: „viskas kartu“. Nepatikėsit, žinau, jeigu jau jis užsiims išvalyti vonią ar WC, ar orkaitę, jis tikrai gerai išvalys, nes jis viską daro labai metodiškai. Viską nuo kampelio iki kampelio ir kaip parašyta instrukcijose :). O aš blaškausi, jei valau vonią, tai dar ir WC praplaunu, kaip sakant prie to pačio… 🙂
    Bet pagalvojau, oi kaip smagu smagu būtų, jeigu kokia komanda patikimų „gerųjų moteryčių“ apsiginklavusių „gerųjų bakterijų“ buteliukais prasisuktų mūsų namuose. Tik fyt fyt viską sutvarko: orkaitė, viryklė, vonia, langai ir etc. Na, o mes su vyru kokiam restoranėly, kad ir pačiame paprasčiausiame sau sėdim, šnekučiuojamės… Vaikai kažkur gal pas draugus ar gimines…
    Grįžus į namus pasitiktų gaivus „gerosiomis bakterijomis“ praturtintas namas. Oi kaip būtų smagu. Tai va, kaip supratote, aš savo darbus norėčiau perduoti ne savo artimam, o tretiesiems asmenims.
    O dabar taip yra, kad tai misija neįmanoma, kadangi tos komandos meteryčių apsiginklavusios šimtaprocentine chemija, kuri viska „užmuša“ ir „gerąsias“ ir „blogąsias“. Kaip būtų smagu ir pabendrautume ir namai sutvarkyti. Geros dienos visiems.

  60. Oksana parašė:

    Dazniausiai grindis paprasau kad vyras isplautu, nes dideli plotai pas mus. O ir siaip vyras nevengia buitie darbu, kai mato kad konors nespeju tai ir padeda.

  61. Kristina parašė:

    Sveikos mielosios! Maldauju, nedarykite vyrams paslaugos pakisdamos juos po savo sijonu. Isivaizduojate koki Breda Pita ar Marlona Brando valanti langus ar Wc? Neeee. O kaip daugeliui tai asocojuojasi su vyro idealu? Man patinka stiprios ir vyriskos rankos be buitiniu guminiu pirstiniu ar juosmuo tikrai ne su prijuoste. Tegul jie buna autoritetai musu sunums ir pavyzdziai dukroms renkantis vyra. Ar jus noretumete, kad dukra jums parvestu dar viena padejeja namu ruosai? Viskam turi buti saikas. Tegul vyras isnesa isdulkinti sunku kilima, isslifuoja parketaar galiausiai nuperka zmonos paprasytus maisto produktus. Mylekime savo vyrus uz tai, kad jie yra tikri vyrai, o mes jau pacios probio produktu pagalba susitvarkysime taip, kaip mums pacioms patiks. Ne tai svarbiausia kiek tvarkingi musu namai. Svarbiau, kad mus myletu ir vertintu ka mes darome. 🙂

  62. Jūratė parašė:

    sveiki,
    aš savo vyrui mėginau perleisti indų plovimą 😀 pamates kiek po visos dienos susikaupia indų jau tą patį vakarą užsakė mums indaplovę 😀 taigi vienu darbu atsikračiau 😀

  63. Rūta parašė:

    Sveika, mieloji Beata! ir aš prisiruošiau prabilti. Savo vyriškiu buityje kol kas negaliu skųstis (nors dar tik pusę metų susituokę, kažin kaip bus vėliau.. 😀 ). Tai brangusis ir indus išplauna, ir siaubingai nuo šuns plaukuotas grindis prašluoja, prasiurbliuoja, bet aišku tik paprašytas tai padaro, bet gi negaliu skųstis, kiti net to nedaro 🙂 o aišku su mielu noru perleisčiau vonios kambario šveitimą, kaip ir dauguma čia pasisakiusių… Jau kol šitą darbą prisiruošiu padaryti, tai dušo sienos nemenkai apauga kalkėmis 😀
    Kadangi pasisakiusių labai daaaug, ir nemanau, kad man pavyks laimėti, nes loterijose nesiseka, bet užtat meilėje sekasi :))), tai kur galima įsigyti šių probiotikų paprastiems žmogeliams, neskaitant Bronės e parduotuvės? :)))

  64. Ana parašė:

    o as vyrui noreciau perrleisti tik vieno kambario – vaiko tvarkyma. Nes as ten kol kiekviena zaisla pravalau, kol visus kampus apeinu ir ir kol sudelioju i vietas viska kaip turi but tai uztrunku trigubai ilgiau nei visus namus tvarkydama…

  65. arturas parašė:

    Duokit bet koki buities darba ir as ji iveiksiu;) su valiklaliais ir be ju.

  66. Julija parašė:

    Pas mus seimoj tai keli darbai jau delegavosi vyrui net nesistengiant (na gal tik biski :)) uzteko tik…pastot:) Kai suzinojom, kad laukiuosi, vyras jau pacia pirma diena ateme is manes sluota ir siurbli ir pats emesi grindu valymo darbu. Jam tuo metu atrode, kad tai pavojinga veikla nesciajai:) O per 9 men prie minetu darbu taip iprato, kad kazkaip nebesugalvojo grazinti man „igaliojimu“:)) Taigi si sritis – jo. Aisku as mielai perleisciau jam ir dar keleta, bet tiek to..nereikia noreti per daug, juolab is vyru:)

  67. Sonata parašė:

    Mes su vyru susitarę, kad visi šlapi darbai yra moteriški, ir nors tai jau sena sena liaudies išmintis, kartais jis nusižengia ir padeda man langus išplauti ar išsiurbia grindis ir lubas, kur voratinkliai ir aš nepasiekiu taip aukštai iškelti siurblio. Bet labiausiai ką aš norėčiau, kad jis darytų, tai yra du dalykai: „užjungtų“ vaikus šitam daiktų ir žaislų surankiojimui ir sunešiojimui į vietas iš visų pakampių, nes kai aš sakau, tai reikia n kartų sakyti, kad jie pradėtų tvarkytis, o kai tėtis pasako, viskas darosi kažkodėl daug greičiau, todėl ir pats tėtis turėtų dažniau matyti tą betvarkę. Na o antras darbas, kad kai aš tvarkausi, šveičiu ir t.t., po visko, jis man ir šeimai valgyt padarytų – na čia gal ir ne tai, ką Beata turėjo omeny, kaip tvarkymosi darbą, bet vistiek namų ruoša 🙂

  68. Dovile parašė:

    Na taip pritariu daugumai moteru, kad geriau paciai padaryt tuos darbus, nes ne visi vyrai juos kruopsciai padaro, taip kaip pati…..bet as jau prieinu prie tos minties, kad tvarkomes visi, kadangi ne as viena cia tas dulkes sukeliu ir betvarke padarau namuose….kadangi indus jis ir taip daznai plauna, tai dar noreciau, kad ir grindis praplautu,tiksliau noreciau ji ismokyt jas svariai plaut, o ne palikt dulkiu sustumdytu i sonus…..

    • Ana parašė:

      na ne visai sutikciau, maniskis namus tavrko retai, bet jau kai tvarko tai labai kruopsciai, visas spintas ir lovas ant “ blskstienu“ pastato ir viska viska isvalo, dar as gaunu velniu kodel ten tiek daug dulkiu, o man iki tu vietu niekaip neprieit…:)

      • Ana parašė:

        dar noreciau pridurt, kad man atrodo, kad vyrai tycia gudrauja su tuo, kad “ nemoka“ , kad viska mes moterys darytume 🙂 maniskis pavyzdziui kai as namie „visiskai nemoka“ gaminti valgyti, bet kai manes namie nera tai kazkaip tai badu nemirsta 🙂

  69. Asta parašė:

    O aš tai deleguočiau nuvalyti virtuvės spintelių ir kambariuose visų spintų pačias viršūnes. Nes šiaip kasdien tai nelabai krenta į akis, kad blogosios bakterijos pačiame viršuje puotą susirengusios. Bet kai per pavasarinį tvarkymąsį užsikeberioji į viršų ir brūkšteli pašluoste, tai oi…

  70. Ramunė parašė:

    Oi, tikrai žinau ką – dušo kabinos valymą!

  71. Jurgita parašė:

    Vienintelis „buitinis darbas“ vyrui – ISNYKTI visai dienai, kartu su vaikais , sunimis ir visu triuksmu!!! 🙂 Vat tada musu namai svytes, kvepes ir …..netgi vakariene bus padaryta hehehe….aisku, jei isigyciau geruju bakteriju, tai namai netgi GERI ir drauguski taptu….nemeluoju…garbes zodis.
    Muoaawww visoms bitelems xx

  72. Raimonda parašė:

    Oi, mielosios, negaliu skųstis, vyras padeda ir indus išplauti, ir kambarius sutvarkyti, patalynę pakeičia, nes trumpos rankos nepajėgia dvimetrinių patalų išpurtyti, ir užuolaidas pakabina, nes vėl tos pačios trumpos rankos ir kojos nepasiekia net ir ant kėdės užlipus.

    Bet labiau už viską norėčiau, kad vyras žinotų, kada ir kaip reikia kambarines gėles laistyti ir purkšti, nes baisiai mėgstu į jas žiūrėti, bet neprižiūrėti: pamirštu, kada laisčiau, o gal mėnesį iš vis nelaisčiau, kažkokia sudėtinga matematika ten 🙂 Gal, jei vyras perimtų, tai tada jos gražiai žydėtų, lapai nekristų, kotai nenupūtų, o gal kokį žiedą sukrautų. Labai norėčiau, bet, jaučiu lengviau į mėnulį nuskristi, nes tokį darbą mano vyrui perduoti 🙂

  73. Nena parašė:

    Mano vyras pats issidelegavo i virtuve plauti indu, neprasytas. As aisku tuom dziaugiuosi, bet po jo indu plovimo tenka vandeni aplink susluostyt, nes atrodo, kaip po tvano. Ir siuksliu nesimas laukan irgi jo darbas. Tai prie kibiro nuolat vyksta debatai, ar sis maisas jau pakankamai uzpildytas, o „gal dienele tegu pastovi, dar iki krastu pripildysime“(vyro pasiulymas) nors ir taip jau lipa laukan viskas:)
    Daznai paprasytas man padeda. Tik…ar cia tik pas mane, kai vyras nudirba koki nors darba (pvz prasiurbia kambarius, pavalo ka nors) tai po to prasosi pagyrimo, paglostymo?:) Nesunku tarti gera zodeli, bet manyje tada kazkodel kyla jura emociju:)))) Nesikabinam juk mes,moterys, sau medaliu uz svara ir tvarka namuose.

  74. Ineta parašė:

    Miela,Beata,nenoreciau savo vyrui deleguoti nei vieno buities darbo.Pasidarau viska pati,o jei kartais ko nesuspeju-nesuku sau del to galvos (tai pradejau daryt ne taip jau ir seniai,anksciau pergyvendavau,kad nespeju ar nevalioju).Noreciau tik,kad jis susitvarkytu SAVO rubus,kuriuos eidamas maudytis,butinai palieka SALIA skalbiniu dezes ir pasinaudojes tuoletu,visada nuleistu jo dangti.Taigi tokia mano zemiska delegacija…..

  75. Agne parašė:

    Mano mamos auksiniai zodziai:
    „Menas ne susitvarkyti, menas – islaikyti tvarka!“
    Va si darba ir perduociau savo vyrui – pabuti „menininku“ 😉

  76. Ineta parašė:

    Nenoriu deleguoti vyrui jokio darbo….Noriu valiklio su gerosiom bakterijom!

  77. Lina parašė:

    vieną žiemos dieną ,kai mylima dukrytė gryžo atostogų iš svetur ,norėjome į parduotuves važiuoti su mano mašina ,na ir tuomet supratau ,kad turiu nuostabų vyrą ,aišku ir seniau žinojau 😉 juk grandeklio ir šepečio neradau ,nes nė kartelio nevaliau pati mašinos ;)per sezoną ,tai kaip manot jis nenusipelnė 😉 naujo lietuviško produkto palengvinimui ? o juk man irgi reiki GERŲ BALKTERIJŲ ,kai visą dieną dirbu mašinoje;)

  78. Marina parašė:

    Aš tai labiausiai norėčiau, kad vyrai patys mokėtų pasirūpinti savo drabužiais, t.y. ne tik mokėtų įdėti juos į skalbimų mašiną, bet prisimintų, kad juos reikia iš juos išimti, padžiauti o po to ir išlyginti bei gražiai sudėti vėl į spintą.
    PS.O jei dar nemėtytų drabužių kur papuola būtų iš vis – tobula!.

  79. Pat parašė:

    As esu pedantiska…man nera keista atsikelti nakti ir eiti plauti grindys, nes as vistiek neuzmigsiu, zinodama, kad kazkas nesutvarkyta…kai tvarkausi, atsipalaiduoju…nuemu stresa (kaip ir gamindama 🙂 turiu savo tvarkimo proceduros plana ir viskas buna greitai ir sklandzia 🙂 Taciau, yra vienas dalykas, kuris mane zudo…net mano pedantiskumas cia nepadeda…as galeciau DYDZIUOTIS savo vyru, jei jis uzsiimtu saldytuvo plovimu!
    Ir dar man patinka, kai vyras sedi salia, kai as tvarkau virtuve…as galiu ir pati tvarkytis, bet jei jis yra salia, tvarkymas tampa dar didesniu malonumu 🙂

  80. Sandra parašė:

    I r kokių gi šaunių vyrų esama :), saugokit juos moteriškės, nes tokia rūšis bus greitai įtraukta į „Raudonąją knygą“ 🙂 🙂 🙂 Kadangi mūsų šeimoje didžioji dauguma moteriškių, tai brangusis tarsteli: „Gėda būtų man ką nors daryti, šitiek moterų namuose!“ Va taip va, pakariaudamos tarpusavyje ir tvarkomės. Na o pats baisiausias priešas – dulkės. Tad jų valymą mielai deleguočiau vyriškąjai pusei. Iki pat šiol niekaip nesuprantu iš kur atsiranda dulkės ir kur dingsta pinigai 🙂 🙂 🙂

  81. Lina parašė:

    Kokį buities darbą deleguočiau savo vyrui? Hm, atrodo klausimas į kurį visada rastum atsakymą, nes tikriausiai kiekvieną kartą sukdamasi namuose ar aplink juos, vienaip ar kitaip pagalvoji kad vyras galėtų padaryti tuos atsibodusius darbus už tave:) Bet kai pradėjau galvoti ir svarstyti kurį tikrai patikėčiau :), atsirado daug dvejonių, esu ne kartą po vyro tvarkymo, dar kartą tai dariusi:) manau kad dauguma vyrų nėra kruopštūs ir atidūs (o gal ir gerai kad nėra:)))) valydami dulkes, plaudami indus ar valydami langūs. Tačiau veiną darbą tikrai norėčiau bent laikinai deleguoti, tam kad suprastų kaip sudėtinga ir kiek reikia pastangų, kad ta vieta visada kvepėtų ir būtų švari. taigi jau tikriausiai supratot, kad vyrui atiduočiau tualeto valymą, bent jau aš įsitikinusi, kad vyrai čia daugiausia prisideda prie „nešvaros“, o taip pat šis darbelis dar tikriausiai ugdomąjam tikslui pasitarnautų: ne tik vyras, bet ir sūnus kartu pasimokytų palaikyti švarą ir taptų supratingesni tuo klausimu:)))

  82. Ingute parašė:

    Labas Beata,

    O savo vyrui labiausiai noreciau deleguoti: WC valyma bei vonios sveitima. Ir visai ne delto, kad tie darbai butu ypatingai sunkus, o vien del fraziu kurias jis istaria kai paklausiu:
    -brangusis, gal nori WC pasveisti?as pavargusi..
    -o tai ka cia sveisti?su sepeteliu pamakaluoji ir svarus, nesuprantu, ka tu ten sveiti jame.. 😀
    arba
    -brangusis gal siandien isvalytum vonia?
    – kaip tai? juk mes joje kasdien prausiames, ji ir taip svari yra, ka ten valyti 😀 😀

  83. Asta parašė:

    .. skaiciau skaiciau visus komentarus (na gal nevisus.., gal koki praleidau), bet pasijauciau ‘mazumos’ atstove :S manes neerzina neplautos gridys ar indai, nesluostytos dulkes netrukdo uzmigti 🙂 Mielai ant nesiurbliutu grindu susedam su vyru isgert arbatos puodeli ar vyno taure.. Kairtai net pajuokaujam – kokia bohemiska musu aplinka 😀 Zinoma, nera taip jau niekad netvarkoma, bet nera absoliucios tvarkos kulto ir as ‘nesiaukoju’ uzsigriebdama visus namu darbus – pasidarom svaros dienas, kai vienas siurbliuoja, kitas tuoleta sveicia, o bernai langus valo, chmm, visai jaukus ir malonus musu namai 😀

  84. Laura parašė:

    Kol vaikai mazi, ejimas i lauk yra darbas, o ne pramoga ar laisvalaikio praleidimas. Tai va, prasom, isrinkau vyrui sita, nes kitiems vis tiek neprikalbinsiu:) ir nei valikliu, nei bakteriju nereikia, tik kamuolio arba skecio, jei lyja.

  85. Edita parašė:

    Na, kadangi vyras nė nago juodimu neprisideda prie maisto ruošimo proceso, tad…. na ką padarysi, kad tokį išsirinkau, nors prieš vestuves ir kotletus su morkomis man kepdavo 😀 Dabar tik karts nuo karto nuperka kokį virtuvinį rakandą: puodą, tarką ar dar ką….
    Tad labai norėčiau, kad visus tuos puodus, tarkas ir lėkštes visad plautų JIS!!! Gera svajonė ar ne?

  86. Inga parašė:

    Sveiki. Siais laikais namu tvarkyma padeda atlikti „namu tarnaites/tarnai“, todel ir darbu vyrui nebelieka. Tie pagalbininkai tai indaplove, skalbimo masina, modernus ir mobilus siurblys, grindu valymui moderni sluota su keiciamomis sluostemis. Taigi, nedaug kas lieka. Is tiesu man tvarkytis yra kancia, nes nematau jokio kurybiskumo, valai valai, o po keliu valandu vel viskas issipurvina. Todel, turbut savo vyrui perleisciau visa namu tvarkyma (su moderniomis technikomis), o pati mielai gaminciau valgyti visai krepsinio komandai.

  87. Dovile parašė:

    Sveikos mergaites,
    Puodai, „bliudai“ niekis , palyginus su maiselyje supuvusiom bulvem :Q Nutinka gi kartais, kad uzsilieka kelios, nusiperki nauju, vyras padeda sudet viska i vietas, aisku, senas pastumia i gala… Tai labai noreciau, kad visa sita neutralizavimo reikala pats ir atliktu 😉

  88. Viktorija parašė:

    Oooo! Kaip šaunu kad pridėjote rubriką apie namus e parduotuvėje. Pamačiau ją, kai varvinau seilę į naujas prijuostes 🙂 ir dar nebuvo prekių, toks smalsumas suėmė, kasgi čia bus!!!!! O aš taip mėgstu išbandyti visokias naujoves susijusias su namų švarinimu. Žinot ką darau, kai dingsta ūpas tvarkytis??? Ogi nusiperku kokį naują, maloniai kvepiantį valiklį, super-duper pašluostėlę, naujoviškas kempinėles, ar tiesiog „kvapuką“ į spintą, ar kvepiančią žvakę. Tuomet nekantriai grįžusi namo, puolu švarinti, grąžinti namus, ir išbandyti naujieną. Galiausiai užbaigus darbus, uždegu žvakutę, ar smilkalų, ir švarūs namai prisipildo šilto ir jaukaus vanilės ar levandų kvapo. Dar vienas puikus būdas pakvepinti namus, iškepti obuolių pyragą, dosniai pagardintą vanile ir cinamonu 😉 O dėl darbo, kurį mielai perleidžiu vyrui… pabūsiu labai moteriška, ir patikėsiu jam išnešti šiukšles. Na tikrai, ypač dabar, kai taip šalta, išnešti šiukšles iki konteinerio (kuris gan tolokai) man reikia labai labai nusiteikti , kad jau tikrai reikia iškišti koją iš šiltų namu 🙂 o dabar einu dar pavarvinti seilę į naujus „stebuklingus“ valiklius 😉 Na tikri namų sargybiniai, jei ir išvalo, ir dar namus nuo blogųjų bakterijų saugo!

  89. Laura parašė:

    Neiskenciau ir as nesudalyvavusi, nes esu visu svarinimosi reikmenu manjake 🙂 Na panasiai kaip virtuvej naujos knygos ir nauji „rakandai“ rikiuojasi ir visada yra ko reikia ir neturiu, taip ir vonioj megstu turet „visiems gyvenimo atvejam“ ir butinai draugiska aplinkai ir namiskam 🙂 Jei atvirai buities darbu as nemegstu… Buna dienu, kad net nekenciu, bet kai pagauna ikvepimas, tai viskas svyti ir blizga 🙂 Vyrui deleguot galeciau viska nuo iki (nors aisku, kad daug kantrybes reikia neleptelt, kad kazkas nedavalyta, kokioj lentynoj buteliukai nepakilnoti valant ar daiktus tvarkant reik sudet i vietas o ne tik pakelt nuo zemes :)), bet atsitiko taip, kad jis turi alergija dulkiu erkem, tai esu priversta rinktis-ar deleguoju ir po to mano brangusis ciaudo, koscioja ir vaksto paraudusiom akim ar tvarkausi pati ir saugau ji nuo visu alergiju malonumu… Tiesa marskiniu ir patalynes lyginimas kaip „nekenksmingas“ alergiskiem zmonem yra deleguotas 🙂 Kai svarinimosi procesas vyksta ir vyrui esant namie, tai nuvalius dulkes perleidziu siurbli ar pan, bet is esmes lyginimas ir langu valymas yra vyro dalis ( tiesa rudeni langai taip ir liko nevalyti :S ) o darbavimasis sluostem su naujausiom valymo priemonem yra mano dalis 🙂
    Tiesa esu bandzius kito gamintojo valiklius su gerosiom bakterijom-kai isbandysiu lietuviskos kilmes valiklius butinai parasysiu kas kur ir kaip valo ar nevalo, bet aisku labai svarbu, kad kaip sako mano dukryte „gerieciai kovoja su blogieciais“!

  90. Eglė parašė:

    Laba,

    per metus kartą mano vyrelis pats imasi namų generalinio tvarkymo. Su paliepimais – nieko nebus :(( Sulaukiau Maximoje 30 proc. nuolaidos buitinei chemijai ir prisipirkau šių valiklių. Virtuvėje ir pusėje svetainės turiu tokias šlykščiai valomas plyteles – akd kiekvieną kartą turiu valyti šliauždama keturiomis – rankomis – ir kiekvieną kartą nepaliauja manęs apleisti mintis, kaip pakeisti tas plyteles. deje – misija turbūt neįmanoma. Išbandžiau krūvą valiklių, sodų, actų ir t.t. Kaip tik šiandien išbandžiau šiuos naujus valiklius – SUPER, SUPER, SUPER !! pasigyriau vyrui – o jis sako – tai vėl kokiom tai bacilom čia mane maitinsi :)))))) Sėkmės bandymuose. Rytoj nekentrauju išvalyti dušo kabiną .

  91. Dalia parašė:

    Sako, kad visur gamtoje turi būti lygybė. Tarkim aš vieną darbą atiduodu vyrui – jis iš savo repertuaro atiduoda vieną man. Kadangi nepersidirbu, visada ir savo noru pati tvarkau namus nuo iki. Vienintelė vyro pareiga, jo malonumas ir KAIFAS MAN – maisto gamyba.
    Beata, neatiduosiu nė vieno darbo jam! Galiu ir kaimyno namus sutvarkyti, Dievuli, kad tik jis to vieno vienintelio savo darbo neatiduotų man 🙂

  92. Ineta parašė:

    Geras straipsnis, geri oroduktai ir uz viska labiausiai vertinu rekomendacijas! be abejo, saunus konkursas 🙂 na musu seimoj vyras nesibodi buities darbu nes turiu sioki toki nelieciamuma: susilaukem trynuku tai pirmas mano projektas buvo juos isnesiot, o antrasis projektas, kuris trunka jau 1,5 m. yra juos zindyt tai ir suteikia man privilegija kad tam tikri buities darbai pereitu seimos galva nors jis be tecio atstoja ir koki trecdali mamos 😉 taigi deleguot nebedeleguociau nieko nes maniskis ir taip su antpeciais o nauja produkcija bandysiu nes 6 rankos lenda visur kur nereikia ir gerosios bakterijos jau tegul darbus dirba: mes jau sunkiai bepaspejam 🙂

  93. Ausma parašė:

    Drabužių lyginimą! Bet mes abu nemėgstame šio darbo 🙂

  94. Skirmantė parašė:

    Aš labiausiai norėčiau jam perduoti buities darbų ruletę. Tai turėtų būti apskritimas, su besisukančia rodykle, ir ant jo surašyti visi pagrindiniai buities darbai: maisto ruošimas, grindų valymas, indų plovimas, vonios ir tualeto šveitimas, šiukšlių nešimas ir t.t.. Ir kartą per savaitę vyras turėtų pasukti rodyklę ir atlikti tai, ką išsuka.
    Bet.. visa mintis apgaubta „turėtų, reikėtų, suktų, atliktų…“
    Ne, patys geriausi jausmai aplanko, kai mano vyras ima ir pats išneša šiukšles, arba palepina pusryčiais į lovą (na ir kas kad tai tik sumuštiniai su kava, bet užtat kiek meilės pridėta!), ar kartais išplauna indus. Nepriverstas, laisva valia.
    O kitus darbus gal geriau perduoti gerosioms bakterijoms. Kol jos darbuosis aš su vyru nuveiksiu kaiką malonesnio nei buitis 🙂

  95. Dalia parašė:

    Vakarykštis komentaras turbūt pavasario išėjo ieškoti, taigi dublis antras:
    Sako, kad visur gamtoje turi būti lygybė. Tarkim aš vieną darbą atiduodu vyrui – jis iš savo repertuaro atiduoda vieną man. Kadangi nepersidirbu, visada ir savo noru pati tvarkau namus nuo iki. Vienintelė vyro pareiga, jo malonumas ir KAIFAS MAN – maisto gamyba.
    Beata, neatiduosiu nė vieno darbo jam! Galiu ir kaimyno namus sutvarkyti, Dievuli, kad tik jis to vieno vienintelio savo darbo neatiduotų man 🙂

  96. Agnė parašė:

    Ir mes norėtume to rinkinuko,nes abiem praverstų. Mes su vyru buities stengiamės draugiškai dalintis. Pasikeisdami visus darbus darom. Vienintelis,krio nemėgstu ir nedarau vonios ir wc valymas.

  97. zivile parašė:

    Beata! pasidalink kaip tu su tuo actu veidrodzius valai? skiedi acta ar tik jy naudoji. nu nesiseka man tuos stiklus ypac labai didelius tvarkingai nuvayti 🙁

  98. […] švara ir taika….(Beje, jau girdėjau, kad kai kurios gavo lietuviškuosius valiklius, apie kuriuos čia taip kalbėjom, ir pirmu taikymu puolė šveisti… Cha cha cha gero ūpo, ką […]

  99. Gintė parašė:

    išbandyta! universalus purškiklis (ne tas, kur spec. naminiams gyviams) buvo panaudotas šuns pavadėlio plovimui. PAGALIAU! sakysit, anoks čia darbas – pavadėlis? bet man tai vienas bjauresnių darbų, nes pavadys iiilgas, diiiidelio šunio, kalaitės t.y., kuri ne visad pataiko… ee… kaip čia pasakius… na, netikslinsiu čia visų gamtinių smulkmenų, tiesiog pavadėlis paprastas ir jo paskirtis paprasta, lauke purvas + purvas, grįžusį namo šitą daiktą kuo skubiau sugrūdam į koridoriaus spec. spintos kampą džiūti ir nei jo vaizdas, nei kvapas nevertas aprašinėjimo. o kur tokį daiktą skalbti? neturiu spec. bliūdo, į vonią tikrai nesinori, kriauklė beveik per maža. be to, jį būtina „užmerkti“… ir? ogi išpurškus probiotiniu „universalu“, nutrenkiau ant dušo grindų, pakui po tuo pačiu dušu keik nuploviau ir… viskas. išdžiuvo ir JOKIO kvapo!!

  100. […] tą neseniai praūžusią mano ir lietuvių gamintojų ProBioSanus užvestą diskusiją apie tai, kokius buities darbus norėtumėt deleguoti savo vyrams? Oi kiek sulaukta tada įdomių, nuoširdžių atsiliepimų… Ko pasėkoje į septynių mano […]

  101. […] pagalbininkų, kuriuos laikau po kriaukle, kartais ir vonioje. Jau apie juos kalbėjau ne kartą, pasakojau, kaip gerosios bakterijos tampa mūsų pagalbininkėmis virtuvėje, vonioje ir visoje kitoje namų aplinkoje. Jau rašiau ir apie tai, kaip Probiosanus […]

  102. […] Kalėdų proga visos mūsų merginos – ir Bronė, ir Vilma, ir aš, gavom dovanų Probiosanus specialius darbo vietos purškiklius su probiotikais ir tokius minkštus skudurėlius darbo vietai […]

  103. […] Gerosios bakterijos taip pat turi apetitą  […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.