8241
Beatos virtuvė

Kitų mintys

(21)

Labai atsiprašau, kad negaliu daugiau parašyt – sniegas užpustė 🙂 Cha cha cha… Bet būtinai. Parašysiu ryt poryt, kaip einasi man čia, o dabar paskaitykite kitų mintis. Negražu pagiriamuosius apie save dėt, bet tikiu, kad mes vieni iš kitų mokomės… Aš iš jūsų… Ir net susigraudinau, kaip iš tiesų reikia užsirašyti svajones ir mintis, ir dalykus… Ir manau, kad darau tai per mažai… Čia ne apie mane… Čia apie mus visus… Mes mokomės vieni iš kitų!!! Stebuklinga savaite, tik savaite iki –… patys žinot ko.

Pradėkime nuo to, kad paprašiau Beatos paskelbti šį mano komentarą todėl, kad manau, jog yra šiek tiek nesąžininga pirmadieniais skaityti apie įkvepėjus ir įkvėpimą, ir apeiti Beatą.

Visiems skeptikams (kurių, tikiu, čia yra labai labai mažai) turiu prisipažinti, kad nesu iš proto besikraustanti Beatos gerbėja paauglė, įsigijusi viską, prie ko tik prisiliečia jos ranka. Tiesiog aš pati save visada laikiau neprasta ir galinčia nesunkiai ką nors įkvėpti ar iškvėpti, uždegti ar sudeginti, nuspalvinti ir t. t. Apskritai man sunku su autoritetais (nebent tai būtų Fredis Merkuris).

Prieš kelis metus, kai pasirodė pirmoji jos knyga, niekaip negalėjau atsistebėti: iš kur tas Beatos fenomenas? Pamenu, kad tada, maždaug tokiu pačių metų laiku – prieš Kalėdas – Beatos virtuvės knyga buvo geidžiamiausia dovana. Ir visai nesvarbu, ar dovanoti, ar gauti. Jos norėjo visi (na, teisybės vardan, turiu patikslinti – visos), nepaisant amžiaus, išsilavinimo, gyvenamosios vietos ir netgi neatsižvelgiant į tai, ar žmogus mėgsta gaminti. Tas visuotinis alpėjimas mane taip sudomino, kad įsigijau ir aš. Be to, pirkau bent 5 vnt. Dovanų. Ir nuo tada… perku. Bet ne apie knygas norėjau parašyti. Tiesiog per tą laiką, kai susipažinau su Beata (su jos  veikla, reiškiamoms mintimis, parinktais receptais, tinklaraštyje aprašoma pasaulėžiūra), beveik supratau, kodėl žmonės ja žavisi, gerbia, o dauguma netgi nori tokiomis tapti. Objektyviai nesunku žavėtis žmogumi, kurio nesunkiai matomos veiklos sąrašas, atrodo, begalinis: tinklaraštininkė, rašo knygas, leidžia kalendorius, planuotes, siuva prijuostes, siūlo karštą šokoladą, veda renginius, dalyvauja labdaringoje veikloje, kuria TV reportažus, kuria ir veda autorinę TV laidą, rašo žurnale, dalyvauja visuomeniniame ir vietos bendruomenės gyvenime, gražiai auklėja vaikus, yra mama ir žmona.

O vertinant subjektyviai, tai štai 5 dalykai, dėl kurių man Beata yra pati tikriausia Įkvėpėja iš didžiosios „I“. Išmokau, supratau, patikrinau ir jums rekomenduoju. Tiesa, aš net nežinau, ar Beata nuspręs paviešinti šį mano komentarą, todėl neįtarinėkite manęs reklama – neturiu jokio intereso reklamuoti, rašau tai, ką galvoju.

  1. Užsirašyk svajones ir pažadus. Sau ir kitiems. Nes užrašytos svajonės įgauna sparnus, ir dažniausiai ne tam, kad nuplasnotų į dausas. Užrašytos svajonės – įkvėptos gyvybės svajonės. O užrašyti pažadai pradeda pulsuoti, mirksėti, striksėti ir visaip kitaip apie save priminti, todėl tai, kas parašyta, visada lengviau įgyvendinama nei tai, kas vieną proginį vakarą akimirkai šmėstelėjo mintyse. Galima sakyti, kad užrašymas yra šiokia tokia atsakomybė – nes juk reikia ir norėti protingai, ir žadėti atsakingai.
  2. Išsiplauk grindis. Įsivaizduokite sau – perskaitau tokį patarimą. Kai neramu, negera nuotaika, norisi ašaras gailiai lieti ir t. t. Prisipažinsiu, keistai nuskambėjo. Dar pagalvojau, kad kaip gi tas grindis Beata plauna? Gal labai intensyviai šluota mojuoja ir tokiu būdu tarsi sportinė gimnastika išeina? Nes kad sportas gamina geros nuotaikos hormoną, tai šitą žinom. 3–5 km ristele per pušyną visada savo darbą padaro, bet… Patys suprantat, kad kai viskas blogai, kai nuotaika dumble, tai jie nesi prisiekusi kroselio mėgėja, o jei dar lietus ar sniegas/ledas… Tai gali ir gerklę perkąst už pasiūlymą: „Gal eik pabėgiok?“ O va tas grindų plovimas… Tikrai tikrai. Veikia. Kažką, matyt, tas vanduo, švara ir šioks toks fizinis pratimėlis stebuklingo padaro. O jei dar grindys medinės…
  3. Baltojo šokolado keksiukai su… Klausinėjau visų mane supančių žmonių, kuo gi jiems patinka Beata ir jos receptai (juk receptų pilnas internetas, ar ne taip?). Visi kaip sutartinę man uždainuoja: „Nes paprasta pagaminti, labai aiškiai parašyta, lengva rasti produktų“. O argumentas nugalėtojas – VISADA IŠEINA. Nepaisant šių argumentų, pati Beata neretai pasiūlo dalykų, kurie, yra pagaminami iš produktų, kurie tiesiog yra kaip nuolatiniai virtuvės gyventojai, dar kadaise deklaravę gyvenamąją vietą ir visada čia būna. Beata juos vadina spintelės patiekalais. Bet aš atradau dar vieną patiekalą, kuris yra ir bus NUMERIS VIENAS. Tai baltojo šokolado keksiukai su avietėmis iš Kepinių knygos. Pirmiausia, tai visada svajojau mokėti iškepti keksiukus – purius purius, su lengvai nuplėšiamu „sijonėliu“. Na, kaip tie, kur parduotuvėje pardavinėjami po 6 vnt. ir galioja keliolika metų, tik kad čia būtų naminiai, be chemikalų… Ir štai! Tie baltojo šokolado keksiukai yra absoliučiai tobulas dalykas. Jei į spintelę įmeti šokolado, tai visų kitų produktų tikrai visada turi (pieno, sviesto, kiaušinių, cukraus, miltų), o uogas aš dedu tokias, kurios „einamuoju momentu“ po ranka papuola: šaldytos spanguolės, aronijos, vyšnios ir taip toliau. Dar pasakysiu, kad tuos keksiukus jau kepu ir su juoduoju šokoladu. Žodžiu, sapnas, ne receptas!
  4. Kiekvienas gali išsikepti tortą. Garbės žodis. Ir čia dar vienas svarus indėlis į kiekvienos moters ar panelės (ir visai nereikia būti šaunia šeimininke) pasitikėjimo krepšelį. Žinoma, jei mėgstate tuos prekybos centrų vienodo skonio, tik skirtingų spalvų, „tortus“ iškeptus iš įvairių produktų miltelių (kiaušinių milteliai, pieno milteliai ir tra ta ta…), tai gal ir neaktualu. Arba jei jūsų kaimynė dar nuo 1985-ųjų tebekepa tortus „pagal užsakymą“, tai irgi gal nesusidūrėte su torto problematika… O bet tačiau! Nerealu yra tai, kad Beatos tortų receptai (jų yra ir šiame bloge – pavyzdžiui, mano numylėtas yra maskarponės ir rikotos pyragas su braškėmis (visai be reikalo šį tobulybę Beata pravardžiuoja pyragu, nes jis yra nerealus tortas, dėl to niekam nė klausimo nekiltų, jei taip jį vadintumėte)) yra tokie paprasti… O rezultatas – įspūdingas. Trečiojoje knygoje yra visas tortų skyrius. Manau, jei pagal skonį keletą receptų ir atmestumėt, tai iš likusių galėtumėt pasidaryti tortų meniu visam gyvenimui. Tiesa, teisybės vardan reiktų pasakyti, kad ne visi jie ten jau tokie pagaminami per pora valandų, bet jei paragautumėt „Bohemos“, tai nepagailėtumėt ir savaitės laiko kepti J. Kai aš paragavau, tai pirma atėjusi mintis buvo tokia: „Gyvenime tokio skanumo nesu ragavus“.
  5. Dovanas gali pagaminti pats. Na nepirkite dar vieno šampūno buteliuko, saldžiai kvapnaus rankų-kojų-nagų-plaukų-ragų kremo, dar vienos saldainių dėžutės, kekso, žvakidės, valgomų sienų tapetų… Iš Beatos meniu tikrai kiekvienas gali pagaminti nuoširdžiausias, šilčiausias, dėmesingiausias dovanas bet kam – kolegoms, močiutei, kaimynui, laiškanešiui, draugei, broliui. Vien jau praėjusio šeštadienio laidoje kiek pasiūlymų nuskambėjo, o kur dar praėjusieji metai

Akivaizdu, kad galėčiau tęsti ir tęsti šį sąrašą, bet tiek jau to, užteks čia to susireikšminimo dėstyti savo nuomonę. Tiesiog norėjau atkreipti dėmesį į mažus atradimus, darančius didžiulę įtaką kasdieniame gyvenime, skaidriai nuspalvinančius šventes, pradžiuginančius draugus ir artimuosius.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (21)
Komentarai
  1. Sonata parašė:

    Tikra tiesa apie mūsų Beatą čia parašyta. Mūsų – tai reiškia Lietuvos- perliuką, todėl jai linkiu kuo geriausios sveikatos ir energijos ir toliau mus visus džiuginti savo patarimais, idėjomis ir šypsenomis. 🙂

  2. Va mano mintys apie jus :
    Esat labai grazi ir labai labai skaniai gaminanti moteris. Viska randant. Nebijot pasidalinti arba paragauti laidoje ir geriausia vieta Mmmmm Uuu niam Labai geri receptai jusu. Patogus, nieko nereikia daug krauti. Atrodo patiekalai mazi bet pamaitinti gali ir 5 ar daugiau zmoniu 🙂 Labai gerus svecius pasikvieciat ir esat lietuvos kulinarios perlas 😀

  3. aleja parašė:

    man patiko Beatos 3D DOSNUMAS, DZIAUGSMAS IR DALIJIMASIS.

  4. zivile parašė:

    tikra tiesa apie Beata… ir šiaip ji begalo šiltas žmogus atrodo, kaip Jūs Beata esat sakiusi apie Gudzineviciute, kad tokia iškart geriausia draugė, taip ir Jūs atrodot tokia iškart geriausia draugė 🙂

  5. Rasa parašė:

    100% tiesa! Todel esu Beatos fane 😀 Nors jei paklaustu kodel?Tikriausiai atsakymas butu-beribis nuosirdumas,ir labai man aktualus dalykas-nereklamuoja maisto produktu savo receptuose,kaip kitos laidos 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      na su ta reklama čia dalykas yra idomus, manau yra tikrai gerų produktų kuriuos džiaugiuosi galėdama rekomenduoti, bet sutinku kad primygtinas kišimas vieno ar kito dalyko, atstumia….

  6. Greta parašė:

    na dėl tos reklamos, tai galima pastebėti kad pirmoje knygoje, produktų tikrai neslėpdavo. . Tik vėliau tokia mada atėjo..
    o ar čia blogai ar gerai, sunku pasakyti.

  7. Kamilė parašė:

    dėl kulinarijos perlo, tikrai suabejočiau.
    Yra nemažai gerų šefų, kurie turi savo restoranus ir daro nuostabius patiekalus, yra pripažįstami Europoje…
    Tik kadangi garsioji B. yra žurnalistė, buvo televizijoje ir prieš jai pradedant gaminti. Pažinojo reikiamus žmones … taip ir tapo žinoma ir garsi, o tai nuo profesionalumo labai toli.
    Tikrai receptai geri, skanūs viskas yra gerai. Knygų kaip fanatikė, neperku nebent kas padovanoja.

    • Jura parašė:

      Noriu papriestarauti Kamilei. Beata man nuostabi tuo, kad ji pritaiko savo receptus lietuviskam skoniui, ir as labai dziaugiuosi ir ivertinu tai, ir pripazistu, kad ji tam yra labai gabi. Esu pati dariusi receptus pagal kokia nors pasaulio virtuve, paskui paragauji – fui, ar vyno per daug, ar per astru, tikrai ne mano skoniui… taciau jeigu pasidarau ka nors idomaus – korejietisko, svedisko ar pan. – pagal Beatos receptus – man visada patinka! Aciu, Beata! Dziaugiuosi, kad esi, o zurnalistika tau yra didziulis pliusas, juk taip puikiai ir nenuobodziai rasai, smagu skaityti, ir dar su visom lietuviskom rasybos taisyklem. (Atsiprasau is karto uz savo bepaukstiskus rasmenis 🙂

  8. Nena parašė:

    Pamenu, pries dvejus metus pazistama skanestu pavaisino, sako, cia „Beatos“ receptas. Galvoju, kas ta Beata, kokie tie receptai, pavarciau knyga, tokia maloniai silta man pasirode, tada jau ir sau nusipirkau, ir bloga atradau. Bet kai uzejo „Beatomanija“ as tai tycia stengiausi laikytis atokiau:))) Pries tai Beata buvo tokia a’la nisine vireja, o jau dabar Lietuvos kulinarineje erdveje nepamainomas asmuo. Dziugu, kad yra talentingu, zaviu moteru, kurios sugeba uzsukti toki reikala is sirdies.
    Na, ir dar turiu prisipazinti, kad Beata man labai imponuoja kaip moteris, ta prasme, kad labai man patinka, kaip atrodo, jos figura, apsirengimas (lygiai taip pat imponuoja italu aktore Belucci;))))
    Sekmes Jums, Beata. Polekio ir sviesiu sumanymu.

  9. Ačiū :) parašė:

    Jau nuo tų laikų, kai įsigijau pirmąją Beatos knygą aš vis pajuokauju, kad ne daug trūksta, jog namuose, garbingoje vietoje būtų pakabintas bent nedidukas Beatos portretas :):):) Nes visi namiškiai – tiek gaminantys pagal jos receptus, tiek besimėgaujantys rezultatais, niekaip negalime atsidžiaugti jos receptais 🙂 Jei trumpai, tai gaminti pagal juos man visada yra tikra šventė. O kadangi šventes mėgstu, tai ir gaminu veik kiekvieną dieną 🙂 Tai štai, už tas nesuskaičiuojamas kasdienes šventes labai labai didelis ačiū 🙂

  10. Salomeja parašė:

    Tikrą tiesą parašė komentatorė/gerbėja apie Beatą, mano nuomone ji yra tapusi mūsų kartos balsu, tikru „role model“. Nuo savęs galiu pasakyti, jog t.p. nesu „fanė-fanatikė“, netgi neturiu nė vienos Beatos knygos (kol kas:), bet esu išbandžiusi nemažai receptų iš jos tinklaračio ir tikrai visada pavyksta. O jau pats blogas…tai pasaka. Jeigu ir esu blogos nuotaikos, tai paskaicius Beatos paprastus, bet nuotaikingus įrašus – visada išspaudžiu šypseną (na, kad ir komentaras apie hercogienę! Visiškai sutinku, ir manau daugelis is moteru sutiktų, jog Beata parašė, tai ką daugelis iš mūsų galvojam). Svarbiausias dalykas, kuo Beata įkvepia mane ir yra didelis pavyzdys man tai, kad ji sugebėjo „mėgstamą dalyką paversti mėgstamu darbu“. Beatai linkiu kuo geriausios sėkmės Naujaisiais metais, jos artiniesiems ir jai pačiai sveikatos, ir kuo daugiau gerų idėjų!

  11. Laura parašė:

    Man tai Beata ir Austėja Landsbergienė yra dvi moterys pavyzdžiai, kaip reikia svajoti ir įgyvendinti savo svajones: 1) jos ŽINO kas joms patinka; 2) jos DARO tai, kas patinka ir 3) joms tai puikiai SEKASI.
    Tikiuosi ateinančiais metais ir aš atrasti tai, kas man labiausiai patiktų ir geriausiai sektųsi 🙂 sėkmės Beata 😉

  12. Sigita parašė:

    Nesu fanė nei vieno įžimaus žmogaus. Bet nepaprastai žaviuosi visais žmonėmis. Juk mes visi tokie skirtingi ir kažkuo išskirtini gal ne plačiajai visuomenei, o artimiesiems. Pasižiūri Beatos laidas, paskaitai jos Blog’ą ir atrodo, kad ji yra kažkuo labai artima: gal tai jos paprasti (genialumas slypi paprastume) receptai, nuoširdi šypsena ir kažkoks lengvas neįkirus šarmas.
    Kažkada radau tokius žodžius: „Bičiulis – telefono skambučiu, netikėtu užėjimu, maža nelaukta staigmena – tarsi tepteli uogienės ant tavo kasdieninės duonos su sviestu“ (Judit C. Grant)
    Šiais žodžiais noriu palinkėti pačiai Beatai ir visiems turėti gardžios uogienės 😉

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.