8241
Beatos virtuvė

Apie šokoladą ir Tikrą Karštą Šokoladą

(12)

Štai jau savaitė kaip pristatėme Šokoladą plačiajai visuomenei. Restorane „Kitchen“ su Domu užkūrėme puodą ir virėm šokoladą. Taip truputį pradėdami laukti švenčių. Jei atvirai, pristatymo dienai specialiai buvo paruošta dvidešimt „Karšto šokolado“ pakuočių, daugiau ir nebuvo, štai koks ekskliuzyvinis produktas. Dabar „Chocolate Naive“ manufaktūra  jau pagamino šiek tiek daugiau, taigi deficito didelio nebus, ir Bronė lengviau atsipūs, nes nėra jai nieko baisiau, kaip nepatenkinti klientai… Taigi dabar šokolado yra apsčiai  ir siunčia Bronė šokoladą vis dar nemokamai…

Gera prisiminti tą vakarą, kuris buvo tikrai labai malonus, ne tik dėl to, kad viskas kvepėjo šokoladu. Tai buvo ir pirmas renginys susijęs su „Išsipildymo akcija 2012“, kurį kaip žinia per TV3 bus transliuojama gruodžio 15 dieną. Mūsų šokoladas  prie jos prisidės, ir yra vienas pirmųjų iniciatyvos „Išsipildymo akcijos įkvėpti“ produktų. Tikiuosi, kad jų vis daugės ir daugės.

Šokolado, kuris yra žavioje ir, tikiuosi, ilgaamžėje skardinėje. Man labai patinka tas ilgaamžiškumas, nes dabar tiek daug  pakuočių, kurias tiesiog išmetam panaudoję vieną kartą, tad tas metalinis indelis, tikiuosi, pasiliks jūsų namuose ir šokoladui pasibaigus.

Verdame karštą šokoladą

 Dabar apie patį šokoladą – kaip tik ruošiu interviu su Domu, kuris paaiškins visus procesus, kaip jis gamina šokoladą ir kaip iš pupelės gimsta šokoladas. Netrukus ir visa mano TV laida bus skirta tik šokoladui, laukite ir tikrai pamatysite.  Pradžioje leiskite pasakyti, kad tai kas yra toje skardinėje nebus panašu į tai, ką jūs iki šiol esate ragavę… Nesitikėkite, kad atsidarysite skardinę ir silpnumo minutę sumaurosite..šokolado saują… Jis bus visai kitoks, jis bus kartus, nes jis grynas, tikras šokoladas, be jokių priedų (riebalų ir cukraus), tai yra gryna medžiaga, todėl būkite budrūs ir pasiruošę atrasti netikėtų šokolado skonių. Saldumas dalykas intymus ir visiems pagal vieną kurpalių negali jo pritaikyti. Man, pavyzdžiui, tiesiausias kelias į sugadintą arbatą arba kitą karštą gėrimą yra jo pasaldinimas, kitam gėrimas be šaukštelio cukraus visai netinkamas. Taip ir čia, cukraus kiekį galėsite prisitaikyti pagal savo saldumo poreikius. Ant pakuotės yra nurodytas receptas ir jame parašyta 300ml grietinėlės ir 110 g šokolado bei 50 g cukraus. Tai tas cukraus kiekis yra patariamasis, jums galbūt bus per mažai, nes jis sakyčiau toks yra pakankamai nuosaikus, nereikia visko užsaldinti iki dangaus, reikia pajusti, koks gi iš tiesų yra tas šokolado skonis. Jį galima daryti su vandeniu, su pienu, bet aišku rimtas ir tvirtas ir klampiausias variantas yra su grietinėle pilno riebumo t.y. 35 proc. Prieš tai skyščiui leiskite prisigerti prieskonių aromato, čili pipiro negailėkite, bet ir nepadauginkite. Tiesa, grietinėlė savo riebumu kartu su šokoladu aitrumą neprastai gesina, bet svarbiausia čia yra pusiausvyra, viso ko harmonija, kad būtų ir kvapnu, ir kad prieskoniai vieningai susilietų su šokolado stipriomis natomis bei jį papildytų, ir kad grietinėlė liuluotų ir apkabintų. Netikėti priedai būtų druska. Druska šokoladui yra visai ne priešas – ji apjungia visus skonius ir paryškina, tik aišku čia jus ne agurkus sūdote, tai gi nepadauginkite. Aš labai praktikuoju ir rekomenduoju ant viršaus uždėti karamelizuotų migdolų su čili ir druskele, jie suteikia puikų kontrastą ir traškumą. Juos padaryti paprasta: porą šaukštų cukraus dėkite į keptuvę ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nėra taip paprasta, nes keptuvę reikia judinti ir jokiu būdu nemaišyti cukraus, nes jis kristalizuosis ir sušoks į gabalus… Kai pamatysite, kad krašteliai jau ištirpę, o viduriukas dar baltas, tai lengvai pajudinkite keptuvę, kad viskas pasiskleistų ir greičiau ištirptų. Gali būti ir visai ne iki galo ištirpę, kai bersite migdolų riekeles, tada jau greitai maišykite, įberkite džiovinto čili pipiro, druskos žiupsnelį. Riešutų skiedreles paskleiskite ant lėkštės šiek tiek pateptos sviestu ir palaukite, kol atvės. Riešutų dėkite apie porą saujų. O tada jau išvirtą šokoladą pilkite į puodelius ir ant viršaus uždėję riešutų skaldos vaišinkitės. Tiesa, galite dar šalia tiesiog keletą riešutų padėti. Lazdyno šiuo atveju puikiai tiks, jie puikiai atgaivina ir leidžia atsipūsti, nes šokoladas tikrai turtingas ir gausus, ir tikrai patikėkite nuo mažutėlio puodelio užsisaldinsite iki lubų.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (12)
Komentarai
  1. Ieva parašė:

    Puiki naujiena! Norėjau paklausti, o Londone kur nors galima būtų jo įsigyti? O gal Bronė ir ten siunčia?

  2. Kur isigyti? parašė:

    Kur dar be Brones bus galima sio gardumyno isigyti?

  3. krekre parašė:

    Miela Beata,

    klausimelis ne i tema, taciau.. kodel nerode jusu laidos vakar?:) Ieskojau tv3play. taciau neradau iraso ir programoje nemaciau.

  4. Natali parašė:

    Miela Beata, pas mus nėra jokios galimybės įsigyti jūsų karštą šokoladą, bet… Co.Cork Carrigaline gaminamas „handmade 100 % cocoa unsweetened chocolate“ be jokių kitų papildomų ingredentų…
    Kaip jūs manote, ar įmanoma iš jo pasidaryti karštą šokoladą pasinaudojant jūsų receptu?
    Mano minimas šokoladas yra plytelėse, bet jis juodas, kartus, aštrus savo skoniu… na toks tikras 100 % cocoa content… 🙂

  5. Ieva parašė:

    O šio šokolado tik iš Bronės įsigyti galima ar kur kur nors prekybos centruose bus pardavinėjamas?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.