8241
Beatos virtuvė

Eurovizijos aidai ir dovanos

(1)

Visada po Eurovizijos pasigirsta ta pati daina. Sekmadienį tvarkydama virtuvę girdžiu, kaip pranešėjas per radiją virkauja „ojeee ojjeeeejjje, gal mums iš vis nereikia dalyvauti, niekas mūsų nemyyyyyyyyyliiii“.

Čia, aišku, reaguojant į legendinio Engelbert  Humperdinck priešpaskutinę vietą. „If you love someone follow your heart, love comes once if you lucky enough“.   Man vis dar skamba ausyse, ir jokie priedainiai ir virkavimai,  „oi čia ne dainų konkursas, oi neteisybė – čia tik politika“, nepadės. Bet net jei žmogus, kuris draugavo su Elviu, ir, anot jo, Elvis nuo jo nusižiūrėjo bakenbardų madą, užima priešpaskutinę vietą, tai vistik kažkaip nesmagu… (šiaip, turbūt dėl jo nereikėtų per daug jaudintis, jis sau sėkmingai gastroliuoja po visą platų pasaulį, surinkdamas pilniausias sales, ir jam visi 76 metai), bet tokia jau sėkmė – tie kas pasirodo pradžioje dar niekada nėra laimėje, ir nelaimės – ar kas atsimins, kai paskui „užpilami“ dar krūva dainų…

Lietuvių stovykloje, nors pasirodymas buvo labai sėkmingas, vis tik girdisi posmeliai ir melodijos: „be kaimynų negerai, viskas tik dėl kaimynų, kodėl jie davė mums tiek mažai taškų, be kaimynų negerai“. Aišku, kaimynams jau savaime dėl kaimynystės kaimynų dainos turi atrodyti gražesnės, bet vien tik grynu oru gyvas nebūsi. Kad ir kaimynystė geras dalykas, reikia pasirūpinti, kad ji tarptų ir klestėtų – su kaimynais pasilabinti, apie orą paplepėti, kokį pyragėlį nunešti. Nežinau, ar Donato komanda užsiiminėjo promocija kaimynų šalyse, ar pas latviukus ar pas estukus, tikrai žinau, kad buvo atvykę pasirodyti į garsiausią Londono gėjų klubą „Shadow lounge“, bet visus tuos septynis taškus davė tikrai tik lietuviai gyvenantys UK. Manau, virkavimas, „kodėl tiek mažai“,  netinka, nes aš manau – daug. Nepervertinkime savęs – Eurovizija yra visai populiari sporto rūšis ir tarp anglų, o be to, kaip įžvalga, kurią perskaičiau komentaruose ant savo virtuvės sienos, kad visi lietuviai Anglijoje (išskyrus mane ir dar kelis) Euroviziją žiūri per lietuviškus kanalus.

Šalis, kuri tikrai pasirūpino, kad ir artimi ir tolimi kaimynai balsuotų už juos, buvo Azerbaidžanas. Nemažai kainavo, bet visa Eurovizija yra puikiausia Azerbaidžano reklama. Manau ir žinau, kad Azerbaidžanas nesnaudė ir veikė visaip. Galbūt kitais metais kokia jauna, progresyvi ir ambicinga komunikacijų srityje dirbanti kompanija norėtų (tik nežinau kas finansuos) pramankštinti raumenis ir pabandyti lietuvišką dainą paprominti visaip ne tik mūsų šalyje, bet ir visur kur. Žinote, pasakysiu kaip bobutė dabar (panaši į tas iš Rusijos), „žinote, šiais socialinių tinklų laikais…“ ha ha ha. Aš taip pat žiūrėjau Euroviziją ir transliavau, ir bendravau, daugiausiai dėmesio ir paspaudimų sulaukė mano vėptelėjimas iš serijos – kam Donatas labai gražus (kaip ir Abercrombie reklamos), spaudžiam Like… (like buvo daugiau nei pusantro tūkstančio, čia turbūt mano fb pranešimų rekordas) Man buvo labai smagu transliuoti FB, tikrai, aš juk esu kažkada buvusi Eurovizijoje kaip LRT korespondentė (čia senokai, kai buvo Kijeve), tai man Eurovizija yra smagiausias įvykis… Labai norėčiau dar kada nors nuvažiuoti.  Gal sakau kitais metais galėčiau važiuoti kaip Beatos virtuvės korespondentė Eurovizijos klausimais???  Stokholme jau buvau sausio mėnesį, manau, kad gegužę ten dar kokius šimtą kartų smagiau, o kai vyksta Eurovizija, tai nenumatuosi smagumo, o ir tos jų bandelės… Manau, Donatui dabar po visų šitų išbandymų būtų visai neblogai tokią vieną kitą sukirsti… Apie Eurovizijos aktualijas labai gerai mintis sudėliojo muzikos vadybininkas Vaidas Stackevičius, apie tai, kodėl nieko baisaus neužimti aukštos vietos, ir kada gi pagaliau laimėsim… Bet iš tiesų nesvarbu, kokia vieta, svarbu dalyvauti, man Eurovizija yra geriausia pramoga.

O dabar apie jus ir prizus… Aš turiu pasakyt, kad kiekvieną dieną nepaliauju džiaugtis jumis – tikrais aktyvistais. Taigi, kai užvedžiau orakulą – kas laimės Euroviziją – sulaukiau arti dviejų šimtų spėjimų. Ir, aišku, pilna teisingų atsakymų. Turiu pasakyt, kad visi vos ne šimtų procentu teisingai spėjot, kad laimės Švedija… Donatui taip pat labai teisingai nurodėte plius minus vietą penkioliktuke, tiesa, buvo labai daug optimistų, kurie Lietuvai prognozavo nuo antros iki kokios net aštuntos vietos – labai gerai. Aš sakiau, kad apdovanosim du, bet manau, reikia apdovanot visas keturias teisingai atspėjusias.

Ieva Krancevičiūtė, Ingrida Jucienė, Daiva Marcinkevičiūtė ir Lina Mar – štai jos, tiksliosios ateities spėjikės.  Mielos laimėtojos, parašykite man elektroninį laišką į beatosvirtuve (at) gmail (taškas) com. Bet jei neparašysite, mes jus surasime vis tiek 🙂

O dabar apie prizus, iš tiesų tai čia galėtų būti visas atskiras straipsnis. Žodžiu taip, mano gera draugė, trijų mergaičių mama, yra daugiau mažiau apsėsta visokių muilų ir dalykų, kurie pastatomi į vonią. Nežinau, kaip čia taip atsitiko, bet ėmė jai kartą ir užkliuvo tokia ypatinga dušo želė, kuri, užspaudus ant delno, iš želė pavirsta į putų kalną, (ir aš tokią želė turiu). Žodžiu, ji užsispyrė ir sako, aha, o tokios LT tai nėra, reikia atvežti – geras daiktas, dušo želė Foamburst, kuri ne tik nupraus, bet ir įkvėps. Produktas naujas, Lietuvoje tokio nebuvo, ir ji pati viską padarė, būdama Londone, o jos draugė Lietuvoje, va taip paprastai dvi mergičkos,  kaip sakant, savom nuogom rankom, tuo pat metu, dar augindamos savo vaikus, kurių bendroj krūvoj yra keturi ir dviem mažiau nei metai… Tai va, mano draugė Laura ir jos draugė Akvilė ir pristato jums šitą želė ir nori ir jus supažindinti su šituo puikiu dalyku ir nugalėtojoms išsiųs buteliukų po du… O aš džiaugiuosi, kad galiu padėt savo draugei supažindinant Lietuvos publiką su šia naujiena. Bet dar ne tik teisingom orakulėms ir spėjikėms prizai atiteks, mano draugė nusiteikus labai labai dosniai ir nori padovanot  dar daug šios putojančios dušo želė buteliukų ir kitiems. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai nueiti į jų puslapį FB, paspausti Like ir užsiregistruoti ant jų sienos pasakant, kas jus geriausiai ryte įkvepia: kava, arbata, joga, bėgimas, meditacija, vaikai, atsisakantys rengtis ir valytis dantis,  o gal dušo želė? Mane tai arbata su pienu, o paskui jau visokių kitokių žolių arbatos.

Rytoj ar poryt įdėsiu pomidorų salotų receptą, kurį pasiruošiau Eurovizijos žiūrėjimui…

Geros savaitės

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Vilma parašė:

    Žiūrėjau ir aš euroviziją ir džiaugiuosi Donato tokiu pasirodymu. jau kad pateko i finalą manau, yra laimėjimas, o kurią užėmė vietą ne taip ir svarbu 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.