8241
Beatos virtuvė

Susipažinkite: Barbora ir šeimos kalendorius su keksiukais

(51)

Barbora melžia karvutę

Praėjusią savaitę sakiau, kad turiu naujienų, bet dar nepasakosiu. Bet šiandien jau galiu ir su didžiausiu smagumu visiems pristatau Barborą.

Štai čia ji — atėjo iš Spalio mėnesio ir pasistačiusi taburetę yra pilna ketinimų pabaigti melžti karvutę, o linksmai karvutei, kaip matote, tik pievos ir paukščiukai galvoj. Šita, atrodo, tuoj pradės dainuoti vietoj to, kad leistų Barborai darbus baigti. Smagioji Barbora atkeliavo iš tokio šeimos kalendoriaus, kurio iniciatorė esu aš. Čia yra tikrai ilga istoriją, kurios neįmanoma sudėti į du sakinius, taigi leiskite man pasipasakoti.

Kai mano viena artimiausių draugių susilaukė pirmos lėlės (čia kūdikius taip vadina Lapė Patarėja, ir man šitas pavadinimas labai patinka), tai kažkaip pastebėjau, kad ji pradėjo naudoti tokį keistą daiktą ant sienos ir ten rašinėti visokius dalykus. Vėliau jau ir aš turėjau savo lėlę, ir kai mano lėlė dar buvo visai maža, nuo tos savo geros draugės gavau dovanų sieninį kalendorių. Banaliai pasakysiu, bet čia kaip toj reklamoj — kartą paragavęs, negali sustoti. Tai va, užkibau ir aš už to kalendoriaus. Jau turbūt ketverius metus būtinai turiu tokį turėti. Vaida (ją galite pamatyti abiejose mano knygose) ne tik mane, bet ir visus pažįstamus tais kalendoriais apkrėtė.

Pernai, prieš pat Kalėdas, aš išdegusiom akim ir aštriom alkūnėm grūdausi įvairaus plauko prekybos centruose, nes norėjau  Vaidai nupirkti kalendorių — buvau užmačius tokių gražių šeimos/mamos planuotojų. Ir ką sau galvojate? Skandalas, gerbiamas Marks and Spencer visus tuos, kurių man reikėjo, išpardavė! Vėliau, aišku, privargusi ir nusiplūkusi nupirkau tą nelemtą kalendorių, bet pagalvojau, aha aha, Vaida net ir Lietuvoje tuos kalendorius dovanoja užsieninius, pirktus iš to paties Marks and Spencer, tai kas čia dabar per neteisybė? Kodėl lietuviškas kalendorius apie mėnulį ir horoskopus yra (perku perku, visada perku), mano tėtis irgi visada pasikabina visokius reklaminius kalendorius, ir kas antra kompanija išsileidžia savąjį, o va štai šeimos gyvenimo planavimo kalendoriaus nėra? Kodėl reikia pirkti brangius kalendorius, pagamintus Kinijoje, o nupieštus anglų ar kinų dailininkų?

Todėl pripasakojau savo leidėjams, koks geras daiktas yra toks kalendorius, ir kaip dabar būtinai turime išleisti tokį. Temos ilgai ieškoti nereikėjo: kiekvienam mėnesiui dar po keksiuko receptą. Kol mes su Judita Londone juos kepėm ir fotografavom, Vilniuje vyko kitas labai svarbus darbas — kalendoriaus piešimas, iliustravimas ir dizaino, taip vadinamo, kūrimas. Šis atsakingas darbas buvo patikėtas žmogui, kuris, žinojau, tikrai padarys viską geriausiai – dizainerei ir iliustratorei Ingai Gilei.(ji yra ir mano puslapio dizaino autorė) Ji per naktis sėdėjo, stengėsi, ne tik pieštas gėlytes ir keksiukus, bet ir Barborą į puslapius atvedė.

Barbora man be galo patinka. Ji kiekvieną mėnesį vis ką nors kita veikia, užsiima visokiais,  maloniais arba kartais net pavojingais, darbais. Spalį ji melžia karvę, todėl, kad spalio keksiukai yra su saldainiais „Karvutė“. Garantuoju, pamatysite Barborą ir negalėsite jos pamiršti — ji tokia juokinga ir miela. Tarp kitų gerų dalykų kalendoriuje rasite dvylika keksiukų receptų, kuriuos aš ir mano sesuo įnirtingai bandėme po keletą kartų.

Kalendoriaus viršelis

Bet svarbiausia yra tai, kad šis Kalendorius turi būti pakabintas ant sienos ir tarnauti žmonėms, t.y., mamoms, nes, kaip žinia, paprastai mamos diriguoja visai šeimos politikai. Jos žino, kada atvažiuoja močiutė, kada senelis, kada vaikai eina į gimtadienius, kada jie eina į baletą ir karatė treniruotes, iki kelintos dienos būtina sumokėti už elektrą, kada planuojamos šeimos atostogos, kada reikia nepamiršti nuvažiuoti į turgų, kada kaimynas Aloyzas organizuoja talką ir dar visokius kitus dalykus, kurie privalo būti užfiksuoti ir kabėti matomoje vietoje, kad kiti šeimos nariai nenukryptų nuo grafiko ir nesusigalvotų tėtis važiuoti į žvejybą/nardyti/ slidinėti/malkų kirsti/kaituoti/sklandyti tą savaitgalį, kai jau visiems seniai aišku, kad atvažiuoja į svečius seniai nematyti giminės arba vaikai turi eiti į tris gimtadienius per vieną savaitgalį.

Aš savajame rašau įvairiausius dalykus. Man jis padeda nepasimesti, primena svarbius dalykus ir šiaip aiškumo ir smagumo įneša į kasdienybę.

Čia Lapkritis

Kalendoriuje keturios grafos, kurios gali būti padalytos šeimos nariams, arba viena mamai, viena tėčiui, viena vaikams ir viena užrašams. Aš, pavyzdžiui, rašau, kiek valandų auklė būna, arba reikalingus pirkinius. Žodžiu, visi naudoja pagal savo poreikius. Viršuje keksiuko receptas, o kai metai pasibaigs, kalendoriaus dalį nukirpsite, o keksiukų receptai su Barbora liks.

Paties kalendoriaus rankose dar nelaikiau, bet suprantu, kad spaustuvė jau pluša dirba ir jį spausdina. Prekyboje turėtų pasirodyti po geros savaitės. Jis bus tikrai nemažas ir kainuos apie 20 litų.

Daug prirašiau, bet taip man patiko mintis jį išleisti, kad aš kaip ledlaužis visaip ją stūmiau, nes toks daiktas yra labai reikalingas gyvenime. Klausimas, ar man vienai ir mano draugei, ar atsiras ir daugiau tokių, kuriems jis reikalingas? Labai tikiuosi, kad ne tik man vienai. Kaip jūs planuojate šeimos gyvenimą? Ar naudojate kokį nors  kalendorių? ar turite skelbimų lentą savo virtuvėje?

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (51)
Komentarai
  1. Rima parašė:

    Tiesiog superinis super 🙂 ypač patinka, kad tas gėris (antroji knyga, kalendorius…) atsiranda prieš Kalėdas, vadinasi, nereikės sukti galvos, kokios dovanos noriu aš ir mano draugės metų užbaigimo proga ;D

  2. rasike parašė:

    nerealus dalykas! as visad irgi terlioju ant sieninio kalendoriaus ir aisku niekas ten netelpa 🙂 ir dar su receptais! nerealu 🙂 aciu 🙂 ir kaledinems dovanoms tiks

  3. egidija parašė:

    pas mus šeimoj tradicija, jau keli metai, dovanoti savo rankų darbo kalendorių visai giminei (na kiek ten tos giminės, seneliai, senelės, tetos, sesės – tik patiems artimiausiems). su nuotraukom gražiausiom iš besibaigiančių metų, gimtadieniai visų giminaičių sužymėti, šiaip įsimintinos mums datos… pradedu ruošti gruodžio pradžioj 🙂 o per Kalėdas visi nekantrauja laukia, kas šiais metais įdomaus bus tame kalendoriuje 🙂 ir visus metus po to džiaugiasi 🙂

  4. Jurgita parašė:

    Kalendorius atrodo labai praktiškas daiktas. Ar galima bus jį įsigyti el.parduotuvėje?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jurgita, taip kalendoriu bus galima įsigyti mūsų parduotuvėje, neužilgo tikiuosi, po savaitės vienos kitos…Bronė turi įrengti lentyna jam ir dar iš spaustuvės aišku jie turi pas mus atvažiuoti :))

  5. Virginija parašė:

    Labai gera ideja, šaunuolė! Tokio spausdintinio tikrai pasigendama pas mus Lietuvoje kol kas dar. Na, tu šią spragą gerai užpildysi 🙂
    Pernai aš irgi prieš Kalėdas gaminau tokio tipo kalendorių su šeimos nuotraukom, gavosi labai superinis naudingas daiktas!!!

  6. bea parašė:

    o knygynuose Lietuvoje ar bus?

  7. MIG parašė:

    O tai kaip šaldytuvas be kalendoriaus aprasineto, surasineto, uzbraukyto?! Kas primins kad rytoj sestadienis? Kas primins kad uz 2 savaiciu vaikus nuvest pas dantiste, o kito menesio 16 d. reik nuvest mazaji pas okulista? Tik tas tylus ir nebylus namu (mamu) draugelis 😉 super ideja! Tik gal man patogiau butu kitoks formatas, bet jau saukstai po pietu 😉

  8. Virginija parašė:

    Šiemet jame atsiras dar dviem skiltelem daugiau – vaikai taip greit auga ir jau turi ir savu planų 😉

  9. daiva parašė:

    kalendorius tiesiog butinas ir as ji sekmingai naudoju jau kelis metus. Tik Jusiskis, Beata man kiek per mazas, nes daznai viena diena buna daugiau ivykiu, kuriuos atsiminti darosi jau sunku (auginu tris vaikus). Todel maniskis yra suskirstytas valandomis. Taciau jis nera toks mielas kaip Jusu. Ir is vis Jus tokia saunuole

  10. Rita parašė:

    Beata virsta i lietuviskaja Marta Stiuart! Pasirupins namais nuo iki 🙂 Kalendorius geras. As toki maciau pas draugus Svedijoj ir pagalvojau, kad labai patogu – matai, kokie visu seimos nariu planai, kokios bendors isvykos ir pan. Tai puiku, kad ir lietuviska varianta turesim.
    Beata, naujos knygos dar nevarciau, taciau jei galvosi apie nauja knyga, tai butu puiki tokia, kur daug greit pagaminamu receptu vakarienems ir pietums. Na kaip pomidorine lesiu sriuba. Kai ja atradau, bent karta savaitej verdu – paprasta, greit ir visi skaniai suvalgo 🙂

  11. Vasara parašė:

    Ačiū, Beata! Seniai tokio dalyko reikėjo. Lietuvoje aš buvau praradus viltį ką nors tokio surasti, net normalaus dydžio klijuojamų ant šaldytuvo užrašų knygučių niekaip „neužeinu“, tai ką kalbėt apie kalendorių (gaila, nežinojau kad Marks and Spenceryje yra tokių kalendorių, nepakeliui man ta parduotuvė). Dalį savo ir šeimos gyvenimo planuoju savo tel. užrašų knygutėje, pirkinių sąrašui esu pasidėjus lapelių virtuvėje ir viskas, labai reikėjo kažko tokio „vienoj vietoj“. Kalendorius labai linksmas, nuotaikingas ir smagus 🙂 Tik maža pastaba, man asmeniškai gal būtų labiau patikę, jei kiekvieną mėnesį būtų ne viena keksiukų receptai (pvz. pagal sezoną – sriubos, salotos, uogų desertas ar salotos, gal koks karšto vyno receptas žiemą ir pan.). Na bet gal reikės pirmą kart gyvenime išsikepti ir keksiukų 🙂
    Beata, dar norėjau paklaust, senesniame įraše skaičiau, kad planuoji valgius ir pirkinius savaitei į priekį, visai norėčiau kad pakomentuotum truputį smulkiau kaip tą darai, nes man neišeina, susiplanuoju, o paskui žiū – arba nuotaikos nėra ir norisi kažko kito „skanaus“, arba kokį kitą receptą atrandu.

  12. Hoisin -teriyaki parašė:

    Beata, Jūs šaunuolė. Kokia puiki idėja. Visada būna sudėtinga rasti praktišką ir būtinai simpatišką kalendorių:) O šis atrodo būtent toks ir yra. Laukiu nesulaukiu pati ir dovanoms puikiai tiks

  13. ernesta parašė:

    Beata! jau isivaizduoju koks puikus dalykas bus Barboros kalendorius! ir kaip tiks musu seimynai! ir dovanoms kaledoms:) sveikinam ir labai laukiam, kada galesim nusipirkti!!!

  14. super daiktas! parašė:

    manau super dalykas bus tas kalendorius! As vis lipdau ant saldytuvo lipdukus, galvoje informacijos daugiau negu reikia, vien vaiku bureliu nepamirsti jau darbas…. Abi knygas turiu ir be galo dziaugiuosi jomis. Kalendoriu taip pat mielai isigysi uir naudosiu:) Nors nesakysiu ka jau mano vyras apie tai mano….he he he…

  15. fantastika parašė:

    Beata tu nereali. Jau matau kurioj vietoj jis pas mane kabės:). Super idėja. man jau seniai tokio visiems matomo planuoklio reikėjo:)

  16. Laura Gaja parašė:

    Man, tokiai planuotojai ir rasinetojai, atrodo liuks ideja!

  17. Vaida parašė:

    Mintis labai gera!
    Mes savo virtuveje turime specialu toki medini ‘dekla’ prie sienos pritaisyta, jis geroje vietoje, patogiame aukstyje ir skirtas kalendorinei knygai – i ja bendrai rasome visus darbus ir uzduotis. Beatos kalendorius yra labai puikus dalykas, tikiuosi vietos irasams jame bus pakankamai (nes kaip taisykle daugumoje kalendoriu irasams buna ypatinnnngai maza vietos:)))
    Sekmes ir nekantraujame nusipirkti toki!

  18. Joly parašė:

    Oi lauksiu kalendoriaus jau kaip jo man reikia o ir draugams bus super dovana.
    Aciu Jums Beata visa laika as jumis zavejausi !!!
    Esat Saunuole is didziosios raides !!!

  19. Renata parašė:

    as savo planus, klijuoju ant saldytuvo:) tai pagaliau , nebeliks spalvotu popiereliu:) Aciu Beata:) labai lauksiu kalenendoriaus:)

  20. Vita parašė:

    O koks geras daikciukas, gal pagaliau pereisiu nuo „stichines“ prie „planines“ ekonomikos ir pamirsiu zodi „pamirsau“ arba „neatsimenu kada ir kur“. Nekantriai lauksiu

  21. Daiva parašė:

    O cia bus kabinamas ant vinies, ar toks kaip didelis magnetas prie saldytuvo?

  22. zemgala parašė:

    Ačiū, Beata, pagaliau pamatysiu savo šaldytuvo spalvą. Nes dabar įvairiausiom lentelėm, lapukais ir planais nusagstytas.

  23. Zivke parašė:

    Tobulas dalykas sugalvotas, ir dar pries kaledas:) mano vyro populiariausia fraze yra: “ o kodėl aš tik dabar apie tai sužinojau “ 😀 tai reiskia , kad mes neturim tokio kalendoriaus kuriame jis galetu is anksto pasiskaityti apie veiklas, planus, svecius (isvykima pas juos, ir ju laukima), nes viska susakyti kartais tiesiog nespeju nes neturiu laiko tiek plepeti , ryt ta poryt ana 😀 o beto , juk pasakai kartais, bet viena akim i televizoriu o kita akim i lekste, o trecia ausim klauso, ir poto buna: „nesakei, bent jau as negirdejau“.. ot dabar noriu tokio kalendoriaus, kad viskas juodu ant balto butu irodyta:::) ačiū Beata, kad kunkuliuoja netik puodai tavo namuose, bet ir idejos galvoje;)

  24. tiesiog parašė:

    Visu pirma labas visiems:) esu cia nauja..tiesiog norejau pasakyti kad labai labai laukiu savo kaledines dovanos…Beatos knygos:) gyvenu Skotijoj,pas seska paprasiau kad padovanu,kadangi cia nera kur isigyti :)) staigmenos aisku jau nebebus,bet vistiek labai laukiu:P
    Labai megstu gaminti..tad galeciau pasidalinti koliom savo idejom..tik nelabai zinau kur cia man jas rasyti :/

  25. romena parašė:

    Labai sauni ideja! Jau laukiu nesulaukiu sio kalendoriaus, nes LT tikrai tokio nemaciau ir vis pagalvodavau, na kodel niekas negali tokio pagaminti… Bent jau musu seimynai tai bus tikrai super pagalbininkas, aciu!
    Sekmes Tau, Beata, visuose Tavo darbuose!

  26. Kiek daug meilės ir šilumos tiek įraše, teik kalendoriuje. Ačiū, Jums, Beata. Kadangi mano darbo kalendorius į metų pabaigą ėmė ir pabėgo, su mielu noru įsigysiu tokį, kuris saugiai kabės ant sienos namuose ir saugos tai, ko nereikia grūsti į galvą 🙂 Ačiū Jums labai ir sėkmės.

  27. iii parašė:

    popsas…

  28. Raminta parašė:

    Jau turiu jį! Niekad neperku kalendorių, bet šitas buvo su keksiukais, labai gražus ir net labai patogus, nes yra kur užsirašyti visokiausius darbelius. Atrodo taip aišku, kad ant kalendoriaus viską reikia susižymėti, bet niekada tam nėra vietos – apsibrauki dieną, kada jau reiks kažką daryt, ir kai ateina ta diena, žiūri į ją ir galvoji, kodėl gi čia ta diena apibraukta. O dabar bus ir kur susižymėt, ir žinosim kas ką daro ir dar keksiukus išsikepsim, nes aš juos labai mėgstu 🙂 Bet jau tos Barboros grožis!! Nerealus! Taupau dabar jį ir neskaitau visko iš eilės, kai ateis tas mėnuo, tada ir paskaitysiu. Laukiu neulaukiu.

  29. Viktorija parašė:

    Sveika Beata!!! Su praejusiom sventem ir Naujaisis metais 🙂 Visu pirma, komplimentu komplimentai tau, kaip moteriai,
    mamai, zmonai. Esi sauni, ir esu tavo gerbeja 😉 Turiu tavo pirma knyga, nekantraudama laukiu progos nusipirkti antraja,
    ir labai noriu kalendoriaus!!!! Kur man ji isigyti internetu? Gyvenu Italijoj, tai as ji uzsakyciau mamai, ir ji man atsiustu.
    Kiek matau, tavo parduotuvelej jo dar nera, o jau metai prasidejo!!! Padek man 😉

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Viktorija, dėl kalendoriaus pranešiu, mes lygtai ir įsigijome reikalingų vokų jam pakuoti, bet nepradėjome prekybos, nesu tikra ar pradėsime, bet būtinai pranešiu…o gal mama galėtų nupirkti Lietuvoje parduotuvėje, ar knygyne ir atsiusti? išsisprestų reikalas…aš pati jau pasikabinau kalendorių :)))

  30. […] buvo tik mintis,atėjus kai neradau tokio kalendoriaus kokio norėjau. Noriu pasakyti, kad Barbora ir kalendorius jau reguliuoja mano gyvenimą, tikiuosi teigiamai reguliuos ir jūsų, bei dar pridedu trigrašio […]

  31. Viktorija parašė:

    Matai, mano mama, tokia praktiska moteriske, tai nelabai suprastu kodel man reikia butent tavo kalendoriaus, kuo blogai tie, kur nemokamai padovanoja parduotuves 😉 o kai gautu i namus, tai jau kur desis, atsiustu 🙂 Na bet gal idarbinsiu savo drauge, kad man ji nupirktu is knygyno 😉 o tai taip noriu ji greiciau turet 😉

  32. Ingrida parašė:

    ačiū Beatai už nuostabų kalendorių
    pagaliau šiandien jis surado vietą mūsų šeimos virtuvėje, na ir ta proga , aišku vyrui paskiau kad jo vardadienio proga 😀 keksiukai su bananais ir aguonomis jau ne tik , kad iškepti, bet ir suryti (nes kokiu greičiu jie dingo, rašyti „suvalgyti’ būtų tiesiog nusikaltimas )
    P.S aš spėjau tik vieną suvalgyti 9 tikiuosisvarstyklės man ryt bus labai geros 😀 ) , beje tęsiant ten pradėtą lieknėjimo temą po švenčių, tai ne tokie baisiai koloringi 😛 kadangi truputį teko pakoreguoti, radau tik 2 bananus, tai gavosi 19keksiukų po 138kcl kiekvienas 🙂

  33. Dovilė M. parašė:

    Labai labai fantastiškas kalendorius. Tikrai būtinas ir mūsų šeimoje, tikiuosi bus paprasčiau suplanuoti laiką…nes jo taip trūksta:) iš karto rado vietą mūsų virtuvėje, o visi šeimos nariai tik ir laukė pirmųjų keksiukų, jie fantastiški, skonis nerealus…tik bėdelė, neišsiima jie gražiai iš popieriaus…gal per ilgai kepiau…40 min.

  34. […] kepiau pagal receptą iš Beatos kalendoriaus. Rinkausi pagal namie turimus produktus, ir išėjo keksiukai su […]

  35. […] aš kaskart iš naujo turiu progos jais pasidžiaugti. Kaip pav. praeitą savaitgalį. Mūsų Barboros kalendorius taip sureguliavo, kad po ilgai trukusio nesimatymo, prasirgto šventinio maratono, pagaliau […]

  36. Kalendorius parašė:

    Laba 🙂
    turiu ir aš šį grožį-gėrį virtuvėje. Puikus dalykas, tikrai. Patogu, viskas prieš nosį 🙂
    Būčiau didelė priekabiautoja, jei paprašyčiau šio to?…
    Kol kas nesu nei žmona, ir juolab – mama, todėl pirmoje grafoje matydama „mama“ mintyse liūdnokai patempiu lūpą – aš gi ne mama!…
    Gal galima kitais metais padaryti grafas be „nuorodų“? 🙂 Tikiu, jog gan daug jaunų nežmonų, nemamų turi namie šiuos kalendorius. Ir dar būtų nuostabu ekologiškas rašiklis su Beatos virtuvės logo. Aha, patogumui 🙂 su juostele prie kalendoriaus, kad būtų „po ranka“ 🙂

  37. […] darbų laukė krūvos, dabar, aišku, vis pasiruošimai laidai ir lenkiu galvą prie kalendoriaus, Barbora jau ruošiasi naujiems metams kaip reikiant. Taigi apie pusryčius. Visų pirma, tai labai […]

  38. Klausimėlis parašė:

    Jau atėjo lapkričio mėnuo, artėja 2011 metų šventės ir norėjau pasiterauti, gal ir šiais metais kokį panašų kūrinuką pristatysite?? Būtų puiki dovana namiškiams ir draugams, nebereikėtų sukti galvos!:) ir dar: apie šį keksiukų stebukliuką sužinojau tik dabar, metai jau beveik praėjo, bet būtų smagu jį įsigyti vien dėl keksiukų receptų, taigi ar dar įmanoma jį rasti knygynuose? Ar verta dar bandyti ieškoti? Su seserimi esame mažumėlę įsimylėjusios keksiukus, labai mėgstame juos kepti ir būtų įdomu sužinoti 🙂

  39. Kalendorius 2012 parašė:

    Labas, Beata,

    ar bus tokio stiliuko 2012 metų kalendorius? Pripratau, nebegaliu be jo gyventi 🙂

    Sekmes 😉

  40. […] tipo Šeimos Kalendorius debiutavo praėjusiais metais. Tada metų tema buvo keksiukai, kiekvienas mėnuo turėjo keksiuką. Šių metų tema – […]

  41. […] kaip pradėjome: pirmiausia buvo keksiukai, tada peršokom prie TV laidose matytų receptų, dar kitais metais – mūsų su Judita paruošta […]

  42. Neringa parašė:

    Sveika, Beata
    labai ieškau šiais metais jūsų kalendoriaus 2017. Ar jo nebus? Ar aš nerandu? Jei nebus, tai labai gaila, nes jis mūsų šeimai labai reikalingas pasidarė jau nuo 2012 metų nepraleidome nei vienų be jo. jis mums labai geras pagalbininkas.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.