8241
Beatos virtuvė

Lauktuvės iš Jorkšyro ir gera skumbrė

(0)

Jau pavadinimo ilgumas. Bet kad niekaip kitaip neišeina. Mes šį savaitgalį buvome nusigabenę į Anglijos šiaurę, į Jorkšyrą. Labai gražu, bet trumpai pabuvome. Lauktuvių parsivežiau stiprių krienų ir uogienės. Krienus pradėjau naudoti šiandien, uogienė laukia eilės.

Sekmadienį aš jau keliu sparną į tėvynę. Pakalbėkime apie visokius artėjančius dalykus. Visų pirma, tai šią savaitę tikrai į Knygnešio knygyną Bektoniškėse (t. y. Becktone) atvažiuoja knygos. Taip pat ketvirtadienį ir aš turėsiu progos pirmą kartą nuvažiuoti į šią miesto vietą, apie kurią daug girdėjau, bet niekada nemačiau, nes ten Knygnešys organizuoja tokį pristatymuką mano knygos, bet kartu ir jų šokolado parduotuvės-kavinės prezentaciją… Na, o kai tik grįšiu iš Lietuvos, bus ir knygos pristatymas mūsų puikioje, mieloje Lietuvos Ambasadoje Londone. Ateikite, aš atsakinėsiu į klausimus (jei tokių bus) arba vakaro vedėjas Andrius Užkalnis sugalvos man klausimų. Taip pat ten pradėsiu prekybą knygomis, nuo kiekvienos ten parduotos knygos skirsiu mažiausiai penkis svarus koplytstulpiui Lietuvių sodyboje atstatyti. Jei norite dalyvauti, užsiregistruokite. Visa informacija yra ambasados puslapyje.

Kitą savaitę Knygų mugė. Valiooooo… Ketvirtadienį vesiu kolegos ir šiaip puikaus rašytojo Andriaus Užkalnio knygos pristatymą. Penktadienį mano pačios išstojimas Gurmanų kampelyje. Niekaip nenusprendžiu, ką ten pagaminti? Kol kas sugalvojau šitaip: gal virsiu sriubą ir padarysiu greitus ir mėgstamus spagečius? Kitas mano pasirodymas Knygų mugėje šeštadienį, vasario 20 dieną, tame pačiame kampelyje su virykle 11 val… Ten vis dar ketinu gaminti Benedikto ar Karališkus kiaušinius ir gal Granolą arba Blynus. Tikrai nenoriu ten padaryti betvarkės ir chaoso, kurio tikrai, manau, bus :)) Juolab, kad viena valanda, tai tikrai ne marios laiko…

O dabar apie skumbrę. Puiki puikiausia žuvelė, stambesnė silkės pusseserė, labai puiki, skani ir nebrangi žuvis, o kaip žinia, žuvies mums reikia valgyti ir niekada jos nepamiršti. Ypač tų riebiųjų žuvelių, kuriose yra gerbiamų ir naudingų riebiųjų omega rūgščių, nes jos mus saugo nuo senatvės ir maitina mūsų smegenis ir visaip kaip vienas gėris tos omegos… Man skumbrė patinka ir karšto, ir šalto rūkymo, iš jos galima pridaryti visokių skanių užkandžių, salotų ir kitų gėrybių. Man, kaip sūrybių mėgėjai, tai tikrai nėra nieko geriau. Bet skumbrė man labai patinka ir šviežia, tiesiog paprasčiausiai stambaus malimo ruginiuose miltuose pavoliota ir iškepta alyvuogių aliejuje ant keptuvės. Kadangi ji pakankamai stipri ir rieboka žuvelė, prie jos labai prašosi griežinėlis citrinos ir kas nors traškaus, ir truputį aštraus. Šį kartą puikiai skumbrei į porą tiko paprastos morkų ir obuolių salotos su petražolėmis ir tais aštriais, iš Jorkšyro atsigabentais, krienais. Rūgštumui ir sūrumui aš labai esu pamėgusi ume plum padažą, kuris ir rūgštus, ir sūrus viename. Aišku, jei jo nėra, tai pakeiskite jį citrinos sultimis ir druska.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.