8241
Beatos virtuvė

Pupelių sriuba su ispaniška dešra

(2)

Stipri gera sriuba – ir pirmas, ir antras patiekalas…

Reikės:
  • stiklinės pupelių (pamirkytų per naktį)
  • 100 g pikantiškos (aštrios, bet čia kaip kam patinka) chorizo dešros. (Dešrą geriau rinktis tą, kuri skirta gaminti maistą, o ne iškart valgyti, nes ta, kur supjaustyta plonomis juostelėmis ir plati, yra skirta valgyti, o plonos trumpos dešrelės arba ilga plona dešra labiau tinka gaminti)
  • 100 g šaltai rūkyto kumpio (arba bacon, arba panceta, arba šoninės)
  • 3 morkų
  • 2 svogūnų
  • 1 saliero stiebo
  • 1 didelės bulvės (kaip be jos??? Bet, žinoma, galima apsieiti)
  • 2 lauro lapų
  • šaukštelio oregano
  • šaukštelio džiovinto baziliko
  • šaukštelio paprikos miltelių
  • 2 kupinų šaukštų koncentruotos pomidorų pastos (piurė dar vadinama)
  • druskos, pipirų
  • saujos šviežio baziliko

Turint minty, kad Rozai reikia numušti temperatūrą ir šiaip, kaip jau minėjau, dabar sriubų ir troškinių sezonas, pristatau šios dienos sriubą. Ai, dar apie pirštą – jis stebėtinai sparčiai gyja…

Taigi, grįžtame prie sriubos. Jau šimtą kartų minėjau, kad sriuba man – šventas reikalas. Būtinybė, kitaip tariant. O dabar – pupelių sriuba su chorizo. Aš ant chorizo esu ne juokais užsėdus. Kai paimu šmotą, tai ir tvoju su ja per troškinius, sriubas ir užkandas. O pupelės – įnoringos ponios – skanios, bet įnoringos, nes reikia nepamiršti jas pamerkti ir po to virti virti virti iki begalybės, bet kantriesiems atsilyginama nenusakomo, tik pupelėms būdingo, miltingo minkštumo sriubele. Tai jei turite paprastų baltų pupelių, cannelini dar vadinamos kartais jos, nepamirštame pamerkti prieš einant miegoti ir kitą dieną truputį daugiau laiko skirti – štai fantastiška sriuba garantuota. Tokia sriuba ir temperatūrą numuša, ir nuotaiką pakelia.

Kaip paruošti:

1. Nupilame vandenį, kuriame mirko pupelės, pupeles užpilame šviežiu vandeniu ir verdame verdame verdame… Druskos nededame, tik įdedame lauro lapą.
2. Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą chorizo, tai – riebi dešra, tai paleis krūvą rausvų riebaliukų, juose pakepiname šoninę, bacon, panceta arba šaltai rūkytą kumpį.
3. Šalia pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, kai jie suminkštėja, pakepiname kartu smulkintą salierą ir smulkiai pjaustytas morkas. Neskubame, nes laiko turime marias kol pupelės išvirs iki valgomų.
4. Kai visos daržovės pasitroškino, į tą keptuvę dar sudedame visus prieskonius, džiovintą raudonėlį, baziliką ir papriką. Pipirų užmalame, jei turime po ranka.
5. Kai pupelės jau pavirusios apie 40min., supilame keptuvės turinį į puodą su pupelėmis, įdedame pomidorų pastos.
6. Įpjaustome bulvę. Bulvę pjaustome senoviškai – įpjauname ir laužiame, nes reikia, kad suvirtų ir paliekame viską virti, kol pupelės suminkštės.
7. Dar reikės pripilti vandens, nes jis greitai išverda.
8. Kai jau pupelės suminkštėjusios, įdedame druskos, baziliko lapelių.
9. Pupelės vėliau sriuboje dar labiau leisis, tai reikės pripilti vandens, nes sriuba tirštės.

Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. EGIDIJA parašė:

    Sveiki, kadangi gyvenu su ispanu, tai man kartais tenka gaminti ispaniskus patiekalus, kad jis pasijustu siek tiek arciau tevynes, Narsiau internete ir atradau si recepta, nors visada pirmenybe skiriu Beatos receptams, taigi pabandziau ir likome l patenkinti, buvo skanu, aisku mesyte dejau truputi kitokia tai chorizo ir kaimiska rukyta palendrica su lasiniu ir skuryte. Tikrai buvo skanu ir jautesi dumo kvapas. Aciu uz gera recepta, mano draugui l patiko. Jis sake, kad galima ideti dar kraujines desros.Noreciau pabresti, kad gaminama pakankamai greitai.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.