8241
Beatos virtuvė

Višta su voveraitėmis

(2)
Reikės:
  • pusės litro voveraičių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno galvos
  • kelių riekelių šalto rūkymo kiaulienos šoninės
  • 2 vištienos ketvirčių padalintų pusiau arba 4 šlaunelių
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • druskos, pipirų
  • stiklinės balto sauso vyno
  • 1 šaukšto miltų
  • 2-3 šaukštų riebios grietinėlės
  • kelių šakelių petražolių

Turtingas ir gardus, višta maloniai išsitroškina  su baltu vynu, iš voveraičių, šoninės ir aišku svogūnu padarom padažą, kuris truputi sutirštinamas miltais ir grietinėle(bet tikrai galite miltų ir nedėti, jie nėra būtini, tiesiog padažas bus skystesnis, miltai tinka, jai turite padažą ištesti truputi ir norite kad jo būtų daugiau ir jis būtų tirštesnis) Be voveraičių čia tinka ir kiti grybai.

 

Ant viryklės užkaičiame keptuvę. Pilame į ją alyvuogių aliejų.

  1. Nuplautą vištieną pabarstome druska, pipirais ir dedame jos gabaliukus į įkaitusį aliejų keptuvėje. Gerai apskrudiname vištienos odelę iš visų pusių.
  2. Apkepintus vištienos gabaliukus dedame į puodą ar troškintuvą. Užpilame stikline balto sauso vyno, įberiame čiobrelių ir verdame, kol skystis užvirs bei išgaruos alkoholis. Pabarstome druska, pipirais, suma-iname ugnį ir paliekame ant viryklės troškintis apie 20 minučių.
  3. Kol vištiena troškinasi, pasiruošiame švarią keptuvę ir gabalėliais supjaustome šoninę. Šoninės gabaliukus suverčiame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname.
  4. Kai šoninė pakepa, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepame, kad svogūnas suminkštėtų.
  5. Nuplautas ir nusausintas voveraitės pirštais suplėšome į mažesnius gabalėlius ir sudedame į keptuvę su paskrudusia šonine bei svogūnais. Patroškiname apie 10 minučių.
  6. Išimame iš troškintuvo jau išvirusius vištienos gabaliukus.
  7. Į keptuvę su grybais įberiame šaukštą miltų, kad padažas sutirštėtų. Viską išmaišome.
  8. Į keptuvę, kurioje troškinosi vištieną supilame sultinį ir viską dar kartą išmaišome.
  9. Padažą su voveraitėmis pabaigiame užbalindami ji 2-3 šaukštais riebios grietinėlės, paskanindami druska bei pipirais bei papuošdami smulkintomis petražolėmis.
  10. Dalį paruošto padažo supilame į lėkštę, ant jo padedame vištieną. Ant viršaus dar užpilame likusio padažo bei pabarstome petražolėmis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Vynas parašė:

    O kiek laiko reikia virti ta vyna, kad isgaruotu alkoholis, nes man atrodo, kad man jis neisgaravo 🙁 Bet siaip padazas tai labai skanus isejo :)))

  2. Marija parašė:

    Ar galima vistienos ketvircius pakeisti file?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.