Yra toks posakis „match made in heaven“, kitaip tariant, „pagaminta danguje“. Manau, kad lazdyno riešutai ir šokoladas ir yra tokia dviejų gėrybių ideali sąjunga. Jau kuris laikas mintį audžiau, kad reikia išsikepti tokių sausainiukų/pyragėlių. Jei viskas pavyksta, tai jie tikrai yra idiotiškai skanūs…
Kai paragavo vienas gerb. žmogus, tai sakė taip:
– Nemeluok, kad pati darei – nupirkai!…
Kaip paruošti:
Kremui:
2 šaukštai maskarponės
2 šaukšteliai cukraus pudros
2 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (jei yra).
Prancuzijoje jie makaronais vadinami 🙂 Ir yra tikras delikatesas.
ne makaronais, o macaroon, kas yra migdolinis sausainis. cia, gal, sakyciau, leituviai pasiskolino sita zodi is uzsienio ir sugalvojo, kad jis tiks musu makaronams??
jie vadinami ne macaroons o macarons nes tai du skirtingi dalykai
http://4.bp.blogspot.com/-NILV6meNJco/UCJnipp9-SI/AAAAAAAAB7M/j2LOHD_KkMo/s640/macaron+vs+macaroon+DBG.jpg
Deja deja. Atsiversti tada zodyna reikia, kuriame aiskiai parasyta su dviem o. Kazkokie blogai nera man rodikliai, nes ir ten raso kas ka ismano. Zodynai o ne blogai ir ne wikipedijos yra tikros nuorodos.
Sveika,
plakant baltymus, jie turėtų pasidaryti kaip liukra? Nes sudėjus juos į blėtą man jie išbėga. Ką daryti? 🙂
Viskas lyg ir pavyko, taciau valgant jauciasi toks skonis, siek tiek rugstokas. Gal cia del to, kad vietoje maskarpones dejau paprasta varske?
na, tai Lina 🙂 pati ir atsakete i savo klausima! norejau sampano, bet geriau buratino limonada, kazkodel skonis nebuvo kaip sampano 🙂
Nu žiauriai geri šitie sausainiai.. Be proto skanūs 🙂
Sveiki, kepiau sausainukus ir tešla turi gautis kieta, naudojau migdolų miltus?
Sveiki,
isbandziau si recepta. As isivaizduoju, kad sie sausainiai viduje turetu buti minksti ? Man gaunasi trasku, kepiau du kartus (25 ir 20 min.) skirtinga laika – tas pats. Traskus gaunasi, nors ir skanus.