8241
Beatos virtuvė

Riešutiniai-šokoladiniai suvožtiniai

(13)

Jei viskas pavyksta, tai jie tikrai yra idiotiškai skanūs…

Reikės:
  • 200 g lazdyno riešutų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 150 g rudojo cukraus (maskovado arba dermerara)
  • 2 šaukštų kakavos
  • cinamono
  • 30 g juodojo šokolado

Yra toks posakis „match made in heaven“, kitaip tariant, „pagaminta danguje“.  Manau, kad lazdyno riešutai ir šokoladas ir yra tokia dviejų gėrybių ideali sąjunga. Jau kuris laikas mintį audžiau, kad reikia išsikepti tokių  sausainiukų/pyragėlių. Jei viskas pavyksta, tai jie tikrai yra idiotiškai skanūs…

Kai paragavo vienas gerb. žmogus, tai sakė taip:

–  Nemeluok, kad pati darei – nupirkai!…

Kaip paruošti:

  1. Lazdyno riešutus pakepinti ant keptuvės arba orkaitėje. Aš darau tai orkaitėje, nes keptuvėje daugiau šansų prisvilinti kokį vieną šoną. Ant skardos išberti riešutus, orkaitė vidutinio karštumo (180 C), ne ilgiau nei dešimt minučių, o gal net ir trumpiau, žodžiu, nežiopsoti… Kai pajusite malonų skrundančių riešutų kvapą, tai ženklas, kad reikia būt budriam ir nesudegint riešutų. Tikslas – kad nuo jų atšoktų ruda luobelė ir jie patys šiek tiek pagelstų…
  2. Riešutus pirštukais išlukštenti ir sumalti. Geriausia tai pavyks padaryti virtuvės kombaine, jei tokio nėra, tai tiks kavos malimo mašinėlė.
  3. Baltymus išplakti su cukrumi. Pradžioje cukraus įdėti tik du šaukštus ir paplakti, vėliau palaipsniui sudėti visą cukrų. Baltymai turi pavirsti į tokią tirštą, standžią masę.
  4. Baltymų masę sumaišyti su riešutais, įdėti porą šaukštų geros tamsios kakavos ir žiupsnelį cinamono. Gauta riešutinė-šokoladinė masė turėtų būti tirštoka. Šiek tiek tirštesnė, nei tiršta grietinė.
  5. Orkaitę įkaitinti (170-180 C). Ant skardos patiesti kepimo (sviestinio) popieriaus ir šaukšteliu dėti riešutinę masę. Man pavyko padaryti 16 sausainukų. Kepti apie 20 minučių.
  6. Iškepus truputį atvėsinti ir atsargiai nuimti (peiliu ar mentele) nuo popieriaus, kad visai atvėstų.

Kremui:

2 šaukštai maskarponės

2 šaukšteliai cukraus pudros

2 šaukšteliai kakavos

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (jei yra).

  1. Viską sumaišyti. Tepti ant sausainio, ant viršaus dėti dar vieną. Žodžiu, sausainių suvožtinis.
  2. Finalas: ištirpinti truputį juodo šokolado (apie 30 g). Aš tai padariau mikrobangų krosnelėj. Porai minučių įdėkite, bet atsargiai, nesudeginkit, nes labai greitai sudegti šokoladas moka. Išimti iš mikrobangės, kai dar šokoladas nevisai ištirpęs, pamaišysit ir baigs tirpti (Dėl tokio kiekio tingėjau virti vandenį, dėti ant jo bliūdą ir ten tirpyti šokoladą, kaip priklausytų tirpdyti šokoladą). Šaukštelį mirkyti šokolade ir apšlakstyti riešutinius suvožtinius.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. bandziusi parašė:

    Sveiki,

    isbandziau si recepta. As isivaizduoju, kad sie sausainiai viduje turetu buti minksti ? Man gaunasi trasku, kepiau du kartus (25 ir 20 min.) skirtinga laika – tas pats. Traskus gaunasi, nors ir skanus.

  2. makaronai parašė:

    Prancuzijoje jie makaronais vadinami 🙂 Ir yra tikras delikatesas.

  3. nesupratanti parašė:

    Sveika,
    plakant baltymus, jie turėtų pasidaryti kaip liukra? Nes sudėjus juos į blėtą man jie išbėga. Ką daryti? 🙂

  4. Lina parašė:

    Viskas lyg ir pavyko, taciau valgant jauciasi toks skonis, siek tiek rugstokas. Gal cia del to, kad vietoje maskarpones dejau paprasta varske?

    • gabi parašė:

      na, tai Lina 🙂 pati ir atsakete i savo klausima! norejau sampano, bet geriau buratino limonada, kazkodel skonis nebuvo kaip sampano 🙂

  5. Edita parašė:

    Nu žiauriai geri šitie sausainiai.. Be proto skanūs 🙂

  6. ramee parašė:

    Sveiki, kepiau sausainukus ir tešla turi gautis kieta, naudojau migdolų miltus?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.