8241
Beatos virtuvė

Ekologiškos ir skanios AUGA sriubos – reikia tik pasišildyti!

(0)

Ko jau ko, o Lietuvoje tikrai trūko geros paruoštos sriubos, kurią tik pašildyti tereikėtų. Aš be sriubos nė dienos, bet kas sriubas verda, tas žino – gera, tiršta, skani sriuba yra ne dešimties minučių reikalas. Jei gražiai ir lėtai nepakepinsi šventosios sriubos trejybės – svogūnų, morkų ir salierų, geros sriubos nesitikėk. Dar gyvendama Londone kartais mėgdavau nusipirkti jau išvirtos sriubos, ten jų rūšių ir skonių galybė, o Lietuvoje iki šiol galėjome tenkintis tik užpilamomis sriubomis iš pakelių arba stiklainių.

Tad su entuziazmu sutikau lietuvių ekologiško ūkio AUGA naujieną – tirštas, skanias, kaip namie virtas sriubas, pagamintas iš AUGA ekologiškuose ūkiuose užaugintų daržovių. Gražiai ir patogiai supakuotos, o ir skonis – tikrai nesitikėjau, kad bus toks geras. Po degustacijų pakoregavome vos vienos morkų sriubos skonį, visos kitos buvo idealios. Todėl ilgai nesvarstydama sutikau – taip, aš galiu rekomenduoti šias sriubas, ir užklijavome ant pakuočių „Beatos virtuvė“ rekomenduoja“ ženkliuką. Reikšmingas faktas, jog šiose sriubose sugulė ekologinio žemės ūkio AUGA natūraliai, nealinant žemės ir be chemikalų Lietuvoje užaugintos daržovės.

Šią sriubą drąsiai rekomenduoju skubantiems ir darbo vietoje valgantiems žmonėms ir, žinoma, mamoms, kurios jaudinasi, kad iš vakaro savo vaikams nespėjo ko nors vertingo pagaminti. Manau, tai geriausias pasirinkimas.

  • Šių sriubų nereikia laikyti šaldytuve – net ir be konservantų jos galioja ištisus metus (dėl unikalios Portugalijoje gaminamos naujausios kartos pakuotės).
  • Patogu šildyti (galite tradiciškai puode, mikrobangų krosnelėje ar tiesiog su visu pakeliu pamerkti į užvirintą vandenį).
  • Puikus skonis ir nepriekaištinga sudėtis, gausu ekologiškų daržovių teikiamų privalumų.
  • Patogi ir gamtos neteršianti pakuotė. Tikima, kad ateity tokia pakuotė pakeis stiklą ir skardines, nes ją gaminant mažiau teršiama aplinka.

Trinta pomidorų sriuba

Buvau nustebinta, kokia ryški ši sriuba, – rimta pomidorinė, tiršta ir sodri. Ją galite net šiek tiek atskiesti sultiniu, pridėti grietinės arba grietinėlės, jei norisi mažiau intensyvaus skonio. Man ši pomidorų sriuba skaniausia su lašu balzaminio acto, baziliko lapeliu ir šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Duokite dar gardžios itališkos duonos, ir atostogos bus namuose, iš jų nė kojos neiškėlus.

Trinta pievagrybių sriuba

AUGA yra didžiausia grybų augintoja Baltijos šalyse, tad galite būti ramūs – grybų šiai sriubai tikrai niekas neskaičiavo ir jų negailėjo. Šiuos ekologiškus grybus AUGA užaugino nenaudodama jokių pesticidų ar kitų cheminių priedų, darbuotojai tuos grybus rankomis surinko. Grybų skonio ir tirštumo čia labai daug – kai šildysit sriubą, visi namai jais kvepės. Valgau šią sriubą su šiek tiek grietinėlės ar pieno, daug juodųjų pipirų ir smulkintomis petražolėmis.

Burokėlių sriuba

Didžiausius reikalavimus, žinoma, kėliau savo mėgstamiausiai burokėlių sriubai, galvojau, jie man čia tikrai sunkiai įtiks… Bet AUGA sriuboje burokėliai atsiskleidžia visu savo gerumu. Sriuba nei prėska, nei rūgšti, burokėlių nei per daug, nei per mažai. Tikriausiai visi žinote, kuo skiriasi gera burokėlių sriuba nuo prastos, tai ši neabejotinai patenka į skaniausių burokėlių sriubų kategoriją.

 

Trinta morkų sriuba su kokosų pienu

Trinta morkų sriuba man priminė restoranuose patiekiamą sriubą: sodri, tiršta, šiek tiek salstelėjusi. Šią sriubą lengviausiai iš visų galite keisti pagal savo pomėgius. Norite egzotiško skonio – gardinate aitriosiomis paprikomis, imbierais ar kariu. Norite sočiau – beriate krutonus ir tarkuotą kietąjį sūrį. Labai švelni ir maloni sriuba, ekologiškos AUGA morkos šviečia iš tolo ir yra kažkokios… na, ypatingai skanios.

Trinta daržovių sriuba

Ekologiškos AUGA morkos, kopūstai, bulvės, šparaginės pupelės, žalieji žirneliai, saldžiosios paprikos – visos mamos svajoja, kad jų vaikai kuo dažniau valgytų tokias daržovingas sriubas. Patiks ir suaugusiesiems, nes daugybė sriuboje verdamų daržovių virsta puikaus skonio sultiniu. Pašildžiusi šią sriubą aš dar įmečiau saują špinatų. Tiktų ir švieži žalieji žirneliai, ir viena kita sezoninė prieskoninė žolelė.

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV-kaledos-baneris-300x250px.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.