8241
Beatos virtuvė

Žuvies diena: žuvies – apkepas/pyragas

(0)

Aš vėl pagavau save valgančią mėsą, tiesą sakant, kažkaip pradėjau valgyti ir viskas. O šiandien jau ir vasario pirmoji… Tai šiaip, rašau sau du už valią, nes kaip žinia, sulaužiau įžadus argentinietiškame restorane pirmiausia, po to save pagavau su kotletu burnoje ir t. t… Bet praėjusį mėnesį su visa šeima dėl to mažiau valgėme mėsos, daugiau žuvies ir daržovių, o tai visuomet yra labai gerai. Aš kažkada užsiminiau apie bemėsius pirmadienius, tai va, vis stengiuosi juos įgyvendinti.

O dabar apie žuvį. Praėjusią savaitę nusipirkau šviežios silkės ir užpyliau druska, tai eisiu tikrinti, ar pavyko man sūdyta silkė, ar ne… Žuvies pyragas namuose neretas svečias ir šiaip visur kur populiarus patiekalas. Bet ne visuomet norisi tų bulvių. Tai yra dar kitas variantas su džiūvėsėliais, tai išeina beveik taip pat, lyg žuvį keptumėte džiūvėsiuose pavoliotą… Tik viskas viename ir taukų mažiau. Šis žuvies apkepėlis man labai patiko… Viskas labai paprasta: žuvis, porai, grūdėta varškė ir ant viršaus – džiūvėsėlių pakrapnota. Aš džiūvėsius, tiesa, dar su pesto truputį sumaišiau, bet tik dėl to, kad buvo šiek tiek likę indelyje…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.