8241
Beatos virtuvė

Ypatingieji triufeliai: nulis kalorijų už toną malonumo

(13)

Esu tikra, kad pasigaminti šituos nulinių kalorijų triufelius yra žymiai lengviau nei tuos – su kalorijomis. Ir ne todėl, kad esu natūralios kosmetikos gamintoja, o todėl, kad tai padaryti tikrai paprasta… Ir dar esu tikra, kad jus, kaip ir mane, prieš Kalėdas apima manija – šiais metais dovanas, bent mažytes, gaminsiu pati!

Nesakysiu, ar kasmet man pavyksta. Tačau šiais metais turiu nemažą viltį, kad tikrai pavyks. Jei ir jūs turite panašių norų, pasidalinsiu savo planais – draugėms gaminti vonios triufelius! Kai perskaitysite receptą, sutiksite, kad net nepamėginti jų pasidaryti būtų net truputį gėda, taip viskas paprasta. O dar, kai žinai, kad ištirpinti karštoje vonioje jie suminkština vandenį, kartu ir odą, paskleidžia malonų aromatą ir veikia aromaterapiškai. Taip pat pamaitina odą, nes juose gausu kakavos aliejaus, kuris žiemą nepakeičiamas, ypač, kai juo lepinama drėgna oda.

Į tokius triufelius galite pridėti papildomų priedų pagal savo norus. Šiek tiek molio pavers vonią detoksikuojančia, šiek tiek levandų – raminančia, šiek tiek šaltalankių aliejaus – raminančia odos sudirgimus, ir taip be galo, be krašto. Tereikia fantazijos ir į mažytį daiktelį sutalpinsite didelį malonumą.

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

Dar viena gera žinia, kad beveik visas sudėtines dalis rasite savo virtuvėse. Vienintelis, dėl kurio galbūt reikės užsukti į aliejaus parduotuvę – kietasis kakavos aliejus (dar vadinamas sviestu). Kita vertus, jei mėgstate suktis virtuvėje, neabejotinai reikalų aliejaus parduotuvėse turite dažnai.

5 mažiems „šokoladiniams“ triufeliams reikės

58 g valgomosios sodos

50 g kietojo kakavos aliejaus (sviesto)

25 g citrinų rūgšties

17 g kukurūzų krakmolo

4 g (maždaug arbatinio šaukštelio) kakavos miltelių

eterinio aliejaus (kvapą rinkitės pagal savo pomėgius)

anyžių žvaigždžių (arba bet kokių prieskonių papuošimams)

Gamybos procesas

  •  Išlydykite kietąjį kakavos sviestą, naudodami metodą „indas inde“, kaip parodyta nuotraukoje. Taip aliejus neįkais per daug ir nepraras savo gerųjų savybių, neprisvils prie puodo kraštų.

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

  •  Ištirpdytą aliejų sumaišykite su soda, citrinų rūgštimi ir krakmolu. Jei darote „šokoladinius“ triufelius, įdėkite ir kakavos miltelių (jei norite ryškiai geltonų triufelių, įmaišykite šaltalankių aliejaus), šiame etape maišomos ir kitos sausos sudėtinės dalys, jei planuojate jas naudoti – molis ir pan. Viską gerai išmaišykite.

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

  •  Masei šiek tiek pravėsus, bet dar nepradėjus stingti (!), įlašinkite pasirinkto eterinio aliejaus. Jei lašinsite į per karštą masę, kvapas greičiau išgaruos.

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

  •  Kvapnią masę supilkite į pasirinktą formelę. Aš naudojau vienkartines plastikines taureles, iš kurių vėliau lengva išimti triufelius, jas tiesiog sulaužant. Formai išgauti puikiai pasitarnaus ir silikoninės formelės sausainiams ar saldainiams (nuo to priklausys ir triufelio dydis).

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

  •  Supylusios masę į formeles galite ją puošti – rožių žiedlapiais, anyžių žvaigždėmis, pipiriukais, kadagių uogomis (tik visada prisiminkite, kad puošti reikia saikingai, kad vėliau tie papuošimai neužkimštų kanalizacijos).
  •  Aš šį kartą dar sugalvojau pagaminti ir „šokoladinį“ ežį voniai. Tam panaudojau geležinę sausainių kepimo formelę, kuri šiek tiek nepatogi, nes neturi dugno ir vėliau triufelį buvo gana sunku išimti – reikėjo jį „palaužyti“ prie kraštų, kad atšoktų nuo formelės. Bet turinčios kantrybės, galite paeksperimentuoti. Savajam ežiui panaudojau kelių spalvų masę.

Beatos virtuve_uogauoga_triufeliai voniai

  •  Išpilstytus ir papuoštus triufelius su visomis formelėmis sudėkite į šaldytuvą sustingti. Priklausomai nuo dydžio, maždaug per 40 min. gaminys sustings ir… Viskas!

uogauoga_Lena_Beatosvirtuve_smeg

Linkiu Jums gražių švenčių ir geros nuotaikos, bei kūrybinės mūzos rūpinantis kalėdinėmis dovanomis. O kad nebūčiau tik pamokslautoja, „Uoga Uoga“ vardu noriu steigti kalėdinių prizų ir jums! Trys iš jūsų laimės mūsų gaminamą natūralią pudrą arba skaistalus su gintaru. Patinkančią spalvą galėsite išsirinkti pačios mūsų salelėse arba internetinėje parduotuvėje.

skaistalai uogauoga_Beatos virtuve

liepu medus_uogauoga_Beatos virtuve

Lena Sokolovska yra viena iš natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ įkūrėjų ir knygos „Gaminame kosmetiką namuose su Uoga Uoga“ autorių.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. Raimonda parašė:

    Sveiki. Susigundžiau ir aš padaryti muiliukų 🙂 tik bėda, kad aš ne LT ir nesu mačiusi citrinos rūgštelės birios… Gal ją galima kuo kitu pakeisti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Raimonda, aš jums perduodu Uoga Uoga atsakymą: „dėl citrinos rūgšties, deja, atitikmens šiam receptui nėra. Bet Citric Acid (kaip jis vadinamas angliškai) milteliais, ko gero, turėtų turėti atitikmenį kiekvienoje kalboje ir šalyje, bent iš patirties gyvenimo Danijoje žinau, kad daugelį dalykų jie tiesiog kitaip vadina… Tai patarimas mėginti ieškoti, o jei nepavyks, tuomet prašyti, kad kas pakutį atsiųstų…“

  2. aušra parašė:

    Kaip įdomu, o čia tas kietasis kakavos aliejus (sviestas) kur vaikystej į pieną nuo kosulio dėdavo mama ?:)
    o keksiukų formelės popierinės tinka?

    • Beata Nicholson parašė:

      Štai, ką sako Uoga Uoga: „kadangi mūsų mamos nedarė tokių receptų, mes tiksliai negalim pasakyti, ar čia tas pats aliejus, kurį naudojame ir mes, bet faktas, kad tas kakavos aliejus iš kurio mes darom triufeliukus – kvepia skaniai šokoladu, tikrai naudojami maistui, tad greičiausiai kalba eina apie tą patį. Jei formelės kietos, kartoninės, galima bandyti, bet jei tos plonos – nesigaus forma.“

    • Rasa parašė:

      Taip, tas pats. Siaubingas vaikystės prisiminimas, tas karštas pienas su ištirpusiu kakavos sviestu 🙂 bet išties labai labai veiksmingas nuo kosulio

  3. milana parašė:

    Bandysiu!!! Tik idomu, ar pavyks… 😛

  4. PinkCity parašė:

    O ką reikia daryti, norint laimėti prizų?

  5. Julija parašė:

    O ko reikia įdėti, kad būtų ryškiai žalias arba salotinis?

  6. Rita parašė:

    O mes pabandėm! Ir mums pavyko 🙂 Ačiū už nuostabius receptus! Gražių, jaunių, kvapnių ir labai mielu švenčių! 🙂

  7. Rūta parašė:

    Sveiki, o bulvių krakmolas netinka?

  8. Ieva parašė:

    Sveiki, pabandziau, bet nelabai gerai gavosi… Kazhkaip is kart pasitikejau Beatos puslapiu ir nusipirkau visus produktus. Bet .. triufeliukai labai birus, isimant is formeliu daugelis subyrejo… Ir dar vienas dalykas: supilti mases i indelius nepavyko, nes mase tokia tirsta tirsta ir sudejus i indelius ji lyg ant mieliu pakilo. Miela Beata, buk gera, pabandyk pati arba kokia tavo pagalbininke naujus receptus:) Po tavo pabandymu viskas gaunasi:) Ideja sauni, bet man idomu butu suzinoti, ka ne taip padariau. Kaitinti reikia tik kakavos sviesta. Paskui viska sumaisyti ir viskas. Ar reikia dar pakaitinti gauta mase? Pastebejau, kad sutrupejo butent tie triufeliai, kurie labai pakilo. Toks jausmas, kad mieline tesla indeliuose buvo:) Gal reikia sudeti i indelius ir greitai i saldytuva? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Ieva, paklausime Uogos Uogos, kad patikslintu receptus

    • Miglė parašė:

      Miela, Ieva, labai gaila, kad per švenčių šurmulį tik dabar perskaitėm jūsų komentarą. Bet džiugu, kad kituose komentaruose, žmonės džiaugiasi, kad jiems pavyko 🙂 Sukom galvą, kas ir kodėl nutiko, kad jie nepavyko jums – nes receptas tikrai tikslus, jei jo laikėtės – tiesiog privalėjo pavykti. Mes pačios pagal šias proporcijas ir gaminam ir parduodam – kasdien, o ir po šio įrašo gavom nuotraukų su padariusiųjų darbeliais 🙂
      Greičiausiai į jūsų mišinį pateko vandens, galbūt buvo šlapios ar drėgnos jūsų naudotos formelės? Arba indas, kuriame maišėte? Kadangi sudėtyje yra sodos, tuomet tie „sprogimai“, kaip jūs pavadinote realūs ir formos išgauti nepavyksta. Šiame recepte nėra nei lašo vandens ir jo reikėtų vengti. Tikimės kitą kartą tikrai pavyks!

      Su geriausiais linkėjimais, Uoga Uoga komanda

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.