8241
Beatos virtuvė

Vulkanų bėdos ir topinambų (t.y Jeruzalės artišokų), vištienos bei porų sriuba

(0)

Laba diena su vištiena. Man šiandien kokia tai bloga diena: visų pirma, Izabelė darželyje sugebėjo taip trenktis į radiatorių, kad turi didžiausią pasaulyje mėlynę, gumbinio pavidalo su prakirstu kraujuotu (!!!!!!!) viršumi („aš nebėgau, aš ėjau ėjau ir griuvau“). Antra, kažkaip labai susijaudinau iki pamatų dėl to vulkano (Izabelės mėlynė, beje, irgi atrodo kaip ugnikalnis) ir tų pelenų debesies, nes jis, atrodo, užkloja storu dulkių ir nevilties sluoksniu potencialų smagų savaitgalį su draugėmis… Trečia, jau labai seniai nerašiau į blog‘ą ir suprantu tik vieną dalyką, kad tas nerašymas labai blogai veikia ir mane pačią, ir blog‘ą. Tada vis sunkiau ir sunkiau ką nors išrinkti, ką čia dabar įdėti ir taip toliau, ir panašiai – visokie nesąmoningi klausimai pradeda kilti. Na, o ketvirta tai buvau suplanavus ir tą, ir aną padaryti, ir nieko nepadariau. Žodžiu, viskas blogai.

Tai dabar pasikelkime nuotaiką kuo greičiausiai. Šilta sriuba, manau, tiks. Beje, vakar turėjome svečių ir aš kepiau vištą, tai paskui iš tų skanių vištos griaučių išviriau sultinį ir paprasčiausią pasaulyje sriubą: morkos ir bulvės. Kai apvirė truputį, patraiškiau viską su bulvių košės trintuvu, kad pasidarytų tokia klampesnė. Ir supratau vieną dalyką, kurį seniai žinojau: paprasti dalykai kartais būna geriausi dalykai.

Dabar apie kitą sriubą. Kai buvau LT, užsisakiau visokių maistų iš „Tikro maisto“. Ir ką gi, tarp jų ir tokių dalykų kaip topinambai. Ją gavusi supratau, kad tai ne kas kitas, kaip Jeruzalės artišokas. Suprantu, naujai Lietuvos ūkininkų kultivuojama daržovė. Tas Jeruzalės artišokas/ topinambas yra visokeriopai naudingas ir skanus. Tik vienas dalykas mažas – jie lengvai užknisa, kai reikia juos nulupti ir žemes nuplauti, bet nieko tokio, viskas įmanoma. Na, o skonis tai tarp saulėgrąžos ir bulvės kažkur pasiklydęs, toks kreminis riešutinis. Juos pvz., Velykų stalui kepėme orkaitėje su morkomis. Arba man labiausiai patinkantis panaudojimo būdas yra – į sriubą. Taigi, pasiknisau archyvuose ir radau trintą topinambų, porų ir vištienos sriubą.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.