8241
Beatos virtuvė

Vištienos suktinukai su abrikosų pesto

(2)

Aš vakar savo poniai sakau:

– Tu esi mano višta.

– Ne, ne vištaaaa, – sako mano ponia. – Aš – tavo gražuolė…

O dabar – apie gražuoles vištas arba tiksliau – gražuolių vištų krūtinėlių suktinį… Iš esmės, taip: vištos krūtinėlę paruošti – juokų darbas, o ir įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal poreikius ir šaldytuvo bei spintelės turinį. Aš jau esu čia užsiminus apie savo meilės romaną su baziliku, tai čia viena iš to romano serijų… Technologija paprasta ir tokia pati, kaip prieš tai buvusio kiaulienos suktinio: vištos krūtinėlę išmušti iki plonumo, jei ji stora, tai per pusę perpjauti – atidaryti ir, pakišus ją po maistine plėvele, gerai su mėsos plaktuku prasieiti. Toliau belieka tik norimą įdarą paruošti ir gražiai įsukti, kad viskas gerai laikytųsi ir višta neišdžiūtų, dar nekenkia apvynioti suktinį su šoninės (bacon) juostele arba, jei jau labai bagoti esam, tai kokiu parmos kumpiu ir tada tik į orkaitę kokiam pusvalandžiui ir prabangi vakarienė – ant stalo. Su bulvyčių koše ar traiškytom šviežiom bulvėm su špinatais, ar šiaip daržovėm.

Tai tiek apie gražuoles vištas…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Jurga parašė:

    Miela Beata, pirmoje savo knygoje jus publikuojate recepta: „Vistienos suktinukai su abrikosu idaru“. Siaip man viskas ten aisku (kalbant apie idara), bet kas yra „kreminis suris“? Ar tai lydytas suris, ar varskes tepamas suris? Aciu uz atsakyma:)

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.