Spausdinti

Aš vakar savo poniai sakau:

– Tu esi mano višta.

– Ne, ne vištaaaa, – sako mano ponia. – Aš – tavo gražuolė…

O dabar – apie gražuoles vištas arba tiksliau – gražuolių vištų krūtinėlių suktinį… Iš esmės, taip: vištos krūtinėlę paruošti – juokų darbas, o ir įdarą kiekvienas gali pasirinkti pagal poreikius ir šaldytuvo bei spintelės turinį. Aš jau esu čia užsiminus apie savo meilės romaną su baziliku, tai čia viena iš to romano serijų… Technologija paprasta ir tokia pati, kaip prieš tai buvusio kiaulienos suktinio: vištos krūtinėlę išmušti iki plonumo, jei ji stora, tai per pusę perpjauti – atidaryti ir, pakišus ją po maistine plėvele, gerai su mėsos plaktuku prasieiti. Toliau belieka tik norimą įdarą paruošti ir gražiai įsukti, kad viskas gerai laikytųsi ir višta neišdžiūtų, dar nekenkia apvynioti suktinį su šoninės (bacon) juostele arba, jei jau labai bagoti esam, tai kokiu parmos kumpiu ir tada tik į orkaitę kokiam pusvalandžiui ir prabangi vakarienė – ant stalo. Su bulvyčių koše ar traiškytom šviežiom bulvėm su špinatais, ar šiaip daržovėm.

Tai tiek apie gražuoles vištas…

Vištienos suktinukai su abrikosų pesto

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

3 vištienos krūtinėlių

Įdarui:

Stiprios saujos abrikosų džiovintų (jie tokie minkšti ir saldūs, o ne kokie apdžiūvę ir susiraitę turėtų būti)
1 labai kupino šaukšto cream cheese arba kreminio sūrio (philadephia arba panašaus)
2 šaukštų tarkuoto parmezano
20 gražių, didokų baziliko lapelių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Abrikosus supjaustyti, bazilikus suplėšyti ir sumaišyti su kreminiu sūriu, parmezanu, aliejumi ir trintu ar smulkintu česnaku, įdėti druskos ir pipirų, padalinti įdarą į tris vienodas dalis.

2

Krūtinėlę išmušti, kad pasidarytų ne storesnė, nei centimetro dydžio.

3

Krūtinėlę patiesti, ant jos dėti šaukštą įdaro ir viską gražiai suvynioti taip, kad įdaras pasislėptų mėsoje ir nekristų per kraštus. Jei krenta, galima mediniais pagaliukais užtvirtinti ir dar viską apvynioti plona šoninės juostele (bacon ar pančeta, ar parmos kumpiu).

4

Sudėti į indą, atsparų karščiui, ir pašauti į orkaitę 200 C kokioms 30 minučių… Išbėga tokio padažiuko, tai jo neišmesti, o ant suktinių užpilti prieš valgant…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Puikus receptas – šįvakar gaminome, net maistui išrankūs vaikai prarijo kaip saldainius (aš dariau iš mažesnių vištienos gabaliukų, tai gavosi tokie kąsnio – dviejų suktinukai). Nubalsavome, kad įsitrauksim į mėgstamiausių šeimos receptų sąrašą. Ir priėjom bendros išvados, kad tai taip pat puikus patiekalas, kai lauksime gausesnio būrio svečių – „stovėjimo prie puodų” beveik nėra, o gardu kaip du medu. Ačiū, Beata:)

  2. Labai labai skanu, staciai super 🙂 tik norejau paklaust, jei pavyzdžiui ruošiamasi iš vakaro, ar kita diena kepami suktinukai bus tokie pat tobuli, ar nepraras sultingumo ar siaip ko blogo nenutiks ;)) aciu

Rašyti komentarą