Visi mėgsta keptą vištą, tad jei atsitiko toks stebuklas, kad liko keptos vištos iš po vakar… Tarkime, sekmadienį laukėt svečių, pusė jų neatėjo – liko pusė vištos… Kuri, aišku, skani ir šiaip šalta ar su majonezu ir garstyčiom, ar su mango chutney trupučiu sumaišytą ant šviežios čiabatos į sumuštinį… Alkūnes galima nusigraužti, kaip skanu… Aš labai mėgstu, kad keptos vištos liktų, taigi ramiu veidu 2 suaugusiem ir 2 vaikam darau didelę keptą vištą, nes žinau, kad tai, kas liko, sudorosiu iki paskutinio kauliuko dar geresniais būdais. Iš griaučių privalu išvirti sriubą, o visą likusią mėsytę kaip panaudoti, jei jos liko, irgi yra tūkstantis ir vienas būdas. Ši mišrainė – vienas iš jų. Parduotuvėse, turbūt pastebėjot, būna tokių įmantrių ryžių mišinių pirkti: laukiniai (juodi, ploni, ilgi) ryžiai, sumaišyti su paprastais ilgagrūdžiais.
Taigi keptų morkų ir keptos vištos mišrainė su laukiniais ryžiais.
salotos super 🙂 darysiu ir darysiu dar
nuostabi mišrainė. ir greitai paruošiama ir rezultatas glostantis širdį 🙂