8241
Beatos virtuvė

Višta garstyčių ir medaus padaže

(11)

 

Labai malonus patiekalas paprastai ir kartu ne kasdieniškai vakarienei.
Medus ir garstyčios prancūzams, kaip mums – kugelis ir grietinė… na, gal ir toks mužikiškas palyginimas…na, arba, kaip mums – varškės sūris ir kmynai 🙂 gal geresnis dabar…
Per daug negražbyliausiu, bet prancūziškos pilnagrūdės garstyčios su lietuvišku rapsų medumi ir lietuviškais čiobreliais keptuvėje tikrai nesusipjovė..
Aš naudoju tokiam patiekalui vištienos kojas, jų mėsa man daug labiau patinka už krūtinėlę, nes minkštesnė ir skanesnė… patiekalas pasigamina per maximum keturiasdešimt minučių….
labai skanu, taigi:
Vištos kojos keturios
Du kupini šaukštai medaus
Du kupini šaukštai garstyčių
Čiobrelių ryšelis
Balto vyno
Druskos, pipirų aliejaus

Vištieną pasūdom, keptuvėje gerai įkaitinam aliejų ir iš visų pusių gražiau apskrudinam vištienos gabalus. Išimam iš keptuvės ir dedam į orkaitei atsparų indą. Į keptuvę (jei liko daug aliejaus ar višta pridegė, tai aliejaus perteklių nupilam arba iš viso išplaunam keptuvę ir įpilam naują šaukštą aliejaus). Tada ten dedam du šaukštus medaus, pipirų, du šaukštus garstyčių, čiobrelio džiovinto (aš, kai tingiu eiti į lauką skinti šviežio, naudoju Martynuko dovanotą čiobrelių arbatą :)). Medus išsilydo, susimaišo su garstyčiom ir tada užpilam (tiksliau užtepam , nes pakankamai tiršta bus) ant vištos, tada į indą šalia vištos įpilam nedidelę stiklinę balto vyno. Ant indo su višta uždedam folijos, apkamšom šonus, pusiau sandariai, ir dedam į 190 C karštumo orkaitę, pusvalandžiui.
Po pusvalandžio višta jau turėtų būt tikrai iškepus, foliją nuimame, inde susikaupusį skystį nupilame atgal į keptuvę (jis toks pusiau skystas bus) ir keptuvę statome ant ugnies ir verdame , kol padažas sutirštės. Paragaujame, jei trūksta, įdedam dar druskos ar pipirų ir, jei turite, dar nedidelį šaukštelį dijono garstyčių, čia tam, kad dar labiau užtvirtintume garstyčių natą. O višta tuo metų lieka orkaitėje – truputį apdžiūva ir apkepa. Man skaniausia su šparaginėm pupelėm. Ant daržovių dedam vištą, užpilam padažu ir skanaus.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Lina parašė:

    labai geras receptukas :)) tik kadangi neturiu orkaitės tai kepiau viską keptuvėje. šiaip jau vištų kojelės yra mano silpnoji vieta (t.y. praktiškai niekad skaniai neišeina), bet šį kart tikrai buvau patenkinta ir aš ir mano šeima :)))) Ačiū, Beata 😉

  2. […] iš vištienos: labai gardus itališkas – vištos scalopini su marsala receptas ir višta su garstyčiomis ir medumi. Taip pat, aš dar galėčiau ir įvairiom daržovėm reklamos kampaniją pravesti, savaime […]

  3. bj parašė:

    kaip tik siandien ir pietums pagaminau,mmm labai skanus patiekalas,mums patiko.Aciu Beatai 🙂

  4. kristina parašė:

    Ketinu siandien pabandyti tai pagaminti draugu vakareliui. Tikiuosi pavyks 🙂

  5. […] dalykai kaip pvz ispaniškai inspiruota višta, arba ir vasarą, ir žiemą džiuginanti vištiena medaus ir garstyčių padaže.  Bet aišku puikiausiai galima apsieiti ir be mėsos, aštri moliūgų sriuba su krevetėmis, […]

  6. Rimantė parašė:

    Tobulai skanus marinatas vištienai! O taip marinuoti sparniukai yra didžiausias vyro delikatesas. Jei tik iškepčiau, tai jis tikriausiai kiekvieną dieną galėtų juos valgyti :)))

  7. Ausra parašė:

    niam niam. as dar iberiau sauja smulkintu riesutu ir sauja saulegrazu seklu.

  8. Elona parašė:

    Buvo labai skanu! Ir tikrai nėra labai sudėtinga pagaminti 🙂 Tiesa, man padažas gavosi šiek tiek skystokas, tai į dėjau krakmolo ir buvo liuks 🙂

  9. inga parašė:

    o kokios garstyčios dedamos?

  10. […] derinys, net ir mano bloge vienas pirmųjų receptų sulaukusių didelio aplodismentų kiekio buvo višta garstyčių ir medaus padaže. Lygiai taip pat šis derinys tiesiog pirmom natom groja prie lašišos švediškai. Aš, tiesą […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.