8241
Beatos virtuvė

Visai neišprotėjau – jau metas ruošti atsargas žiemai

(4)

Aš vis pasidžiaugiu, kad ant Lietuvos yra tiek daug šaunių, mąstančių, energingų ir vienokį ar kitokį gyvenimo būdą propaguojančių žmonių, o jei dar savo patirtimi, atradimais ir gerais patarimais dalijasi su kitais – visai gerai.

Jei kažką nugirstu naujo ir man aktualaus, stengiuosi labiau pasidomėti ir štai taip aptikau blogą „Ieškantys mėnulio“, kurį rašo Andrius ir jo žmona Martina. O visai visai neseniai eilinę dieną lofte užvirė diskusija apie kavą – gerai čia ar blogai ta kava ir čia kaip tik pasitaikė Andriaus drūti akmenukai ir į vieną daržo pusę, ir į kitą. Na bet ne apie kavą šiandien.

Taip jau atsitiko, kad pažįstami per pažįstamus (visi žinom, kad Lietuva giminių, draugų ir pažįstamų kraštas) mane suvedė su Andriumi, o kad jau susipažinome, tai galima ir į svečius pasikviesti. Taigi, šiandien Andrius, pats save pristatantis kaip užkietėjęs ITišnikas su liguistu potraukiu domėtis sveika mityba, tvirtai drūtai ir aiškiai kaip ant delno pasakoja, kaip protingai ir išmintingai pasiruošti atsargų žiemai. Visi žinom, kada reikia tepti slides žiemai, taigi, paskaitykite, kaip.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Kristina Nielsen parašė:

    Norėčiau patarimo dėl cukinijų. Kaip jas galima užšaldyti? Ar padėtų blanširavimas? Pernai užšaldžiau pjaustytas kubeliais, tai atlaidinus konsistencija buvo kaip trintukų. Neįmanoma niekur panaudoti…

  2. Laura parašė:

    o bazilikai? Negi tik džiovinti belieka, norit juos išsaugoti ilgesniam laikui? Galbūt galima kokį pesto žiemai? ačiū!

  3. Sigi parašė:

    Sicilijoje vietiniai uzsisaldo pesto. Ragavau ir buvo super.. bet ten buvo greitam naudojimui uzssaldytas. Nors ir po kiek laiko gal neprarastu skonio..

  4. aukse parašė:

    LAURA, as pernai bazilikus sumaliai, pasudziau ir gausiai uzpiliau aliejum. Kvapnus ir skanus isliko iki pat pavasrio ir naujojo derliaus. Puikus pagardas!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.