8241
Beatos virtuvė

Vietnamietiškos vištienos salotos

(3)

Mano vienos draugės mama yra kilusi iš Vietnamo. Mes, čia kažkada, vesdamos vaikus į darželį, kalbėjom apie tai, ką reikia/mėgstam valgyti, kai bloguojam…. jos, aišku, mėgstamiausi yra vietnamietiški patiekalai……

Taigi dabar apie šias vietnamietiškas salotas, apie kurias man papasakojo ta draugė….. labai skanu, labai dietiška, labai vasariška ir labai populiarus receptas, tikrai esu kažką tokio skaičius ne vieną kartą ir netgi gerbiama Nigella kažkurioj savo knygoj rašė, kad tokias (nebepamenu, kokia tiksliai jos receptūra) daro, kai pas ją ateina draugės į svečius….

Aš irgi visai mėgstu šias salotėles, juolab, kad labai elementarūs produktai, padažą darau visada iš akies, bet paskutinį kartą užsirašiau…. taigi galiu dabar su kitais pasidalinti… dėl pjaustymo, tai iš karto turiu pasakyt, kad su burokine tarka neišsisuksit, nes kaip kažkada kažkam iš skaitytojų jau atsitiko – viskas pavirs į buzą….. todėl geriausia turėt pragaro mašiną – pjaustyklę elementarią, kuri šiaudeliais viską smulkina, arba viską pjaustyti senom gerom savo rankom… tik, aišku, užtruks…

Vištienos krūtinėlę aš naudoju, jei lieka koks gabalas nuo kokios keptos vištos, arba išverdu nedideliame kiekyje vištienos sultinio su imbiero pora centrimetrų ir česnako skiltele…

1 vištienos krūtinėlė

0.5 ilgo agurko

0.5 kiniško kopūsto

2 morkos

Užpilas:

2v.š. sojos padažo

1v.š. sezamų aliejaus (toasted sesame oil)

1 v.š. ryžių acto

0.5 laimo sulčių

1 a.š. cukraus

0.5 a.š. tarkuotos imbiero šaknies

1 a.š. kecap manis (saldus sojos padažas, bet jei nėra, tai nereikia)

šviežių mėtų saujelė

Užvirti vištienos sultinį, norėčiau pasakyt, kad pati išsiverdu, bet realybė yra tokia, kad tokiai prabangai nėra laiko/noro/jėgų, taigi naudoju sau ramiausiai knorr sultinį kubeliais. Taigi užverdam litrą sultinio į kurį įdedam imbiero centimetrą ar porą ir česnako skiltelę. Į verdantį vandenį nuleidžiam vištos krūtinėlę arba dvi, arba tris (aš visada verdu daugiau nei vieną, nes išvirta taip, jei nesunaudoju salotoms, ji labai gerai guli šaldytuve ir gali būt suvartojama kitiems dalykams: sumuštiniams pvz., ar kokiem greitiem vaikiškiem patiekalam arba antram užėjimui salotų)

Taigi dešimt minučių ir viskas išverda, vištą dar galime palikti ten pagulėt, kad baigtų tikrai virti ir kai truputį praaušta, išimti ir laukti, kol atšals 🙂 nes salotom šitom naudojam šaltą mėsą, taigi geriausia būtų išvirti anksčiau ją.

Toliau viskas labai paprasta ir nuspėjama. Kopūstą susmulkinam peiliu. Morkas nulupam ir supjaustom šiaudeliais, agurkus taip pat supjaustom šiaudeliais. Vištieną suplėšom arba supjaustom juostelėm ar šuoreliais (jei suplėšom) viską sumaišom.

Užpilą pilti prieš pat valgant, nes labai greitai viskas dėl tų agurkų pavandenija ir nebesimpatiškai atrodo, taigi šios salotos giminių jubiliejaus stalui netinka, nes labai greitai praras prekinę išvaizdą ir vistiek visi valgys baltą mišrainę… (aš irgi rinkčiaus tik baltą mišrainę, nes per balius reikia valgyti, o ne kalorijas skaičiuoti)

Taigi užpilo gamyboje pirmiausia sumaišom laimo sultis su cukrum ir su soja, ir pasistengiam pamaišyti viską gerai, kad cukrus ištirptų. Tada supilam aliejų ir actą.

Pilam ant salotų, greitai pamaišom, užberiam smulkintų šviežių mėtų ir rupšnojam….

Užpilą galima pasiremontuoti pagal kiekviena skonio receptorių pagiedavimus… man visada trūksta visur druskos, tai aš dar šliūkšteliu sojos arba iš viso – yra toks plum seasoning, kur ir sūrus ir rūgštus vienu metu, taigi šito aš užsipilu…

Prasidėjo birželis, vasara juk… šį mėnesį prižadu įdėt kokių nors vasariškų patiekalų, nors jeigu lis, tai nebus jokių vasariškų patiekalų, o bus sriuba ir kepta višta…

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Vaida P. parašė:

    Nu va katik pagaminau sita salota – tai skanumas tai gardumas, tai sveikumas! puikiausias ponestuminis valgis!

  2. Julija parašė:

    Ruosiausi gimtadieniui.Paskutuniu momentu suzinojau, kad viena svete,laikosi dietos( grieztai).Apime neviltis, nes dietiniu patiekalu, tikrai as negaminau.Zodziu sios salotos buvo tikras atradimas, nors recepta siek tiek patobulinau,nes nebeturejau laiko begti i parduotuve.Tai vietoj kinisko kopusto buvo aisbergo salotos, vietoj ryziu acto ipyliau balzaminio, bet gavosi ciki: dietine svete laiminga gavus valgyti ir man paciai patiko.Reiks kada pasidaryti pagal Jusu recepta .Aciu !

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.