Gerai savaitė bėga. Ketvirtadienis – svečių diena. Su Raminta susipažinau net nežinau kur pirmą kartą, greičiausiai Kėdainiuose, nes ji yra būtent iš šio miesto. Kievieną kartą, kai pasimatome, Raminta man būna paruošusi dovaną: stiklainį su skanumynais. Aišku, kad esu lepinama ne tik dėmesiu, bet ir sausainiais gyvenime… Raminta yra labai entuziastinga ir energinga mergina, kuriai, akivaizdu, netrūksta ryžto niekur. Jos svajonė – tapti konditere, bet gali būti, kad skaniausius Ramintos patiekalus ragaus artimieji ir draugai, konditerijos mokslus nukonkuruos medicina – Raminta svarsto ją studijuoti ir tapti kardiochirurge. Todėl labai daug mokosi, o maistą gamina ir eksperimentuoja virtuvėje savaitgaliais. Šią savaitę Raminta ruošiasi mamos gimtadieniui ir rašo man, ką planuoja gaminti: „Šios savaitės iššūkiai: prancūziškieji macarons sausainiai, didelis croquembouche, migdolinis morenginis pyragas su žemuogių kremu, prancūziškas lašišos pyragas. Tiesa, dabar susidomėjusi esu subtilesniais tradiciniais dalykais, kaip iškepti gerus cruasanus, pagaminti tradicinę lazaniją…”

Raminta_chalvos sausainiai su kukuruzu miltais

Va, tai grįžkime prie tų stiklainių, kurių vis gaunu iš Ramintos dovanų – paskutinį kartą jame buvo labai gražūs sausainiai, o susitikome mes Knygų mugėje. Paragavome ir sausainiai buvo super skanūs, aš galvojau karameliniai, sviestiniai, bet pasirodo, jie buvo begliuteniniai, tai yra – be kvietinių miltų. Tai štai, mieli mano draugai, kurie negali miltų naudoti, prašom, receptas čia…

 

Komentarai
  1. Kaip saunu!!Sausainiai be gluteno!! Esu celiake ir tuo pat metu diiidele saldumynu megeja. Vis laukiau kepiniu receptuku pritaikytu celiakams.

  2. Kepimo milteliuose yra gliuteno, tad teikia naudoti spec. be gliuteno kepimo miltelius jei kepate kam nors kas yra alergiskas gliutenui!

  3. Sveiki,kai prakalbome apie alergijas,gal patartumete kuom pakeisti kiausinius saldziuose patiekaluose?
    Buciau dekinga patarima.

Rašyti komentarą