8241
Beatos virtuvė

Vidury savaitės vedu pageidavimų koncertą

(1)

Na klausykite, kai perbėgau per pageidavimus, kur vakar FB jūsų pasiklausiau, tai supratau, kad kai kurie pageidavimai gali būti išpildyti čia pat ir per daug nedelsiant, o tik pasinaudojant tuo, kas jau sukaupta per penkerius metus. Čia taip pat, kaip ir su senais batais ir suknelėm, paltais ir šalikais. Aišku, kai kada dalykai visai neturi savo vertės ir buvo nupirkti tik akimirkos pagauti. O kai kada (bent jau man taip būna), kad kai jau visai įkyri man daiktas, tada jį komandiruoju į Lietuvą, nes Lietuvoje, kaip žinia, yra geresnės sąlygos pas giminę sandėliuoti tuos turtus nei pergrūstam Londone. Po kurio laiko, žiūriu, giminė pasipuošė su kokiu tai senesnio tipo taip vadinamu vintažiniu apdaru, kuris tuo metu yra pasiilgtas ir kaip naujas. Arba dar istorija: aš visada vasarinius rūbus susidedu į dėžę ir užkeliu ant spintos. Buvau įsitikinus, kad taip padariau visiems vasaros rūbams, o kai jų man dabar prisireikė vidury žiemos, tai užsimušk, niekur neradau… Nes, pasirodo, buvau į visai kitokią dėžę sudėjus ir kitur padėjus… Taip ir mano puslapy, kai kurie receptai yra taip pasislėpę, kad nei per paiešką, nei per kategoriją negali surasti… Bet pagalba jau netoli, vyksta remonto darbai ir viskas atgims iš naujo, bus geriau, gražiau, aukščiau ir smagiau… Bet kol laukiam, persibėkime per sąrašą lydekai ir štai jums prašome – kiek galiu, tiek bandysiu norus išpildyti.

Štai Sandra Gražytė jau pačioje pradžioje konkrečiai sako: sriuba ir troškinys. Miela Sandra, sriuboms mėgstamoms esu skyrusi įrašą penktadienį, galbūt ten rasite kokių tinkamų ar sudominusių? Taip pat dar praėjusį sezoną buvo puiki puikiausia laida smagiu pavadinimu „Nei dienos be sriubos“, ten taip pat viena kita sriuba jūsų atsisėdusi sėdi ir laukia.

Jurgita Sustavičiūtė, o visai netrukus ir Ilona Šlepikienė antrina, kad troškinių reikia šiuo metų laiku. Tikrai suprantu, ir man troškinių reikia, nes dabar juk toks metas… Tai, aišku, pradėkime nuo solidaus ir pamatinio jautienos raudoname vyne, bet nepamirškime ir klasikinio prancūziško gaidžio raudonam vyne (šokoladas pabaigoje tik pastiprinimui, jo galite ir nedėti), jei raudoną vyną mieliau naudojate kitais tikslais, troškiniai nepakartojami su obuolių sultimis…

Aišku, ne visi norėjo sriubos ir troškinių, bet vis tiek tai buvo labiausiai pageidaujami dalykai, aš pati, kai užklausiau, tai paminėjau sausainius – varškės sausainiai labai smulkiai aprašyti mano naujoje kepinių knygoje, bet… Aš gi negaliu sakyt, kad viskas tik knygose, labai daug sausainių receptų yra ir čia… Pavyzdžiui, Arvydo močiutės sausainiai yra sausainių sausainiai, tiesa, su jais truputį reikia patriūsti… Jei nesinori tiek triūsti, nes reikia ir kočiot, ir paskui dar sulipdyt (bet tikrai, žinokite, verta, verta, verta), galima ieškot paprastesnių receptų… Kad ir štai šitie paprasti ir suprantami su šokoladu ir riešutais, riešutus galite naudoti kokius norite, galit ir iš viso be riešutų kepti. Jūsų sausainis – ką norit, tą darot… Ir net ne sausainiai, bet labai ilgai laikosi, ir visiems pavyksta yra kantučiai. 

Tai štai tiek atsakymų į pageidavimus, bet čia tikrai ne pabaiga, vienas ar keli norai ir pageidavimai būtinai bus išpildyti, gražiai supakuoti ir pristatyti čia, mano puslapyje, kitą savaitę… To be continued… ar kaip ten parašo filmo pabaigoje :))))

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Kalbant apie pageidavimus – labai įdomu būtų sužinoti daugiau konservavimo receptų, bet ne tradicinių – o kažko įdomesnio, negirdėto, unikalaus.

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.