8241
Beatos virtuvė

Vėl bulvė karalienė

(5)

Apie bulvę ir tikrą jos reabilitaciją jau rašiau, kai anonsavau jums, kas bus praėjusio sekmadienio TV laidoje. Ten ir bulvinių receptų įvairiausių rasite, jei kaip tik vieną kitą maišą parsivežėte iš senelių, tėvų ar turgaus.

Aš visai nesigėdindama sakau, kad nereikia padauginti, bet man bulvė ir duona yra svarbus ir sunkiai pakeičiamas angliavandenis. (Meilę duonai ir jos išraišką, beje, taip pat čia apdainavau ir turbūt jau visi matėte tą meilę parduotuvių lentynose).

Beatos duona

Ir ką ant jos tepti bei su kuo valgyti taip pat jau dalinausi – pavyzdžiui, nuostabiausias burokėlių, lazdyno riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetas (skamba kaip gražiausia simfonija, tiesa?), į blogą iškilmingai įžengęs iš „Daržovių knygos“.

Burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetas_Beatos virtuvė

Na bet nenukrypkim nuo temos, nes iš tiesų, tai norėjau su jumis pasidalinti dar vienu receptu iš sekmadienio TV laidos apie bulves bulvytes. Taigi, puikus, neriebus būdas iškepti ir valgyti bulves su gardžiais padažais.

Beatos bulvės su padažais

O kaip jūs valgote bulves? Nes juk valgote, tiesa? Kas antrą dieną ar kartą per savaitę, ar per mėnesį? Ar tik kugelį pas močiutę kaime?

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. mažena parašė:

    Valgom, valgom… Kas antrą dieną tai tikrai…Ir kugelį darom, ir bulvių košę, o jau keptos su kefiru…

  2. Be vardo parašė:

    Beatule,

    labai idomios jusu laidos ir receptai. Bet kodel viena karta nepaaiskinus, kokias keptuves jus naudojate??? Kuom dengtas??? Juk gaminamo patiekalo kokybe nuo turimos keptuves priklauso mazdaug 50%… Kurios keptuves geros, kurios blogos… Dekoju.

  3. Be vardo parašė:

    Va va, vis ta pati „bevarde“, vakar kepiau bulvinius blynus su Hokaido moliugu. Mazdaug 50/50… hokaido moliuga sutarkavau per morkine tarka, o bulves per bulvine… ir viskas. Dar tiea imusiau kiausini… ir va cia… labai svarbu gera keptuve… nes tikrai buna blogu!!!!

  4. Jolita parašė:

    O mano vyras bet kokioje keptuvėje iškepa toooookias bulves, kad net susipešam. Tai – jo firminis patiekalas, tad jau kai jis skuta, pjausto, kepa, nė nosies kišti į virtuvę nereikia. Visi laukiam ir niekada kitai dienai nepaliekam:) O po to kefyras, kas su grietine, kas su daržovėm – skanumėlis!
    O kugeliu arba plokštainiu vaišinamės pas savo draugų mamą Adą – ji kepą tokį oranžinį iš savo ekologiškai užaugintų bulvių su moliūgais, žodžiu, ir pirštus aplaižai, ir per burną varva. Nors tikriausiai viskas skanu, kas su meile pagaminta:)

  5. […] O kas norite dar daugiau bulvinio įkvėpimo, tai štai ką veikėme pirmoje bulvių laidoje. […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.