8241
Beatos virtuvė

Bemėsiai pirmadieniai

(0)

Aš esu mėsėdė. Bet suprantu ir gerbiu vegetarus. Na, jei atvirai, tai beveik suprantu. Mano blog‘o tai tikrai nepavadinsi vegetarišku. Vien mėsa ir mėsa – visur mėsa – tai vištos koja, tai krūtinėlė, tai kiaulės kumpis, tai anties šlaunis ir t. t. Iš tiesų, dabar maitintis vegetariškai – galimybės beribės. Apskritai, mandrai ir netradiciškai maitintis galimybių – kiek tik nori… Gali atsisakyti kviečių, gali pamiršti pieną ir įjunkti į soją bei tofu, gali valgyti tik neapdirbtus grūdus ir daigintus kviečius, gali stovėti ant blakstienų, norėdamas įrodyti, koks sveikas ir naujai atgimęs žmogus esi. Visur kaip grybų pridygo įmantrių parduotuvių, kur visokio plauko grūdų ir lesalų, ir tofu, ir sausainių be gliuteno pilna. Aš čia buvau vienoj tokioj vietinėj parduotuvėj, tai, tiesą sakant, man ten labiau į parduotuvę papūgoms maitinti panašėjo… bet atleiskite už išsireiškimą. Sveikai valgyti neuždrausi ir to deklaruoti viešai – juo labiau… Taigi, aš toje parduotuvėje nusipirkau grikių, kilogramas grikių – du penkiasdešimt svaro. Sakote, permokejau???

Šiaip tik norėjau pasakyti, kad man labai patinka labai kūrybingas ir įkvepiantis Sparnuočio blog‘as, kur mėsos nei su žiburiu nesurasi… Lygiai taip pat patinka ir sveikuolės šaunuolės Ugnės blog‘as, kur, nors ir pasitaiko mėsos, bet ne taip dažnai, kaip čia…

Ir man dar labai patinka nauja iniciatyva, kurią inicijavo gal prieš gerą savaitę ar dvi taip vadinami garsiausi pasaulio vegetarai: gerb. Paul McCartney ir jo dukros Stella bei Mary. Aš stengiuosi vis kokią dieną ar dvi gaminti be mėsos, nes tikrai mėsos valgome per daug…

O štai vegetariška lazanija man skani ir be mėsos… Gal net ir skanesnė be mėsos… Bet iš esmės, tą daržovių troškinį su pomidorais galima pasidaryti iš bet ko, iš bet kokių patinkančių daržovių. Taigi mano vegetariška elementarioji lazanija…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.