8241
Beatos virtuvė

Vasario 16-osios pyragas ir šventinis karštas sidras

(4)

Kvieskite draugus ir kaimynus pyrago su karštu gėrimu: jaukus morkų ir obuolių pyragas bei karštas sidras.

Kaip jau tapo įprasta, dalinuosi mintimis ir receptu, kurį vakar skelbėme Delfi.lt skaitytojams. Taip pat jums, mielieji, su Deimante vėl pakratėme biblioteką, ant stovelio Girinio tėškėme „jamie“ žurnalą ir išbandėme karštą sidrą. Turiu pasakyti, kad žiemą – labai gerai.

Savaitgalis šis ne įprastas, o šventinis. Pyrago pertraukai, manau, visada galima rasti laiko, juolab kad šiais metais vasario 16-oji išpuola šeštadienį, tai tikrai negalima sakyti, kad nebus laiko. Galbūt ir kaimynus reikėtų netikėtai arbatos ir pyrago pasikviesti, šventinį minėjimą pasižiūrėti per televiziją ar kokiam ilgesniam pasivaikščiojimui po parką ar paupiu išsiruošti. Gerai po sniegą pabraidžius ir skruostus šaltuke pagairinus, pamatysite, tai atrodys kaip skaniausias pasaulio kepinys. O ir žiema ilgai nesitęs, juk ką tik išginėm ją iš kiemo su More ir Lašininiu.

Ir gavėniai, ir šventei

Dabar, laukiant Velykų, bent jau aš ketinu šio bei to atsisakyti. Mano šešerių metų dukra Izabelė parašė atvirutę ir žadėjo atsisakyti šokolado. Na pažiūrėsime. O pyragas iš morkų ir obuolių, manau, tinkamas ir gavėniai, ir Vasario 16-tai.

Morka labai  gerbtina ir naudinga daržovė. Morkų pyragas yra labai populiarus ir Anglijoje, ir Jungtinėse valstijose. Dažniausiai jis gaminamas su įvairiais prieskoniais, kai kuriose šio pyrago variacijose įmaišoma riešutų, dar labai mėgstamas atributas yra grietinėlės sūrio ir cukraus pudros kremas, kuris pyragą iškelia į visai kitas dausas.

Obuoliai iš rūsio, kremas – iš parduotuvės

Aš labai džiaugiuosi viena šio pyrago versija, kuri iškeliavus į Kepinių knygą. Kepu jį su sūdytais žemės riešutais, bet šį kartą išbandžiau dar vieną variantą – su obuoliais, ir turiu pasakyti, obuoliai ir morkos, be abejonės, yra geriausi draugai. Juk ne veltui dar nuo vaikystės buvome maitinami morkų ir obuolių salotomis. Be to, ypač jei obuoliai lietuviški ir saugiai kur nors rūsyje šiaudais apdėti gulėjo, tai dabar gal kai kurie ir jau po truputį pasiduoda, viena kita dėmelė viršun kyla, todėl pats laikas tokiems obuoliams komandiruotę išrašyti į  pyragą.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Rūta parašė:

    Beata,jūsų receptai labai geri, vedama laida irgi patinka,tačiau jeigu nenusiimate žiedus nuo rankų reiktų mūvėti pirštines ruošiant maistą,prisegti plaukus,nes vis brūkštelėjate rankomis per juos,kai darinėjate daržoves dedate ant to paties stalo atliekas.Gal geriau būtų ,jei iš anksto juos apsiluptumėte.Atleiskit už pastabas,bet yra žmonių kuriems tai nepatinka.

    • Alma parašė:

      Na nieko sau komentaras.. Juk laidos formatas ir yra toks, kad viskas būtų jauku ir miela, o ne preciziškai suruošta ir sudėliota taisyklinga eile.. Kiekviena savo namuose šeimininkauja kaip nori, man patinka, kad Beata kaip natūraliai elgiasi. Tie patys Jamie ir Ramzis lygiai taip pat su žiedais viską daro ir tos natūralios netvarkos jų laidose netrūksta, bet būtent dėl to malonu žiūrėti. Aš visą laiką nemėgdavau tų įprastinių lietuviškų kulinarinių laidų, kuriose viskas suruošta, surikiuota, nublizginta..

    • Sonata parašė:

      O jūs namuose ar taip darore,Rūta? Ar visada apsirišate skarelę ir labai jau laikotės visų higienos reikalavimų? Juk laidoje ruošiamas maistas tai ne kavinėje kokioje.. Kai kam užkibo net pleistras ant Beatos piršto, kai kam kiti dalykai, bet kad nesurišti plaukai ar be skarelės tikrai daug kas komentavo, ypač vyresnės moterys. Manau reikia nesureikšminti tokių dalykų ir į viską žiūrėti pozityviau

    • Justina parašė:

      Rūta, o Jūs namuose maistą gaminate su guminėmis pirštinėmis ir skarele/valgyklos virėjos kepure? O jeigu su pirštinėmis, tai tada rank plautis nereikia? Kas per nesąmonė, juk maistą namuose gamina kas kaip nori ir nebūtinai visada preciziškai. Mano nuomone svarbiausia plautis rankas ir nešvariomis nečiupinėti visų prieskonių indelių 😉 ir tikrai nemanau, kad po to kai kokio saliero lupenos pabūna ant stalo jo niekas nenuvalo. Juk kaip atrodys, kai laidoje matysime Beatą tupinčią prie šiūkšliadėžės. Viskas daroma kuo natūraliau ir estetiškiau, juk nesame esame valgyklos viršininkai, o mėgaujamės maistu ir jo gaminimo procesu.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.