8241
Beatos virtuvė

Varškės pasaulyje I:blynai

(24)
Jau ir vėl mano maisto žurnalas apaugo pelėsiais, kerpėm ir samanom. Buvau Tėvynėje, puikiausios atostogos pasaulyje, nors nei karto neteko išsitraukti kremo su SPF dalykais, bet prie puodų ir keptuvių pasisukiojau. Pirmiausia galvą apsuko varškė, varškė ir dar kartą varškė. Net vargšą GJ išbėrė nuo (turbūt) baltymų pertekliaus. Nidoje ir Palangoje pusryčiams turbūt kasdien kepiau varškės blynus. Daugiau varškės – mažiau varškės – su kefyru – su grietine, su kepimo milteliais ir be jų, ir štai, manau, galų gale apsistojome ties šiuo puikių varškinių blynų receptuku. iš tokio kiekio lengvai pamaitinami yra bent penki – šeši valgytojai, taigi, varškės blynai dalykas proginis, vartojamas pusryčiams, kai namai pilni svečių, giminaičių ir draugų….
svarbiausia yra labai gerai keptuvė, kad blynai nekibtų prie dugno ir stiprios kojos, kad atlaikytų tą ilgą stovėjimą prie viryklės, kol juos iškepsit, ir dar svarbu nepridėti per daug miltų…
3 pa(o)keliai varškės (9proc riebumo)
4-5 kiaušiniai
3-4-5 šaukštai cukraus (čia nuo saldžiamėgiškumo priklauso)
100ml kefyro arba 2 šaukštai grietinės
8-10 šaukštai (kupinoki) miltų (pradžioj dėkite aštuonis, jei nepakankamai tiršta, įdedam dar)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
druskos žiupsnelis
kiaušinius išplakti su cukrumi, tada ištrinti su varške. įpilti kefyro ar grietinės, druskos. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais (miltus galima persijoti, jei yra noro ir laiko). įmaišyti miltus. rezultatas – kaip tiršta grietinė. Kepti aliejuje. svarbiausia rasti aukso vidurį: ne per daug ir ne per mažai miltų…. kad blynas būtų blynas, o ne varškinė košė, bet būtu lengvas, minkštas ir skanus, kaip koks varškės pudingas 🙂
to be continued
Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (24)
Komentarai
  1. Skaistė parašė:

    Tobuli blynai. Minkštučiai skanučiai, o svarbiausia akimirksniu pagaminami. Thumbs up ! 🙂

  2. Beata, galėtum įdėti receptą: makaronų ir varšhės apkepas? Mano šeima labai nori paragauti, jeigu įdėsi būsių dėkinga! 🙂 😉

  3. Jurga parašė:

    Skaniausi blynai pasalulyje! Juos radau knygoje ir su šiais blynais pelniau šeimos pripažinimą kaip blynų kepėjos. Mums kiekvienas savaitgalis yra kaip šventė kai kepam šiuos blynus. Ačiū Tau Beata 🙂

  4. blynai parašė:

    Beata, kodėl jūsų lynų receptuose visur reikia dėti kepimo miltelių? Juk tai tikrai nėra natūralus produktas,negi negalima kepti blynų be kepimo miltelių, juolab vaikams?…

    • Beata Nicholson parašė:

      geriausi blynai be kepimo miltelių yra lietiniai, tai juos ir kepkite, jei bijotės kepimo miltelių, kepimo milteliai blynams reikalingi kad blynai būtų purūs ir minkšti, nes kai tešla yra tirštoka kad blynas būtų ne lietinis, ji sukepa labai tirštas ir sunkus….aišku galima būtų padaryti ir be kepimo miltelių bet tada reikėtų išplakti labai gerai kiaušinius ir atsargiai įmaišyti blynus….naudoti kepimo miltelius ar ne kiekvieno pasirinkimas….bet su varškės blynais tai yra sudėtingiau, varškės blynas su kepimo milteliais yra purus ir lengvas o be kepimo miltelių plokščias ir tankus….pabandykite ir pamatysite skirtumą

  5. Vasara parašė:

    Nu patiko 🙂 Kepsim dar!!! 🙂 Tokie minkštučiai, nors ir dėl kai kurių produktų trūkumo truputį pakeičiau recepto sudedamąsias dalis 🙂

  6. Brigen parašė:

    Ka tik iskepiau pietums,pavalgem…ojojoj kaip skanu,pasakiski!!!Aciu!

  7. Gintarė parašė:

    Sveiki, Beata. Labai puikus receptukas, ačiū 🙂 O jei pakeisiu kepimo miltelius soda (nes namie tik soda), ar labai pasikeis skonis (aišku, nugesinus sodą grietine ar jogurtu)? Ir dar – kadangi labai mėgstu razinas, jei įmesiu saujelę, ar reikia įmušti papildomą kiaušinuką, ar nesukris blyniukai? 🙂 Iš anksto ačiū už patarimą 🙂

  8. Marius parašė:

    Minkštumas neišpasakytas. Net vyriškam skoniui toks minkštumas ne nuodėmė, kai blynai tokie skanūs. Ačiū už receptą

  9. Viktorija parašė:

    Tobuli! Nuo siol mano favoritu sarase 🙂

  10. Aste parašė:

    nesitikėjau nieko ypatingo… bet nuostabu… !!! 🙂 naudojau naminę varškę, tad grietinės gal daugiau įdėjau. na, nebegaliu tęsti komentaro…nes noriu dar! einu kepti antros keptuvės :)))

  11. Tadas parašė:

    Aciu, uz recepta !!! Nuostabiai issejo, kepsiu dabar pastoviai. Visa seimyna privalge, o sunelis tai prase dar ir dar.. Aciu…

  12. Laima parašė:

    Miela Beata, o pakelis tai kokio svorio? Varske perku turguje sveriama, tad nezinau kiek pagal recepta varskes. Aciu

  13. Skaistė parašė:

    Be galo skanūūs!! O aš dar truputi įdėjau į tešlą šaldytų mėlynių, super !! :>>>

  14. Viktorija parašė:

    Sveiki, buvo labai skani vakarienė su šiais blyniukais 🙂 Tik kaip kažkas minėjo, dar įdėjau šaldytų mėlynių – iš vis fantastika! Ačiū 😉

  15. Edita parašė:

    Labai skanus blynai. Visai seimynai patiko. Gyvename Vokietijoje, tad varske cia truputeli kitokia, nei Lietuvoje. Todel nepyliau nei grietines, nei kefyro. Del kepimo milteliu ipyliau sauksteli obuoliu acto i kiausiniu ir varskes misini. Gavosi purus, lengvuciai, labai gero skonio blynai. Aciu uz pasidalinima tokiu puikiu receptu!

  16. Migle parašė:

    Kaip visada Beatos receptai NUOSTABUS!!!!Visas knygas turiu ir zurnalus.Esu Beatos fane ❤net mano 5 metu dukra laukia kada gales pas Beata i laida uzsukti

  17. Lina parašė:

    Jus nuostabi!vis kazkas naujo ir naujo is tu paciu dalyku! kurybines sekmes jums!

  18. Agnė parašė:

    Kažin ar galima kažkuo pakeisti grietinę ir kefyrą? Gal pienu? Neturiu nei to nei to tik pieno 🙂

  19. Gintarė parašė:

    Puikus receptas! Vis ieškojau varškinių blynų recepto, ir va, radau tobulą! Miltų dedu minimumą, varškės neištrinu (mums patinka, kai jaučiasi jos gabaliukai:), dedu gerą saują razinų arba džiovintų spanguolių. Tešlos po kupiną šaukštą blynui, ugnis vidutinė, link silpnos, nes varškė labai greitai ima svilti ir būtinai uždengiu keptuvę dangčiu – tada blynai taip nuostabiai išsipučia ir greitai bei tolygiai iškepa… Dievų maistas! Mano vyras labai mėgsta su juodųjų serbentų uogiene 🙂 Per Užgavėnes nurungiau visas šeimininkes – ačiū, Beata! Ir va vyrą į darbą išleidau ką tik būtent su šiais blynais 😀

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.