Nemanykite, kad aš tik keliauju, neragautais patiekalais, nematytais vaizdais mėgaujuosi ir visai neužjaučiu tų, kuriems per 30. Cha cha, taip ir pamaniau, kad ne kiekvienas supratote, apie ką aš čia – tikrai ne apie šokius ar radijo laidą, kuri kažkada buvo, o gal ir tebėra… Tos laidos, kai klausydavausi labai labai seniai, tai tikrai atrodydavo, kad tie „per 30“, jei ir ateis kada gyvenime, tai jų reikės laukti labai labai labai ilgai. Bet aš šįkart apie 30 laipsnių žiaurų ir nuožmų minusą norėčiau pasisakyti. Tiksliau, apie maistą, kai lauke -20, -25, -30 – ir daugiau jau nevardinsiu, nes protu sunku suvokti tokį minusą (žinau žinau, Sibire dar šalčiau).
Taigi, mielieji, leiskite jums priminti, kad kai šalta, labiau tinka karštas, sotus, turtingas maistas, o ne salotų lapas, gaivios vaisių sultys ir ne šaldytos uogos. Kai taip šalta, tai karšta, tiršta sriuba niekada nepamaišys. Nei vienas šeimos narys ar svečias nepasigailės, jei išvirsite jam mano vadinamos žieminės klasikos – žirnių sriubos. Čia reiktų priminti ir apie žirnių pusseserę pupelę – ir pirmas, ir antras patiekalas pupelių sriuba su ispaniška dešra. Ne man jus mokyti, kad organizmą visada sušildo aštrus maistas, kur nepagailėta čili pipiro aštrumui ir kitokių ingredientų sotumui – štai jums aštri makaronų sriuba su vištiena. O jei jau tos sriubos prisireikė mikliai – praktiškai čia ir dabar, tai virkite pienišką, vaikišką sriubą su cukinijomis.
Sriuba per tokius šalčius gyvas nebūsi, tai dar leiskite man jums pasiūlyti keletą komfortiškų patiekalų jūsų skrandžiui ir širdžiai. Čia priminimas apie įvairiapusiškai panaudojamą dešrelių ir saldžiųjų paprikų troškinį, prie -25 dar būtinai gaminčiau jautieną raudonam vyne, nes čia, kas mėgsta, tai gali ir apšilt begaminant ir beragaujant ingredientus, kiti neabejotinai apšils valgydami. Mėsos patiekalams tikrai šioje vietoje nenusileidžia angliškoji klasika žuvies pyragas. Ir visada man mielas bei jaukus, primenantis vaikystę patiekalas yra maltinukai – kotletukai, kitaip sakant. Šitie – skaniausi su bulvių koše (kaip vaikystėje), maltinukai garstyčių padaže.
Bent šalčiausiomis dienomis meskite visas dietas iš galvos ir pasimėgaukite šiltu, skaniu, naminiu maistu. Kol gaminsite – ir namus dar prišildysite 🙂
Niu viskas cia skaniai skamba, bet as kai taip salta megztu gaminti jusu astria mesos ir pupeliu sriuba (is kalendoriaus ) 🙂 Aciu uz nuostabius receptus 🙂
O kodėl pasirinkus bet kokią receptų kategoriją sąrašiuko apačioj nerodo „Older recipes“ ir „Newer recipes“ užrašų? :(((