8241
Beatos virtuvė

Uogas ir vaisius – į sirupus bei gėrimus senovinius

(1)

Apie gėrimus dabar kalbėsim. Tai kuo gi gaivinatės, ponios ir ponai? Aš – vandeniu. Ir neslėpiu, man dar labai patinka burbuluotas vanduo. Bet žinau, kaip kartais norisi ko nors tokio, ne tik vandens.  Turiu pasakyti, kad kitoje Atlanto pusėje, tiesiog viešpatauja vadinamoji kombucha (kombučia). Ji ir Europoje jau prasiskynusi kelius, bet tikrai ne tokiose lyderio pozicijose, kaip JAV. Amerikoje fermentuotas arbatos gėrimas kombucha yra visokio skonio ir įpakavimo – ją vietiniai sveiko gyvenimo būdo propaguotojai geria ir džiaugiasi, ir dar kitus ragina. O štai mano draugės kaimynė net savo gimtadienio proga surengė draugėms ne kokių prosecų ar šampanų, o kombuchos raugimo vakarėlį. Ir ką gi, grįžo iš to gimtadienio mano draugė sau laiminga su užraugta arbata.

Beatos virtuve_kombucha_Ieva Alvidovna

Kas ta kombučia, su kuo ana valgoma ir kaip ją užsiraugti, mano bloge jau pasakojo Ieva, todėl aš papasakosiu apie kitą su gėrimais susijusią naujieną, kurią neseniai išbandžiau savo virtuvėje ir labai ja apsidžiaugiau, tai tokį dalyką  – SHRUB. Čia toks sirupas, kuriame yra vaisiai, cukrus ir actas. Tai va, prisiskaičiau aš apie tuos šrabus, mačiau juos ir žurnalų puslapiuose, ir kokteilių barų meniu. Grįžau namolio, galvoju, ką gi, ką gi – metas išbandyti ir man. Dabar gi jau ir slyvų, ir abrikosų, ir uogų visokiausių per kraštus veržiasi, taigi, štai – aš padariau abrikosų ir vyšnių SHRUB’ą.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Ingrida M. parašė:

    Kaip manote ar abrikosus galiu keisti slyvomis ir kas su jomis tada geriausiai draugų? Vyšnių sezonas jau pasibaigęs pas mane 🙁

Palikite komentarą


Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.