Kiekvienam artistui, menininkui, siuvėjui, o ypač virėjui žinote koks įrankis yra reikalingiausias??? Spėkite. Ne, ne įkvėpimas, ir net ne polėkis ar atkaklus darbas. Viso to irgi reikia, bet dalykas, kuris labiausiai stumia pirmyn ir yra tikrai galingas katalizatorius yra KRITIKA. Taip taip, gera kritika visiems padeda pasistūmėti į priekį. Ir pas mus, „Beatos virtuvėje“, yra kritikų… Tai va viena tokia kritikė, šaukštu kabindama mano ką tik pagamintus ledus pasakė: na žinai, šitie tai turbūt vieni geriausių naminių, kokius esu ragavusi… Ir tikrai tai vieni geriausių ledų, kuriuos galima pasigaminti patiems namie, ir jiems prireiks tik braškių ir gero plaktuvo. Nors reikia pripažinti, kad namie nėra labai paprasta pasigaminti ledų. Tikrai nieko sudėtingo paruošti ledų masę, bet tikrasis iššūkis – kaip ją sušaldyti, kad ledai nesušoktų į kristalus?? Artizaniniai ledai gaminami taip: paruošiama bazė, kuri yra panaši į  pienišką kokteilį, ir tada viskas pilama į specialų agregatą, kuris tuopat metu ir šaldo, ir suka, taip išvengiama kristalų.

Beatos virtuve_naminiai ledai

Kitas dalykas svarbus ruošiant ledų bazę yra masės homogeniškumas arba vientisumas. Ledai yra saldūs, cukrus tradiciškai yra kristalizuotas. Norint, kad jis visiškai ištirptų reikia nemažai padirbėti. Mano ledų atostogose, tiksliau mokykloje Italijoje, mane išmokino, kad be ledų aparato antras svarbiausias įrankis ledų gamyboje yra geras plaktuvas, nes labai svarbu, kad viskas būtų suplakta ir vientisa.

Beatos virtuve_naminiai ledai4

Dar vienas patarimas – ledų gamyboje naudokite kondensuotą pieną, nes čia cukrus jau yra ištirpęs ir pasiekęs kitą būseną, jis jau yra vientisas ir dar su pieno baltymais, taigi jis šąla visai kitaip nei tiesiog piene ištirpintas cukrus, o tai užtikrina vientisesnius ir minkštesnius ledus. Štai ir visas naminių ledų gamybos pradžiamokslis.  O dabar pereikime prie recepto.

 

Komentarai

Rašyti komentarą