8241
Beatos virtuvė

Tinginių maistas – ne, ne traškučiai

(1)

Sveiki, mieli tinginiai, aš priklausau jūsų kompanijai. Tikrai. Todėl, jei laukiu svečių, visada ieškau lengviausio kelio ir tikrai nepuolu skusti bulvių cepelinams. Žinau, kad galima griebtis pagalbos iš parduotuvių, ten visokio (ne)gėrio yra jau paruošto. Ir prašom, to taip pat reikia. Bet galima ir patiems padaryti tris užtepus ir įtraukti draugus į morkų skutimą ir daržovių pjaustymą – bus puikus daržovių balius. Vienas užtepas pagaminamas per 2 minutes, tikrai. Panaudojant gerus ingredientus iš parduotuvės: tik supliekiat kartu maisto smulkintuvu ir viskas. Turtingas, su saulėje džiovintais pomidorais ir fermentiniu sūriu (čia naudojau lietuvišką pusbrolį „Džiugą“, parduodamą jau sutarkuotą). Beje, paskystinti galite naudoti karštą vandenį, pvz., vieną ar du šaukštus, arba aliejų iš saulėje džiovintų pomidorų stiklainiuko. Bazilikus taip pat sumalkite kartu.

Pomidorai_Tomas Virsilas

Tuno užtepas (pašnibždėsiu) labai skanus su… cha cha chaa – šviežiom virtom bulvėm su lupenom.

Lazdeles ir uztepeles_Tomas Virsilas

O paskutinis – varškinis, puikiausiai tinka ir bulvėms, ir visoms jūsų žinomoms daržovėms paskaninti.

Bazilikai_Deimante Urbonaite - Copy

 

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Laukiu knygos parašė:

    Beata, kaip tik skaičiau Bzn start žurnale, kad mūsų visų laukia nauja tavo knyga Daugiau daržovių. Labai jos laukiu, nes esu vegetarė, tikiuosi ten rasti įdomių derinių ir pritaikyti savo šeimos meniu. Su nekantrumu laukiu… dideliausios sėkmės tau darbuose!

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.