8241
Beatos virtuvė

Tęsiasi moliūgų pjaustymas ir moliūgų sriuba su ciberžolėmis, kalendromis, žiediniais kopūstais ir… šonine

(0)

Kadangi pagal vaikų pageidavimus vis tenka išpjaustyti moliūgų, tai po to man labai gaila tų akių, dantų ir antakių išmesti. Gerai, gerai, kraupiai skamba, bet išpjausčius vieną moliūgą galima ne tik jame deginti žvakę kiekvieną vakarą kieme, bet ir sriubai užtektinai lieka. Tai, mielosios ir mielieji, konkursas užsuktas, laidoje parodyta, kaip jį išpjaustyti, ir aš dar čia labai trumpą atmintinę suraitysiu.

–          Rinkitės didesnį moliūgą. Geriau, kad būtų didelis ir lengvas, tada reiškia, kad viduje vėjai siaučia (bus paprasčiau viską padaryti).

–          Peilių reikės, bet imkite mažiukus. Taip pat reikia šaukštų, labai gerai, jei šaukštas didelis.

–          Pageidautinas didelis dubuo. Geriausia – du, į vieną minkštimą ir  membranas, kurios laiko sėklas. Sėklas galite išsidžiovinti orkaitėje, paskrudinti ir traiškyti ilgais rudens vakarais. Kitas dubuo tegul būna sriubai, ten dėsite išplonintą moliūgo mėsą ir tai, ką išpjaustysite. Puiki sriuba pavyks.

Taigi, pradedam taip:

  1. Apipjaunam kepurę (tiesiog pjaunam ir nuimam kaip beretę).
  2. Dabar sunkiausia dalis – išskobti vidų, geriausia tai padaryti šaukštu.
  3. Vidų išdailinam, sieneles truputį paploninam, jei turite kantrybės. Ką išskabtuosite – į sriubos dubenį.
  4. Galite nusipiešti akis, burnas, antakius ar raštus, kad būtų tiksliau. Paprasčiausia flomasteriu, bet nebūtina. Išsipjauna ir taip.
  5. Dėkite žvakę į vidų ir kai tems, uždekite. Pamatysite, kaip smagu ir mažam, ir dideliam.

O štai čia paskutinis moliūgų sriubos variantas, tokią sriubą išviriau, kai vaikai išpjaustė paskutinius moliūgus.

Atsinešiau juos sau maiše iš namų į virtuvę, į loftą, ir išviriau pietums. Tiesa, dar norėjau pavaišinti lofto kaimyną, talentingą ir garsų fotografą, bet… jis vegetaras ir užuodė šoninę… Vaje vaje. Būčiau žinojus, būčiau nedėjus. O šiaip, tai šoninė čia baisingai pritiko, tikrai, nes tokio macnumo suteikė.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.