Pomidorų perteklius ir užteklius dabar yra. Mano draugė Vilma sako, kad pomidorai dabar kaip stichinė nelaimė, nežinia kur juos dėti ir ką su jais daryti. Aš dalinu kaimynam. Mano kaimynai, mielieji suomiai, labai džiaugiasi pomidorais, bo prie šiltnamių yra mažiau pratę, nei prie saunų. Ir labai giria mano tėčio pomidorų skonį ir vaizdą. O va mano tėtis turi ir šiltnamį, ir sauną. Aš žinokite net rimtai svarstau, kad laikas investuoti į džiovyklę elektrinę. Suprantu, kad dabar tokią turi kiekviena su madomis skubanti namų šeimininkė. Tai va, ir aš norėčiau sudžiovinti dalį, tada aišku konservuoti reikia kitą. Dažniausiai naudoju Odetos receptą iš antrosios knygos: Stiprūs Odetos pomidorai.

Ir dar praitą savaitę viriau padažą, beveik tokį kaip kad su Algiu virėme prieš metus.

O šiaip tai pomidorų dabar tikras klestėjimo laikas. Tai jei ir jūs ir aš nežinote, ką su jais kaip daryti, prašau, surinkau mažą asorti pomidorinių receptų, juolab kad jų sukaupta bloge per septynius metus neprastai. Taigi keletas favoritų.

photo 2-61

Visų pirma, tai pomidorai aišku naudojami salotoms:

Visai pamiršus buvau apie smulkiai supjaustytų agurkų pomidorų, jalapenų ir silkės salotas.

Kasdienės salotos su Brizos sūriu visada visiems patinka, jei brinzos nėra, tiks feta ar net rūkytas ar kitaip truputį paskanintas varškės sūris.

 Ir dar vienos, kurios yra totalus superhitas, iš Daržovių knygos su cukinijomis ir kaparėliais.

Brusketos negalima pamiršti.

Ir nereikia galvoti, kad pomidorų nereikia pietums. Dar ir kaip reikia: va prašau Huevos rancheros, meksikietiški kiaušiniai….

Apie Odetos stiprius pomidorus tai eina jau praktiškai legendos. Nes aš net gavau ne vieną laišką, kad šis receptas yra naudojamas ir mėgiamas, taigi galvoju, super puiku, kai dabar tų pomidorų laikas, gal ir jūs pasinaudosite? Juolab, kad aš praėjusią savaitę uždariau keletą stiklainių taip. Taigi marinuotų pomidorų receptas būtų toks ir čia. 

 

Komentarai
  1. Jei turit daug pomidorų,tai paprasčiausia,greičiausia ir ekonomiškiausia juos daryti natūraliam pavidale. Į 1/2 ltr stiklainiuko dugną beriame 1 arb.š. druskos,pomidorus pjauname į 4-6 dalis ir talpiai talpiai ,paspausdami sudedam ,net su neaukštu kalniuku.Jokio skysčio pilt nereikia.Tada stiklainius kaitinam nuo užvirimo 20-25 min,dar pakišam po antklode-ir vualia-viskas 🙂 Į 1 stiklainį telpa apie 0,5 kg pomidorų.
    Galima daryt ir visiškai natūralius-viskas taip pat,tik reikalingi maži pomidorai,nulupam odelę ir kaitinam tuo pat metodu,tik be druskos.Bet jei pirmu atveju galim laikyt konservus šiltam sandėliuke,tai antruoju jau reik šalto rūsio 😉 Skanaus,kas gaminsit 😀

  2. Tobuliausias atradimas – pomidoru padazas, kuri virete su Algiu.
    Pernai gaminau….sveciams daviau ragauti…visiems laaaaabai patiko!!!
    Taigi, siemet issiviriau dvigubai daugiau..ir dar gavau receptu pasidalinti 🙂

Rašyti komentarą