8241
Beatos virtuvė

Tegul bus vėl jautiena, arba Jautienos savaitės uždarymas

(0)

Pasidalinsiu nerealiu receptu.

Jo esmė paprasta: jautienai reikia gilaus skonio. Ir prancūzai, ir italai seniai suprato, kad raudonas vynas ir jautiena yra match made in heaven todėl, kad jis stebuklingai veikia mėsą, kai ji yra troškinama raudoname vyne, ir aš pati esu aprašiusi jau senų senovėje Beef Bourguignon receptą

Mes, lietuviai, irgi su tuo vynu, aišku, esame pamėgę. Tik nestovi pas tūlą lietuvį vyno rūsiai beigi bačkos, tad aš, šitos minties vedina, galvojau, kaip ir kuo čia pakeitus tą vyną, ir sugalvojau: sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys (vėlgi naminės tėčio to paties atvežtos) saldumui ir rūgštelei… Ir ką jūs sau galvojate, derinys super geras, rezultatas: goslus, intensyvus, salsvai rūgštus jautienos troškinys… Ir vaikai, ir tėvai valgė su malonumu… Bėkite ir jūs pirkti jautienos kumpį, (ne kokią ten išpjovą ar filė, ar kryžmę, ar dar kažką, kas tinka greitam kepimui) ir, viens, du, pakepinę ir viską sudėję, palikite sau lėtai troškintis porą valandų… Oi, padėkosite.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.