Mielieji, kaip žinia, įvestas toks svečių skyrelis, kuriame norėčiau, kad dalintumėmės me memeės receptais savo einamaisiais, geraisiais, gardžiaisiais, žodžiu jei turite kokį receptą, kuris gali būti ar iš kokios knygos ar iš žurnalo, ar iš jūsų tetos ar močiutės ar pačių atrastas ir gaminamas nuolat, ar kažkoks būdingas tai šaliai, kaimui ar miestui kuriame gyvenate ir norėtumete pasidalinti juo su manimi ir su visais kurie skaito šitą tinklaraštį, labai jūsų prašau – nesikuklinkite ir jį supakavę su nuotrauka tekstu ir informacija apie save, ir apie receptą siųskite man, o tada skleisima tą  receptą plačiau…Laiškų su receptais, pasakojimais ir nuotraukomis lauksiu adresu beata(eta)beatosvirtuve.lt Aišku, aš bloge ir toliau rašysiu pati, dėsiu savo atrastus dalykus ir padundėjimus apie gyvenimą, bet kažkaip norėtusi, kad čia būtų vis daugiau receptų ir daugiau dalykų, o mano gyvenime sunkiausiai aptinkamas dalykas, aišku, yra laikas. Ypač jo sumažės, kai sausio mėnesį išeisiu į kariuomene…hmm t.y. į savo mokslus, kur mokytis apie vištas, žuvis, tešlas ir visokius dalykus, reikės nuo ryto iki vakaro kiekvieną dieną.. kad blogas neapaugtų kerpėm, pelėsiais ir voratikliais, prašau pagalbos ir pastirpinimo, kad kiekvieną savaitę galėčiau pasidalinti jūsų (svečių) receptu. AČIŪ

Štai prieš kelias savaites gavau tokį laišką ir receptą nuo Viktorijos, receptas su mano mėgstamais ir garbinamai burokėliais:

Miela Beata,

Esu Jūsų draugo Martyno draugės Ievos draugė Viktorija.

Esu Jums dėkinga uz kažkada per LTV atskleistą burokėlių kepimo folijoje paslaptį, skaniausius imbierinius sausainius ir itin skanų ir aiškų moliūgų risotto.

Mainais “dovanoju” Jums lengvą, labai gražų ir skanų burokėlių su ožkos sūriu receptą, kurį Martynas jau ragavo ir įvertino, kaip tikrai vertą “dovanoti” Jums.  Nuo daugybės panašių salotų šios skiriasi tuo, kad burokėliai yra supjaustomi taip plonai, kad galėtų jau būti ir burokėlių carpacio, o tradiciškai prie šio tipo salotų naudojamą pesto padažą  tiesiog išskaidžiau atskirais segmentais ir tai salotoms suteikė naujo ir visai kitokio skonio.

Burokėlių salotos su ožkos sūriu.

Komentarai
  1. Reikes:
    1 raudonos ir geltonos paprikos
    1 svoguno didesnio
    300g virtu ryziu
    300g grybu pievagrybiu
    500g kiaulienos sprandines ar nugarines
    1 kubelio visteinos sultinio
    1 kubelio grybu sultinio

    Gaminimas:

    Uzviriname 40oml vandens ir padarome sultini grybu ir vistienos.
    Paprikas supjaustome pailgais siaudeliais, bet ne per plonais, svoguna per puse ir pailgomis riekelemis, grybus sujautome kaip iseina tik ne per smulkiai, mesyte tai pat pailgais siaudeliais. Kiekviena produkta atskirai apkepame ir dedam i didesni puoda. I puoda ipilame jau pagaminto sultinio ir ant mazos ugneles kaitinam dar 30min.
    Skanaus

Rašyti komentarą